Zevenklapper in Bleiswijk

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

…maar de score had vele malen groter kunnen (moeten) uitvallen.

Door het vreemde verloop van deze bekerpoule was het verschil tussen Soccer Boys C2 en Neptunus-Schiebroek C1 slechts 3 punten voorafgaande aan het duel in Bleiswijk. De derde officiële bekerwedstrijd stond al gepland om 9.15 uur. De coaches werden verrast door de aanwezigheid van Karim Lamiri en Tomas Visser. Eerst genoemde had beide twee weken geleden voor deze dag afgemeld vanwege een school uitje, maar dat bleek een dag later. Hierdoor kon er toch beschikt worden over alle 14 spelers. Deze vroege ochtend waren er ruim voldoende auto’s en na de goede warming-up, toen het team klaar stond om te beginnen, zagen de coaches van liefst 11 spelers hun ouders langs de lijn. De betrokkenheid is groot!

Ook vanochtend was het veldoverwicht van de bezoekers groot, maar opnieuw verzuimde de ploeg om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Soccer Boys zette er niet heel veel tegenover. Twee, drie keer moest doelman Thijs Menke zijn doel uit om een diepe bal te onderscheppen en eenmaal handelen en de inzet tot hoekschop te verwerken. Halverwege de eerste helft was Dennis Snoeck dichtbij een prachtige openingstreffer. Langs de kant telden we het doelpunt al, maar de doelman plukte de bal alsnog uit de kruising. De stand bleef gelijk. Soccer Boys moest iets later met tien man verder nadat hun spits werd weggestuurd vanwege natrappen bij Tom. Een tiental minuten na de inzet van Dennis kreeg linksback Julian Heemskerk ruimte en kwam op. Hem werd geen strobreed in de weggelegd door de thuisploeg. Onder toeziend oog van zijn ouders en broer Kevin, schoot hij de bal op doel en hoe… een vlammend strak schot was onhoudbaar. Het net bolde, een heerlijk doelpunt, 0-1!

Vlak voor rust waren we dichtbij de verdubbeling in de score. Een vrije trap van aanvoerder Tom Houtschilt belandde op de lat en in de rebound kopte Amado Cahuma de bal naast. Hij vergat, zoals hij zelf ook concludeerde, om de bal naar beneden te koppen. De rust lijkt momenteel cruciaal te zijn voor Neptunus-Schiebroek. Er gebeurt dan iets onverklaarbaars. "Tweede helft voetballers”, is de titel die het team al krijgt toebedeeld.

De tweede helft werd het overwicht dat er al was ook in doelpunten uitgedrukt. In de vierde minuut na rust gooide de bezoekers het duel met twee doelpunten op slot. Twee uitstekend uitgevoerde aanvallen. De eerste begon bij Jayson Binda en na de assist van Tomas Visser scoorde Jordy Oudenalder (0-2). Een paar seconden later begon de aanval bij Bas Houtschilt. De assist was ditmaal van Jordy, waarna Amado afrondde (0-3). Het voetbal bleef goed en een aantal minuten later werd een schot van Jordy door de doelman van richting veranderd en waardoor Tomas bij de tweede paal kon intikken, 0-4.

Na de vierde treffer werd het rommelig. We wilden te graag een actie maken en bleven te lang met de bal lopen. Als we in deze fase de bal nog beter rond hadden laten gaan had de score veel groter kunnen uitpakken. We werden ook slordig, waardoor Soccer Boys er een paar keer gevaarlijk uitkwam. Thijs bracht tweemaal redding en mede door twee afgekeurde buitenspeldoelpunten hield hij vandaag voor het eerst het doel schoon. Het spel van de bezoekers bleef rommelig in de slotfase maar er kwamen nog wel drie doelpunten in het laatste kwartier. De eerste was goed uitgespeeld. Dennis was opnieuw ingevallen, ging de één-twee aan met Tomas en rondde af, 0-5. Ook Olivier Hermans viel opnieuw in en gaf de assist bij ons zesde doelpunt van deze vroege zaterdagochtend op Tomas, 0-6. De spits, Tomas, sloot de zevenklapper af met een heerlijk doelpunt, zijn derde, vlak voor tijd. Aannemen en schieten, van buiten de zestien, 0-7!

Uiteindelijk toch weer een hele goede en belangrijke overwinning voor C1. Het aantal gespeelde wedstrijden met BVCB werd nu gelijk en dus pakte Neptunus-Schiebroek de koppositie in de bekerpoule. Volgende week komt BVCB naar de Hazelaarweg. De ploeg uit Bergschenhoek won tweemaal (Soccer Boys en DSO) en speelde gelijk bij VOC. De aftrap volgende week is om 10.15 uur.

Opstelling: Menke; Lachman (El Bouzouiki ’35), T. Houtschilt (Lachman ’55), Lamiri, Heemskerk; Cahuma (Snoeck ’46), Hermans (B. Houtschilt ’35), Binda, Snoeck (Oudenalder ’24); Alniak (Hermans ’55) en Visser.