C1 sluit bekercompetitie met dubbele cijfers

Bezoekers tonen clementie met armzalig DSO. Uitslag had vele malen hoger kunnen uitvallen.

Neptunus-Schiebroek C1, vorig week de eerste nederlaag van het seizoen, moest deze week naar hekkensluiter DSO C4. Nog geen enkel punt behaald en met een doelsaldo van 7 tegen 30 duidelijk door de club te hoog ingedeeld. Dan mag je jezelf als club wel achter de oren krabben, maar ja voor ons werd het een lekker oefenpotje.

Al in de eerste minuut raakte aanvoerder Tom Houtschilt de lat. De toon gezet. In de eerste tien minuten krijgen de bezoekers achtereenvolgens zes hoekschoppen, maar we spelen het allemaal niet lekker uit. We zijn slordig en denken er te gemakkelijk over. Van de vele kansen die we krijgen gaat er niet eentje in. De vele supporters zagen aan de overkant als gevolg daarvan twee onrustig heen en weer lopende coaches. Helemaal als DSO in de elfde minuut voor de eerste keer over de middenlijn komt en de 1-0 laat aantekenen. Wat stonden we daar te slapen.

Daarna kwam de thuisploeg er wederom niet aan te pas. Met elf man voor het eigen doel, zoals Kazachstan een paar weken geleden deed. Zelf speelden we het niet altijd helemaal goed uit. We waren teveel uit op eigen succes. De paar keer dat het wel goed ging was genoeg om alsnog een grote ruststand neer te zetten. Het eerste doelpunt was van Amado Cahuma na een assist van Jordy Oudenalder. Op aangeven van Olivier Hermans en Dennis Snoeck zorgde Jordy met twee doelpunten voor een 1-3 tussenstand. Amado zorgde, ook met twee doelpunten, vervolgens voor een ruststand van 1-5. Hij kreeg de assists van de verdedigers Achraf el Bouzouiki en Tom Houtschilt.

De rust was weer goed voor de C1. Het team terug op scherp zetten en duidelijk maken dat het best allemaal beter uitgespeeld kan worden als we elkaar de bal en de ruimte gunnen. De score kan daardoor nog veel hoger gaan uitvallen. We moesten hier toch minimaal een beter resultaat gaan neerzetten dan BVCB (2-8).

In het begin van de tweede helft probeerden we tot tweemaal toe de bal iets te lang rond te spelen waardoor ook dat geen doelpunten opleverde. Invaller Karim Lamiri gaf na tien minuten in de tweede helft een steekbal op Jayson Binda. Hij schoot de bal keurig binnen, 1-6. Achraf was kort na rust uitgevallen omdat hij de bal verkeerd op het hoofd kreeg. Amado had mazzel en mocht dus opnieuw invallen. Uit een voorzet van Jayson kopte Amado, op schitterende wijze, het zevende doelpunt tegen de touwen, 1-7.

De scheidsrechter was waarschijnlijk bang dat de score hoger zou oplopen en dus stuurde hij Karim met een gele kaart voor tien minuten naar de kant voor een hele lichte overtreding als het al een overtreding was. Met tien man scoorden we tweemaal. Op een assist van Tom maakte Jordy het achtste doelpunt en met een vlammend afstandsschot pikte ook captain Tom zijn doelpuntje mee, 1-9. Op aangeven van Amado prikte ook Sercan Alniak de bal in het doel (1-10). DSO zorgde voor een doelpunt voor de statistieken na enkele slippertjes van onze zijde. Het slotakkoord kwam na een goede actie via Achraf van Jordy, die de eindstand op 2-11 bepaalde.

De tegenstander van vandaag was misschien 4 á 5 keer over de middenlijn geweest. En met misschien wel 30 honderd procent kansen had de score veel hoger kunnen uitvallen. Neptunus-Schiebroek C1 heeft de bekercompetitie in ieder geval goed afgesloten met een ruime overwinning en daarmee de tweede plaats in de poule veilig gesteld achter BVCB dat met slechts 4-0 won van Hillegersberg.

Met veel belangstelling kijken we nu uit naar de competitie indeling. De competitie begint op 1 november. Op die dag staat het team een leuke verrassing te wachten, wat dat is houden we nog even geheim… ook wat we een dag later (2 november) met het teamuitje gaan doen houden we nog even stil… Aankomende week is de herfstvakantie, daarom trainen we alleen op woensdag. Volgende week zaterdag hebben we geen wedstrijd.

Opstelling: Menke; Lachman, T. Houtschilt, El Bouzouiki (Cahuma ’39 / El Bouzouiki ’61), B. Houtschilt; Oudenalder, Hermans, Binda, Snoeck (Heemskerk ’35); Alniak en Cahuma (Lamiri ’35).

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.