Zaal 1 snel uitgebekerd

In de afsluitende poulewedstrijd nog wel herstel getoond.

Neptunus-Schiebroek had rond de herfstvakantie de traditionele bekerpoule wedstrijden. Soms een aangename en soms een onaangename onderbreking van de competitie. Dit jaar was het bekeravontuur niet zo succesvol. Redenen te meer om ons vanaf volgende week weer op de competitie te gaan richten.

De eerste wedstrijd vond alweer drie weken geleden plaats in de Topsporthal tegen DHZ 2. Neptunus-Schiebroek begon dat duel nog goed. Rohan Meijer maakte de openingstreffer op de assist van Thomas van Kan. De gelijkmaker volgde snel, maar daarna dacht Zaal 1 afstand te nemen van deze middelmatige tegenstander. Twee keer trof Stefan Boers raak. Twee keer was Mark van Leeuwen aangever. De eerste keer met de rug naar het doel, draaide hij weg en schoot met links raak en de tweede maal omspeelde hij de doelman en scoorde in een leeg doel, 1-3 een verdiende tussenstand. Heel knullig kregen we op slag van rust een tweede tegendoelpunt, 2-3.

Niets aan de hand, dachten we. Maar meteen na rust sloeg DHZ toe met twee doelpunt en keken we onverwachts tegen een 4-3 achterstand aan. De gelijkmaker werd een feit doormiddel van een afstandsschot van opnieuw Stefan en weer was Mark aangever. Een minuutje later namen we weer een voorsprong. Op aangeven van wie anders dan wederom Mark van Leeuwen kwam Max Bronswijk 1-op-1 te staan en rondde af, 4-5. De wedstrijd golfde heen en weer en via een wat makkelijk gegeven strafschop stond het weer gelijk. We keken een paar minuten voor tijd vervolgens weer tegen een achterstand aan, 6-5. Vlak voor het einde zorgde Mark alsnog voor een puntje, aangever ditmaal Max, 6-6.

Vanwege de afwezigheid van coach Wilko Poulie werden de andere twee wedstrijden overgenomen door Eric Bronswijk. Echter ontbrak ook Mathijs Bronswijk deze wedstrijden. Tijdens het eerste duel tegen WIA 4 werd hij vervangen door Matty Häupler, die daarmee zijn zaalrentree maakte. In dat duel tegen WIA kwam Neptunus-Schiebroek nog wel op voorsprong. Max zorgde na twaalf minuten spelen voor het eerste doelpunt op aangeven van Mark. Maar vlak voor rust zorgde een lage schuiver voor de gelijkmaker, 1-1. In de tweede helft kwam alleen WIA nog eenmaal tot scoren. Een vrije trap zorgde ervoor dat Neptunus-Schiebroek al na twee wedstrijden uitgeschakeld was in deze bekerpoule, 1-2 eindstand.

De laatste bekerwedstrijd tegen VHL 3 werd er dus eentje ‘om des Keizersbaard’. Lucas van Kan, terug van een blessure, verving zijn broer Thomas en maakte daarmee zijn eerste zaalminuten van het seizoen. Freek van ’t Land was de invaller voor Mathijs. Op het laatste moment speelgerechtigd geworden. Weer een zaal rentree dus…

De uiteindelijke uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als Lucas de vele kansen allemaal had benut, maar de uiteindelijke eindstand van 10-0 was er eentje om trots op te zijn. Mark opende de score, waarna Lucas op aangeven van Mark de tweede maakte. Stefan scoorde op aangeven van Max de derde en Mark zette het scorebord op vier na de assist van Stefan waardoor de doelman werd uitgespeeld. Een schitterende assist van Freek op Lucas leidde tot een 5-0 ruststand. In de tweede helft ging Neptunus-Schiebroek door waar het was gebleven. Op aangeven van Freek scoorde Stefan zijn tweede doelpunt van de avond, 6-0. Lucas zorgde voor de assist bij het zevende doelpunt die door Max, via de paal, werd ingeschoten. Een afstandsschot van Max leverde het achtste doelpunt op, waarna achtereenvolgens Lucas en Mark de eindstand op 10-0 bepaalden.

Uiteindelijk won DHZ de bekerpoule door de laatste wedstrijd te winnen van WIA. Dat is verrassend. Neptunus-Schiebroek kan zich nu echter volledig gaan richten op de competitie. Daarin is het team inmiddels geklommen naar een derde plaats. Aankomende woensdag staat de wedstrijd tegen Margriet 4 op de agenda. Aftrap is om 22.00 uur in Nieuwerkerk aan den IJssel.