Roze getinte overwinning

Flitsende start, moeizaam vervolg. Wel drie belangrijke punten veilig gesteld.

Neptunus-Schiebroek hervatte na een, qua resultaat, moeizame bekerserie de competitie met een uitwedstrijd bij Margriet in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op het ‘favoriete’ tijdstip van 22.00 uur op woensdagavond toog de spelersgroep met coach Wilko Poulie naar Nieuwerkerk. Interim coach Eric Bronswijk die zijn zoons direct naar de Parkzoomhal had gebracht nam ditmaal weer plaats op de tribune. Met Eric werd direct afgesproken dat hij dit seizoen nog vaker de honneurs zal waarnemen als de tijden ongunstig zijn ten opzichte van de trainingen van A1.

Op bezoek in Nieuwerkerk speelden we vorig seizoen één van de betere wedstrijden en trokken in die thriller aan het langste eind (2-3). Deze keer stonden we binnen een kwartier met 0-3 voor. Op nieuwe felroze schoenen zette Lucas van Kan de 0-1 op het scorebord. Een vijftal minuten later was het Max Bronswijk die met het linkerbeen de score verdubbelde, 0-2. Twee minuten later verblinde Lucas met zijn schoenen de tegenstander onderschepte de bal en scoorde, 0-3.

De doelman van Margriet raakte vervolgens geblesseerd en moest naar de kant. We hielpen de thuisploeg aan de bal door een verkregen vrije trap terug te geven aan de tegenstander. Dat was de inleiding van gemakzucht. De thuisploeg had op dat moment nog geen wissels en moest dus met vier man verder. Binnen twee minuten scoorde Margriet, twee maal, 2-3. De laatkomer bij de thuisploeg viel in en ze zochten de aanval weer. De invaller scoorde, 3-3. De stand weer gelijk. Nu was het tijd om onszelf te gaan herpakken. Dat gebeurde ook en nog voor rust. Aanvoerder Thomas van Kan kwam in balbezit, legde de bal voor zichzelf klaar en schoot de bal met een harde schuiver in de linkerbenedenhoek, 3-4. Een minuutje later gaf Max de bal voor, deze voorzet werd door een speler van de thuisploeg in het doel gelopen, 3-5.

Neptunus-Schiebroek begon ook weer goed aan de tweede helft. Thomas gaf de assist op Lucas. Hij maakte zijn derde doelpunt van de avond, 3-6. Ook op roze schoenen met drie doelpunten weer belangrijk vanavond. We gingen door en ditmaal was het Max die de bal meegaf aan Thomas, de aanvoerder scoorde en gaf de verhoudingen op het veld een beter beeld in de score, 3-7. Toch lieten we de tegenstander weer terugkomen (4-7). Waarschijnlijk hadden we medelijden met ze. De roze hesjes die ze aanmoesten omdat ze ook in een wit shirt speelden, zagen er meelijwekkend uit. De spanning werd nog even opgevoerd toen de vijf minuten voor tijd de 5-7 werd gescoord, maar een minuut voor het einde stelde Stefan Boers orde op zaken na een assist van Max, 5-8.

De jarige toeschouwer David Jas trakteerde een drankje voor de vijfde competitiezege op rij. Aankomende maandag komt het onbekende Binnenstad naar de Wilgenring. Aftrap tegen de Goudse ploeg is om 20.00 uur.