De koploper buigt en breekt

Mathijs Bronswijk matchwinner in enerverende topper.

Na een valse start begint Neptunus-Schiebroek Zaal 1 de weg naar de top van de ranglijst weer te vinden. Vorige week was er de overwinning met de dubbele cijfers op Ommoord, deze week stond de thuis-topper tegen GZV Watergras 10 op het programma. De Goudse ploeg had nog geen punten verspeeld en met een doelsaldo van 26-9 na drie wedstrijden toch wat angst gebracht bij de Schiebroekenaren. Mede door de slechte ervaringen van vorig seizoen tegen deze zaalvoetbalvereniging waren we blij verrast een sportieve tegenstander te zien in de Wilgenring.

Rohan Meijer was terug bij de ploeg na zijn afwezigheid (werk) vorige week. Stefan Boers moest vanwege een teenblessure verstek laten gaan. Supersub Simon Koeleman was ook deze week weer van de partij om het aantal wissels op twee te brengen. Lucas van Kan kijkt nog altijd toe na een enkelblessure. Max Bronswijk verrichte, om even na 22.00 uur (!!), de toss en nam, net als vorige week, plaats op de bank (hetgeen hem toen vijf doelpunten opleverde).

Vanaf het begin was duidelijk dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou worden. De bezoekers speelden ons spel of wij die van hen, het is maar zoals je het bekijkt. Ver inzakken en dan in counter toeslaan. Neptunus-Schiebroek stond goed vanavond. We hadden er zin in. De meeste doelpunten vielen in het eerste kwartier. Rohan die net was ingevallen dook op bij de tweede paal, na een harde en strakke voorzet van Mark van Leeuwen, en scoorde de openingstreffer, 1-0! Een aantal minuten gingen voorbij waarin doelman Ashwin Meijer nauwelijks hoefde op te treden. Toch gebeurde het onmogelijke. GZV nam een uitbal, onder het oog van de scheidsrechter lag de bal niet stil en bovendien in het veld, Thomas van Kan zag het, maar was net als ieder ander zo verbouwereerd hoe de tegenstander achterin zo vrij kon staan om er iets van te zeggen, 1-1.

Slechts twee minuten na de gelijkmaker legde Rohan de bal perfect klaar voor Simon. Hij schoot raak en zette ons wederom op een voorsprong, 2-1. De topper was een echte topper, met veel spanning en strijd. Helaas kon de thuisploeg de minimale voorsprong niet tot de rust brengen. Op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker, 2-2. Er ging even teveel mis.

Het was goed om na 25 minuten even op adem te komen. De spanning bleef in de tweede helft omdat de stand gelijk bleef. Neptunus-Schiebroek nam wel steeds meer de overhand en Rohan was tweemaal dichtbij een doelpunt. Het blok van de bezoekers stond echter goed. Tot frustratie van Max en Mark die er vanavond niet doorheen kwamen.

Vijf minuten voor tijd vond Mark dan uiteindelijk toch dan ene gaatje. Een slim balletje op Simon die de bal klaar legde voor Mathijs. Mathijs Bronswijk kwam vorige week met twaalf doelpunten als enige niet voor op de lijst met doelpunten en assist. Nu stond hij op precies de juiste plaats en net voordat het blok bij de bezoekers er weer stond schoot hij de verlossende treffer binnen, 3-2. Logischerwijs zocht GZV in de laatste minuten nog naar de gelijkmaker, maar doelman Ashwin hield het dicht of het nou in één of twee keer was er ging geen bal meer in. Als we het zelf in de slotfase nog iets beter hadden uitgespeeldā€¦ Zoals gewoonlijk zorgde Thomas vlak voor tijd nog voor een vrije trap tegen, maar na de vijftig minuten van vandaag is hij, op zijn broertje Lucas na die nog niet speelde, de enige die nog geen puntenverlies leed dit seizoen.

De eerste koploper is bijgehaald. We doen weer helemaal mee. Volgende week gaan we op bezoek bij GZV Watergras 7 om een vervolg te geven aan de goede competitie reeks. Daarna worden er eerst drie bekerduels gespeeld.