Dubbele cijfers op woensdagavond

Grote uitslag niet uniek, wel uniek: vijf doelpunten van Max Bronswijk.

Na een moeizame competitiestart stond op woensdagavond, om 19.00 uur al, de uitwedstrijd bij Ommoord op het programma. De thuisploeg had in de Zevenkampse Ring precies vijf spelers tot hun beschikking. Ook al wisten we dat het een kwestie van tijd was dat ze zouden breken, duurde het lang voordat we zelf goed in het spel kwamen. We kwamen zelfs op een 1-0 achterstand, gaf doelman Ashwin Meijer nou echt het laatste zetje…?

Pas in de zeventiende minuut maakten we de gelijkmaker. Simon Koeleman onderschepte de bal terwijl Ommoord die probeerde rond te spelen op onze helft. Eén-op-één met de doelman schoot hij raak, 1-1.Daarna ging het, zoals verwacht, hard. Twee minuten later zette Mark van Leeuwen ons op een 1-2 voorsprong na een assist van Simon. Simon was ook betrokken bij het volgende doelpunt. Hij zette Stefan Boers vrij. Stefan scoorde en solliciteerde wederom naar een plek bij de mooiste seizoensdoelpunten, 1-3. Nog voor rust werd de tegenstander helemaal zoek gespeeld.

Aanvoerder Max Bronswijk soleerde door een zwak Ommoords-blok en rondde af, 1-4. Thomas van Kan scoorde na een nieuwe aanval op aangeven van weer Simon, 1-5. En Simon zelf bepaalde de ruststand op 1-6 na de assist van Mark. In de rust wordt de doelstelling "weer eens dubbele cijfers” uitgesproken.

Enkele minuten na rust scoort Max zijn tweede doelpunt van de avond, 1-7. Assistgever weer Simon. Vijf minuten nadien zet Mark zichzelf vrij voor het doel en scoort, 1-8. De doelpunten blijven elkaar opvolgen en de mooiste aanval volgt als Max Simon aanspeelt voor de één-twee en zelf heerlijk afrond, 1-9. De tegenstander maakt inmiddels geen schijn van kans. Vervolgens geeft Mark de bal twee keer op Max, die de tiende en elfde van de avond maakt en daarmee zelf een hattrick produceert en zijn totaal van vandaag brengt op maar liefst vijf doelpunten! Het slotakkoord komt van Thomas die scoort op aangeven van Stefan, 1-12.

Een heerlijke overwinning op een tegenstander die niet veel kon uitrichten met precies vijf man. Wij deden dat dan twee weken geleden nog een stuk beter. Aankomende maandag komt de ongeslagen koploper naar de Wilgenring. Aftrap is om 22.00 uur.