Zaal 1 kruipt omhoog op competitie ranglijst

In de zesde competitie ronde werd de vierde zege op rij geboekt en een volgende concurrent opzij gezet.

Neptunus-Schiebroek Zaal 1 heeft de vierde competitie zege op rij geboekt. Een ongekende weelde spraken de spelers na afloop met elkaar, maar dat is niet helemaal waar. Eind vorig seizoen sloten we het seizoen af met 4 overwinningen op rij en in het eerste seizoen, twee jaar terug, behaalden we maar liefst 9 ononderbroken overwinning op een rij, waarvan 6 competitiewedstrijden. We hebben dus nog even te gaan…

Na de overwinningen op concurrenten WIA 5 en GZV Watergras 10 en tussendoor laagvlieger Ommoord 3, stond deze week de wedstrijd tegen GZV Watergras 7 op de planning. Vooraf: evenveel punten, alleen had de Goudse ploeg een iets beter doelsaldo. Een tripje naar Gouda, we staan er niet om te springen. We doen onze sportieve plicht. De KNVB bepaald namelijk hoe de indeling gemaakt wordt en niet de clubs. Het is blijkbaar moeilijk om teams uit dezelfde regio en dezelfde speeldag bij elkaar te plaatsen. En dus gaan we op vrijdagavond naar Gouda voor een potje zaalvoetbal. De nachtmerrie van elke eerste elftal trainer. Gelukkig hebben we nog de geluksfactor. Het eerste elftal was een weekend vrij en dus konden Max Bronswijk en Mark van Leeuwen aantreden in deze zaalwedstrijd.

Lucas van Kan bleef uit voorzorg nog langs de kant, maar de overige zaalspelers waren present. Het eerste begin was weer even aftasten, aanzien hoe de tegenstander is en in dit geval de scheidsrechter. Na een minuut of vier spelen komt Max in balbezit en hoewel behoorlijk gehinderd kon hij toch de het eerste doelpunt aantekenen met een schot van afstand, 0-1. De tegendoelpunten vallen dit seizoen vooral knullig als gevolg van onoplettendheid en niet voldoende concentratie. Ook al gaat het in het derde seizoen veel beter is dat iets waar we aan moeten werken. Het gebeurde ook nu weer, een paar minuten na de voorsprong stond het alweer gelijk, 1-1.

De stand bleef vervolgens lang in evenwicht. Het ging gelijk op. Vijf minuten voor rust namen we weer een voorsprong. Vanaf de rechterkant gaf Max de bal perfect voor op zijn broertje Mathijs. Vrijgelaten voor het doel was het een "koud kunstje” om de bal achter de Goudse goalie te schieten, 1-2. Mark kwam vervolgens terug het veld in voor Max, maar kwam volgens de leidsman van vanavond een halve seconde te vroeg het veld in en zonder een waarschuwing trok hij meteen de gele kaart, dit betekend in de zaal drie minuten naar de kant. Behalve als de tegenstander scoort, dan mag je meteen terug. In een uitbraak werd de doorgebroken Max neergehaald en dus kon ook de tegenstander met een man minder verder. Op dat moment weet de thuisploeg de gelijkmaker te maken en mag Mark terug het veld in (2-2). We zetten vervolgens druk met een man meer. Dat brengt niet meteen het gewenste resultaat en krijgt de thuisploeg de bal weg. In een nieuwe aanval stuurt Mathijs de bal richting de vertrokken Mark. Hij passeert de doelman en tekent vlak voor rust voor een nieuwe voorsprong, 2-3.

De rust brak aan. Twee evenwichtige ploegen, maar de bezoekers uit Rotterdam net iets beter en dus een verdiende voorsprong. De scheidsrechter had zijn stempel gedrukt en de coach die dat duidelijk maakte. De zaalwedstrijd in Gouda had in de eerste helft alles al gehad. Benieuwd wat de tweede helft zou brengen.

In die tweede helft waren de bezoekers opnieuw beter, maar het was opletten geblazen voor de soms gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Enkele minuten na de aftrap van het tweede bedrijf was het Thomas van Kan die de bal klaarlegde voor Mark. Hij maakte zijn tweede doelpunt van de avond en zette de marge op twee doelpunt, 2-4. Rohan Meijer had, op een assist van Stefan Boers, vervolgens de kans om de score verder te vergroten, maar tot twee keer toe in een split second wordt de bal van de lijn gehaald. Aan de andere kant wordt de verdwaalde bal wel raak geschoten en dus brengt GZV de marge terug naar één, 3-4.

Neptunus-Schiebroek blijft de betere ploeg en countert vervolgens naar het volgende doelpunt. Een excellente crosspass van Mathijs, waarbij Stefan slim bukte, bereikte Thomas. Hij was eerder bij de bal dan de doelman en scoorde ons vijfde doelpunt, een schitterend doelpunt, 3-5. Vervolgens raakt Mathijs uit de draai de paal en krijgen we weer een tegendoelpunt te verwerken, 4-5. Dat zorgt ervoor dat het de laatste minuten nog spannend wordt. De thuisploeg zet nog even aan, maar juist dat wordt hun doodsteek. Mathijs stuurt Rohan weg en die maakt aan de onzekerheid een eind, 4-6. In de laatste seconde van de wedstrijd geeft Mathijs de score een nog wat beter aanzien. Na de counter en assist van Mark zet Mathijs de eindstand op 4-7.

Neptunus-Schiebroek Zaal 1 stijgt in ieder geval één positie op de ranglijst na deze overwinning. In een grote groep (7) achtervolgers in de strijd om de tweede plaats achter het nog altijd ongeslagen HBSS, is het nog lastig schatten hoe het ervoor staat. We kruipen omhoog, dat wel.

De komende weken staan er bekerduels op de agenda. Dat begint maandag in het topsportcentrum tegen DHZ. Laagvlieger in de derde klasse, maar juist daar tegen hebben we het vaak lastig. Daarna volgen in de Wilgenring achtereenvolgens VHL 3 (derde klasser, tiende plaats) en WIA 4 (tweede klasser, tiende plaats).