Tweede zevenklapper in Bleiswijk

Chaotische wedstrijd eindigt in professionele plichtpleging.

Voor de tweede maal moest Neptunus-Schiebroek dit seizoen naar Bleiswijk voor een duel tegen Soccer Boys C2. In de beker werd er een uitstekende 0-7 overwinning geboekt. De Bleiswijkers spelen, net als in de bekerpoule, geen enkele rol van betekenis in de competitie. Echter zijn ook de wedstrijden tegen de mindere ploegen belangrijk voor de punten én voor het doelsaldo.

Nadat vorige week spelers werden uitgeleend aan verschillende teams ontbraken de spelerspassen van twee spelers. Die zaten nog in de map van B1 en dus kon trainer Wilko Poulie eerst naar Schiedam, alwaar B1 speelde, om die pasjes op te halen. Na het vrije weekend was er aan de spelersgroep af te lezen dat ze er zin in hadden vanmiddag. De sfeer was ook goed tijdens de extra warming-up van trainer Ricardo Pors omdat de scheidsrechter op zich liet wachten bij het aanvangstijdstip van 12.45 uur. Ondanks dat het zonnetje scheen in Bleiswijk was het ijzig koud en dus was die extra warming-up geen overbodige luxe. De kou belette een tiental ouders niet om de C1 van support te voorzien.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen viel het eerste doelpunt. Spits Tomas Visser werd aangespeeld in de zestienmeter. Hij zag en vond Jordy Oudenalder die het eerste doelpunt tegen de touwen werkte, 0-1. Een paar minuten later was het alweer raak. In de zestienmeter was het erg druk toen Amado Cahuma in balbezit kwam, terwijl hij zelf met zijn rug naar het doel stond legde hij de bal perfect klaar op Sercan Alniak. Sercan drukte de bal perfect en schoot raak, 0-2. Soccer Boys dat de koude wind mee had in de eerste helft gaf een ongevaarlijke diepe bal die door doelman Thijs Menke werd opgeraapt. Een aanvaller van Soccer Boys probeerde het nog wel in die aanval en werd door Dennis Snoeck, die vandaag begon als linksback, per ongeluk op zijn hakken gelopen. Eigenlijk was een vrije trap al teveel, dachten we langs de kant toen de scheidsrechter ervoor floot. De leidsman besloot echter om zelfs een gele kaart te trekken. Hier begon de chaos. De machteloze Bleiswijkers konden uiteraard niets met de verkregen vrije trap.

Het werd nog iets rommeliger toen Sercan een schoen in zijn gezicht kreeg (nu uiteraard geen gele kaart) en Julian Heemskerk zijn vervanger werd. Positioneel stond het even niet helemaal goed. Nadat de tien minuten langs de kant van Dennis voorbij waren mocht hij er weer in nadat aanvoerder Tom Houtschilt het had gevraagd, maar een paar seconden later moest hij er opnieuw vanaf omdat hij er volgens de scheidsrechter te snel ingegaan was. De leidsman was het helemaal kwijt.

Met tien man bleven wij continue de bovenliggende partij. Soccer Boys kwam niet tot nauwelijks in het spel voor. Tien minuten voor de rust kwam het derde doelpunt. In het, wederom, drukke zestienmeter gebied kwam ditmaal Tomas met zijn rug naar het doel in balbezit. Hij vond de ruimte om te draaien en de bal uit de draai prachtig tegen de touwen te schieten, 0-3! Hierna mocht Dennis er wel weer écht in. Een momentje van onoplettendheid zorgde voor een tegen treffer (1-3) en de thuisploeg zette meteen een tandje bij en kwam een paar maal gevaarlijk voor het doel, maar doelman Thijs keepte een prima wedstrijd en hield zijn doel verder schoon. Laatste man Karim Lamiri voorkwam gevaar door tussen drie tegenstanders in uitstekend te verdedigen.

Nadat een hoekschop van Soccer Boys op niets was uitgelopen, schoot Olivier Hermans de bal naar voren. Dennis verdedigde verder uit en gaf de bal daarmee meteen goed mee aan Jordy. Jordy soleerde op de linkerflank, waarschijnlijk verdwaald aan die kant, langs enkele tegenstanders en rondde zelf keurig af, 1-4. Met die stand zochten we de kleinste kleedkamer van het westelijk halfrond op, kleedkamer vijf was bijna kleiner dan de kleedkamer voor de scheidsrechter op ons complex. Hij had zomaar door kunnen gaan voor bezemkast met een geïmproviseerde doucheruimte. We moesten het tijdens de pauze ook doen met het water uit de bidons, want limonade zat er blijkbaar niet in vandaag.

De trainers hadden niet veel tijd nodig voor aanvulling op het gespeelde spel de eerste helft, maar we wachtten wel in de kleedkamer omdat we anders weer in de kou moesten wachten op de scheidsrechter en tegenstander. Ook in de tweede helft begonnen we sterk en wisten weer snel te scoren. Olivier gaf de uitstekende pass, waarna Jordy zijn derde doelpunt van de middag liet aantekenen, 1-5! Een paar minuten na dit doelpunt moest ook verdediger Achraf el Bouzouiki voor tien minuten naar de kant met een gele kaart na een lichte overtreding op de helft van de tegenstander. Als scheidsrechter moet je de nieuwe regel met de gele kaarten niet misbruiken. Een mondelinge vermaning volstaat in veel gevallen.

Opnieuw waren we ook met tien man sterker dan deze onthutsend zwakke tegenstander. Dat was waarschijnlijk ook de reden voor de gele kaarten, om de score niet al te hoog te laten oplopen. Tom zorgde na een individuele actie en goed schot voor de zesde treffer van de middag, 1-6. Achraf mocht na zijn tien minuten straftijd terug het veld in en toen ontstond er een situatie tussen Olivier en een tegenstander. Olivier kreeg een tik in zijn gezicht. De scheidsrechter stuurde, verbazingwekkend, beide spelers met een gele kaart naar de kant. Hij kon niet anders dan de Bleiswijker die kaart te tonen, maar om ons niet in een man meer situatie te laten zijn stuurde hij ook Olivier langs de kant. Hij doet echter werkelijk nog geen vlieg kwaad. In deze tien minuten kwamen we niet tot scoren. Toen Olivier er weer terug in kwam wel. De in de rust ingevallen Jayson Binda legde de bal breed op de mee opgekomen Jay Lachman. Hij zorgde voor een schitterend slotakkoord door de bal op prachtige wijze in te schieten, 1-7.

Het was het slotakkoord omdat de scheidsrechter het na ongeveer 30 minuten (speeltijd is toch echt 35 minuten) welletjes vond. Na afloop werd de geblesseerde Bas Houtschilt in het zonnetje gezet door zijn team met een cadeautje. Jordy en Jayson kregen vervolgens de lachers op hun hand omdat ze de scheidsrechter wel wilden kopen... Sarcastisch bedoelt natuurlijk! Een paar spelers kregen nog een bidon met koud water over zich heen omdat ze te lang in de kleine douche bleven hangen. De sfeer in de kleedkamer was ondanks de vreemde wedstrijd met een goede overwinning weer erg goed. Totdat Achraf zijn sleutel kwijt was, maar nadat er bij iedereen gezocht was in de tassen bleek die nog in de jaszak van Ricardo te zitten…

Volgende week komt het Vlaardingse CWO naar de Hazelaarweg. De Vlaardingers hebben op dit moment evenveel punten als dat wij hebben. Zij verloren hun enige wedstrijd echter op eigen veld van XerxesDZB (2-3) en hun overwinningsuitslag bij Soccer Boys (2-3) was een stuk minder indrukwekkend. Toch begint ook dat duel weer bij 0-0 en zullen we weer met veel scherpte het duel in moeten gaan. Aftrap is om 10.15 uur.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Snoeck; Oudenalder (Alniak ’51), Houtschilt, Hermans, Cahuma (Binda ’35); Alniak (Heemskerk ’16) en Visser (Cahuma ’56).