Verliezen hoort er ook bij

Teleurstelling groot, maar een zeer geflatteerde uitslag.

Het ‘genieten’ van de koppositie heeft slechts één week geduurd, want afgelopen zaterdag bleek BVCB C2 (nog) een maatje te groot voor Neptunus-Schiebroek C1.

Om 10.15 uur begon de topper tussen de nummers 1 en 2 van de bekerpoule onder leiding van scheidsrechter Stefan Boers. Met goede moed trapten we af voor een grote testcase. We konden, na de oefenwedstrijd tegen Zestienhoven, weer eens kijken hoe we ervoor staan. De uiteindelijke einduitslag doet vermoeden dat de thuisploeg er helemaal niet aan te pas kwam, maar dat was niet zoals het speelbeeld werkelijk was. Lange tijd deden de twee beste ploegen in deze bekerpoule niet voor elkaar onder.

Na een klein kwartier spelen namen de bezoekers een voorsprong na ongeconcentreerd verdedigen, 0-1. Daarvoor had doelman Thijs Menke, door goed uitkomen al twee maal redding gebracht. Een paar minuten na de achterstand was laatste man Karim Lamiri mee opgekomen en hij passeerde op de achterlijn twee verdedigers en gaf strak voor op, de bij de tweede paal inlopende, Dennis Snoeck. Hij tekende voor de gelijkmaker, 1-1. Communicatie problemen zorgden er later voor dat de bezoekers weer op een voorsprong kwamen, 1-2. De thuisploeg kwam niet tot voetballende oplossingen en probeerde het, voornamelijk via aanvoerder Tom Houtschilt, een aantal maal van afstand, maar tevergeefs. De uitstekend keepende Thijs voorkwam vlak voor rust een grotere achterstand.

De rust speech bleek deze week niet te werken. Dat kan ook niet altijd natuurlijk. Ook in de tweede helft begon de thuisploeg beter. De hardwerkende Bas Houtschilt kreeg echter niet het verdiende loon na werken tegen de op veel fronten fysiek sterkere Bergschenhoekers. Na een grote kans via Amado Cahuma, die hij miste, kwamen de bezoekers onterecht op 1-3. Een vrije trap van Tom schoot rakelings langs de kruising van de zwak ogende BVCB doelman. Hierna was het opnieuw Amado die de score had kunnen verkleinen met twee grote kansen, waaronder eentje waarbij de bal er via de onderkant van de lat weer uit het doel stuiterde. Wat had de wedstrijd er dan heel anders uitgezien… in de slotminuten zakte de motivatie bij de thuisploeg weg tot een dieptepunt. Hierdoor konden de bezoekers de score vergroten tot 1-5. Een zeer geflatteerde uitslag.

Wel eentje waar we van kunnen leren. We moeten ook niet teveel stappen in één keer willen maken. We zijn al zoveel vooruit gegaan. In een proces waarbij je het niveau test en uitzoekt, dan hoort daar ook verliezen bij. We doen nu misschien even een stapje terug, maar gaan vanaf maandag weer verder bouwen waar we waren gebleven. Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd bij hekkensluiter DSO C4 op de agenda. We waken voor onderschatting, maar willen zeker de tweede plaats in de poule veilig stellen in Zoetermeer om alsnog plaatsing voor de tweede ronde te realiseren. Aftrap op Sportpark Bentwoud is om 11.00 uur.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri (Visser ’55), El Bouzouiki, Heemskerk (Alniak ’35); Oudenalder, T. Houtschilt (Heemskerk ’67), B. Houtschilt, Snoeck (Hermans ’44); Cahuma en Visser (Binda ’30).