Zaal 1 op jacht naar succes

In stand op de ranglijst, in langste zegereeks, in grootte van uitslag, in topscoring, in assists en toch ook in het niet te passeren…

Neptunus-Schiebroek Zaal 1 is in het derde zaalseizoen duidelijk op zoek naar succes. Succes in vele vormen. Alleen de oud-Neptunianen bij HBSS blijven de Schiebroekse formatie nog voor op de ranglijst. De Schiedamse ploeg bleef ook achtste speelronde ongeslagen. De topper wordt gespeeld op maandag 15 december in de Wilgenring, aanvang 20.00 uur.

Tot die tijd heeft Neptunus-Schiebroek de tijd om alle records uit het verleden te breken. Deze week werd de eerste geëvenaard. De zesde competitie zege op rij werd geboekt. En daarbij werd tevens revanche genomen op de debacle wedstrijden tegen Controlec van vorig seizoen. De goalie van de Goudse ploeg was destijds een behoorlijke sta-in-de-weg voor de Schiebroekse formatie. Die doelman was overgestapt naar Binnenstad, de tegenstander van afgelopen week.

Saillant detail: Het was deze week de eerste keer dat het zaalteam compleet was, alle spelers waren present!

In het eerste kwartier had Neptunus-Schiebroek het toch nog behoorlijk lastig tegen de Goudse ploeg, men vond wederom regelmatig die doelman op z’n weg en zag de tegenstander zelfs op voorsprong komen. Doelman Ashwin Meijer keek nog even tevergeefs naar de leidsman, omdat Thomas op zijn hielen werd gelopen bij het verdedigen, 0-1. De enige die z’n vuisten balden was interim-coach Eric Bronswijk op de tribune, hij gniffelde stiekem, – want hij had natuurlijk ook wel gezien dat er vandaag een grote uitslag zou volgen tegen Binnenstad dat met precies vijf man naar de Wilgenring was gekomen – zo blijft hij de enige zonder tegendoelpunten.

Als aanvoerder nam Thomas van Kan het team, net als vorige week, bij de hand en schoot de gelijkmaker binnen na exact 15 minuten spelen (1-1). Hierna was er geen houden meer aan. Na een uitstekende aanval, die begon bij Mathijs Bronswijk, gaf Rohan Meijer de assist op Max Bronswijk voor de voorsprong, 2-1. Nog geen twee minuten later onderschepte Mark van Leeuwen de bal en gaf deze panklaar voor Rohan, 3-1. Op slag van rust nam Mark een hoekschop. Via Max werd Lucas van Kan bereikt. Hij was opnieuw trefzeker, 4-1!

Na rust moest de wedstrijd uitgespeeld worden tegen de vermoeide tegenstander. Onder toeziend oog van HBSS, die na ons in de Wilgenring moesten spelen, deed Neptunus-Schiebroek wat het moest doen. Direct na rust kwam Mark in schietpositie, zijn schot werd ternauwernood gekeerd door de doelman, maar op jacht naar de honderd (!) zaaldoelpunten was Lucas er snel bij om het karwei af te maken en scoorde de rebound, 5-1. Twee minuten later werd de bal achterin bij Binnenstad slecht verdedigd. Lucas zat er tussen en rondde af, 6-1. "Hij krijgt ze wel op een presenteer blaadje”, werd de uitspraak van de avond. Maar ja, je moet er natuurlijk wel staan.

Bij het zevende doelpunt gunde Lucas, die was doorgebroken, het doelpunt aan Stefan Boers (7-1). Hij behield daarmee de topscorerspositie op de lijst van dit seizoen, ook al moest hij die na de 8-1 van Max, op assist van Thomas, wel delen. Beide hebben nu 15 doelpunten. Alsof het van assist naar doelpunt ging en vice versa gaf Max de assist daarna op Thomas en kenden we pas halverwege de tweede helft een voorsprong van 9-1. Maar liefst vijf minuten lang kwamen we niet tot scoren. We waren té hongerig naar doelpunten. Totdat Mark de rust terugvond en de bal, net als in de eerste helft, panklaar legde voor Rohan, 10-1!

In de laatste 8 minuten hadden twee spelers nog niet gescoord: Mathijs en Mark. Mark mocht van coach Wilko Poulie zijn wisselbeurt overslaan en Mathijs werd ingebracht. Ze werden beide wel gezocht door Lucas en Thomas die ook nog in het veld stonden, maar gevonden werden ze niet of niet helemaal. Twee minuten voor tijd stonden de twee samen voor het doel nadat Lucas de bal had meegegeven in een uitstekende snel uitgevoerde aanval. Mark met de bal en Mathijs die er net iets beter voor stond. Het werd geen mislukte ‘Gallery’ zoals in Düsseldorf, maar Mark schoof de bal naar Mathijs die scoorde, 11-1. Mark was er nog even dichtbij, maar scoren deed hij niet meer. Het slotakkoord kwam, wederom, van Lucas. Hij scoorde na de pass van Mathijs en bepaalde de eindstand daarmee op 12-1. Daarmee bracht Lucas zijn zaaldoelpunten totaal op 91 doelpunten in drie seizoenen! Gezien dat de aankomende drie tegenstanders zich allen bevinden in de onderste regionen lijkt het een gemakkelijke opgave te worden om dat magische totaal van 100 voor de winterstop nog te halen.

Volgende week staat voor het team de wedstrijd tegen hekkensluiter Alexandria’66 10 op het programma. Die ploeg heeft nog geen punt behaald en met een doelsaldo van 16 voor en 81 tegen lijkt het de ideale tegenstander om minimaal twee records te laten sneuvelen.

1. De meeste overwinningen op rij (record van 6 is geëvenaard)
2. De grootste uitslag (record staat op 19-4, +15)

Maar we waken voor onderschatting… de aftrap voor deze ‘uitwedstrijd’ is maandag om 21.00 uur in de Wilgenring.