Dubbel gevoel dit weekend

Gelijkwaardig duel eindigt in forse nederlaag. Team kan weer lachen na teambuilding bij Outdoor Valley.

Sponsor Dit is Voetbal! gaf de C1 nieuwe inloopshirtjes met op de achterkant de spelersnamen. Het bracht geen geluk in Barendrecht. Op het grote, ongastvrije en ongezellige complex van de Barendrechters moest C1 aantreden tegen de C3 van de thuisclub voor de eerste competitiewedstrijd.

De thuisploeg werd door het trainersduo vooraf al ingeschat dat deze tegenstander één van de betere zou zijn toen de competitie indeling bekend was geworden. De ochtend, zonder Bas Houtschilt (zwaar geblesseerde enkel) en Sercan Alniak (ziek) begon goed op Sportpark De Bongerd. Niets aftasten en niets aan het toeval over laten. Neptunus-Schiebroek begon sterk aan het duel, de eerste 10 minuten dan. Een uitstekend uitgevoerde aanval, in de zevende minuut, die begon bij Tom Houtschilt en via de versnelling van Amado Cahuma terecht kwam in de punt van de aanval bij spits Tomas Visser, die raak schoot, 0-1. De thuisploeg was blijkbaar nog niet wakker. De 10 minuten waren nog niet voorbij af we gingen achterin in de fout. De gelijkmaker werd ingeschoten, 1-1.

De rest van de eerste helft domineren we. We zijn vele malen beter, maar we ‘vergeten’ te scoren. De moesten de wedstrijd allang beslissen in die fase. De thuisploeg zette er slechts één, weliswaar gevaarlijke, aanval tegenover. Een paar minuten voor rust zorgde aanvoerder Tom alsnog voor de verdiende voorsprong. Zelf opgebouwd, zelf afgemaakt, 1-2! In de rust was er het vertrouwen dat het goed zou komen, maar wellicht was dat vertrouwen te groot. De tweede helft begonnen we slap en ongeïnspireerd. Binnen vijf minuten kregen we twee doelpunten tegen en keken we, volledig tegen de verhoudingen in, tegen een 3-2 achterstand aan.

We pakten het wel weer goed op daarna. We zochten de aanval. Het ging moeilijker dan in de eerste helft, maar we vonden toch weer dat ene gaatje. Karim Lamiri gaf de bal mee aan Jordy Oudenalder. Jordy gaf een scherpe voorzet, maar Dennis Snoeck was er op tijd bij en scoorde een wederom schitterende aanval, 3-3. Helaas ging het twee minuten daarna weer mis achterin, 4-3. De coaches grepen in en we werden sterker. We gingen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. De werden sterker en sterker. Bijna 10 minuten lang kwam de thuisploeg niet over de middenlijn en zelfs een groot deel daarvan niet uit de eigen zestienmeter.

Dat zag ook de scheidsrechter. Tomas kreeg op het randje van de zestienmeter een beuk in zijn rug en de leidsman laat doorspelen. Neptunus-Schiebroek kijkt verbouwereerd om zich heen. Barendrecht countert. Tom haalt de snelle speler in en houdt daarbij zijn shirt vast. Stom, maar in plaats van alleen een vrije trap, zoals op dit niveau zou moeten kreeg Tom een gele kaart en dat betekend 10 minuten naar de kant. Als coach noem ik dat marchanderen met de regels. Die regel is in het leven geroepen voor overtredingen die net geen rood zijn en om aanhoudende ‘zeurders’ even langs de kant te zetten. Dit is de beste speler van het veld sturen voor een overwinning en niet anders. Jammer.

De vrije trap gaat erin, 5-3. En even later wordt het 6-3. Zelf kregen we zelfs met 10 man in de laatste 10 minuten nog twee grote kansen, maar tevergeefs. De scheidsrechter deed zijn aandeel en Barendrecht won. We moeten tot slot ook naar ons zelf kijken. We hadden de kansen beter moeten afmaken (vooral de eerste helft) en niet zo knullig moeten verdedigen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Om 10.15 uur is de aftrap van de derby tegen VOC C3 (deel 2), we spelen dan opnieuw een thuiswedstrijd, net als het bekerduel (6-2).

Zondag kon C1 toch nog lachen. De teambuilding Survival bij Outdoor Valley was leuk en gezellig. Hellen van Hoorn bakte bij terugkomst in de kantine patat en een frikandel, kroket of kaassoufflé. Klik hier voor de foto’s.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki (Hermans ’50), Heemskerk; Cahuma, Houtschilt, Binda, Snoeck; Hermans (Oudenalder ’35) en Visser.