C1 sluipt omhoog op competitie ranglijst

Neptunus-Schiebroek heeft uiteindelijk genoeg aan 10 minuten om XerxesDZB te verslaan en met een forse nederlaag naar huis te sturen.

Na de valse competitie start bij Barendrecht is Neptunus-Schiebroek C1 zich redelijk aan het herstellen op de ranglijst. Vorige week was er de moeizame thuiswinst op VOC, ditmaal kwam XerxesDZB C4 naar de Hazelaarweg. Eerder dit seizoen verloor C1 nog een oefenwedstrijd met 2-3 van XerxesDZB C3. De gemakzucht in gedachten sloop er ondanks de waarschuwing van de trainers toch in tegen de C4.

Neptunus-Schiebroek begon wel goed aan het duel op deze regenachtige zaterdagochtend. Er kwam een grote kans voor spits Tomas Visser. Een geweldige pass van Olivier Hermans en een dito schot van Tomas volgde, maar de bal raakte de paal. Een paar minuten later kwam aanvoerder Tom Houtschilt in balbezit binnen de zestienmeter. Hij draaide met zijn rug naar het doel weg van zijn tegenstander en werd daarbij vanachter aangetikt. De scheidsrechter was resoluut: strafschop. Een terechte beslissing. Tom nam, zoals altijd, zelf plaats achter de bal. Ook ditmaal schoot hij raak, 1-0.

De voorsprong was er, maar we zakten te ver in. Positioneel stonden we niet goed. We dachten allemaal veel te aanvallend. Met twee gevaarlijke aanvallen maakte XerxesDZB het ons toch erg moeilijk. De eerste kans was meteen raak, 1-1. De stand weer in evenwicht. Even later had doelman Thijs Menke de nodige moeite met de gladde bal, maar behield ons voor een achterstand door de bal in tweede instantie op veilige positie te brengen. De scherpte en concentratie ontbraken.

Halverwege was de stand gelijk. De teleurgestelde trainers overlegden gedurende de eerste helft voortdurend over het spel. Tijdens de rust kregen de spelers die teleurstelling over het spel in de eerste helft te horen. Ook werden de nodige handreikingen gegeven voor de tweede helft.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren nog rommelig. Sercan Alniak viel na enkele minuten in, hij had zich ’s morgens verslapen en kwam te laat, hierdoor begon hij op de bank. Jordy Oudenalder nam na elf minuten in de tweede helft een hoekschop en de inlopende Sercan bracht de bal in. De grabbelende doelman kon niet voorkomen dat de bal de doellijn passeerde, 2-1. Vervolgens had iedereen die erbij stond gezien dat de bal de doellijn gepasseerd was, evenals de spelers van XerxesDZB (getuigden ze na afloop), alleen de grensrechter was het er niet mee eens.

Een paar minuten later kwam Jordy in balbezit. Gefrustreerd over zijn reserve beurt, waardoor hij niet in de basis begon, zorgde ervoor dat hij het ongelijk van de trainers wilden bewijzen. En hij deed het. Jordy soleerde door de zestienmeter en schoot de bal bij de eerste paal hard binnen, 3-1! Binnen tien minuten na de verkregen voorsprong ging de bal wederom naar Jordy. Ditmaal gaf hij de bal uitstekend mee aan spits Amado Cahuma. Op bijna identieke wijze als het derde doelpunt, maakte Amado in de korte hoek ons vierde doelpunt, 4-1.

Het slotakkoord kwam van Tom en Tomas. Vijf minuten voor het einde kwam Tom er sterk door en zag Tomas helemaal vrij. Tomas bepaalde de eindstand met een schitterende treffer op 5-1. Al met al werd het een forse uitslag en een goede overwinning die de felicitaties waard waren. Naast de felicitaties kregen de spelers na afloop nog een belangrijke tip mee voor de komende wedstrijden. Hopelijk doen we daar iets mee.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, Heemskerk, El Bouzouiki; Cahuma, Houtschilt, Binda (Hermans ’60), Snoeck (Visser ’49); Hermans (Alniak ’42) en Visser (Oudenalder ’19).