C1 met goed gevoel de winterstop in

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd en de foto's van het duel bij Soccer Boys vorige week.

Na rust wordt afstand genomen van CWO. Bezoekers zetten pakjesavond voort met twee eigen doelpunten.

Zaterdag 6 december, de winterstop breekt aan voor C1. Vroeg dit jaar. Dat komt door de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Soccer Boys, die oorspronkelijk voor volgende week gepland stond. We zullen proberen om op de 20
ste nog een oefenwedstrijd te regelen, daarvan zijn we echter afhankelijk van de beschikbaarheid in veld en mogelijke tegenstanders.

Het duel tegen CWO was een belangrijke, beide teams hadden vooraf 9 punten uit vier wedstrijden. En deelden daarmee de tweede plaats. Neptunus-Schiebroek begon goed aan het duel met de Vlaardingers. Spits Tomas Visser raakte al na twee minuten spelen de paal. Een paar minuten later wilde Jordy Oudenalder de bal voorgeven. Een CWO’er zette zijn voet tegen de bal, maar op die manier dat de bal in het doel verdween, 1-0. Een voorsprong met hulp van de tegenstander. Een aantal minuten later brak de spits van CWO door de verdediging en duelleerde met voorstopper Achraf el Bouzouiki. Beide spelers duwden en trokken. Scheidsrechter Amar Mahmood gaf mijn inziens wat makkelijk de strafschop, een cadeautje. De strafschop werd benut en dus de stand weer in evenwicht, 1-1. Niettemin bleef Neptunus-Schiebroek de betere partij en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong.

De voorsprong kwam er na iets meer dan een kwartier spelen. Jayson Binda gaf een prima diepe bal op Tomas. Hij vond voor het doel Jordy, die keurig afrondde, 2-1. We behielden het veldoverwicht, maar maakte het ons zelf erg moeilijk door in balbezit te compact te spelen, hierdoor werd het verdedigen van CWO een stuk makkelijker. Een paar minuten voor rust was de spits van CWO onze defensie te slim af en scoorde, 2-2. Op slag van rust namen we toch weer een voorsprong. Alhoewel er wel weer de hulp van CWO voor nodig was. Een harde voorzet van Jordy werd door een Vlaardingse verdediger in het eigen doel gewerkt, 3-2.

Halverwege was duidelijk dat het eenvoudige voetbal terug moet. Simpel de bal rondspelen en niet te moeilijk denken. En meer voorkomen dat er op het randje van buitenspel gespeeld wordt. Waardoor twee doelpunten in de eerste helft werden afgekeurd. Met de snelheid in ons team hebben het op het randje spelen ook niet nodig. Gewoon effectief zijn! Dat gebeurde dan ook in de tweede helft. Na zeven minuten in de tweede helft mag Dennis Snoeck een ingooi nemen en geeft de bal daarmee goed mee aan Tom Houtschilt. Tom neemt de bal in de zestienmeter sterk aan en schiet raak, 4-2! Drie minuten later wordt de bal door Olivier Hermans goed veroverd bij het doorjagen op de tegenstander. De net ingevallen Amado Cahuma kreeg de bal mee met veel wilskracht en rondde af, 5-2!

Na een kwartier in de tweede helft was het Tom die een uitstekende diepe crossbal gaf op Dennis. Hij had een goede loopactie gemaakt, kwam vrij bij de tweede paal en schoot raak. Een knappe goal, 6-2! De score had nog veel hoger kunnen oplopen als we op dat moment niet zoveel waren ingezakt en de bezoekers niet zoveel vrijheid gaven. Doelman Thijs Menke werd voor de derde maal gepasseerd en dus brachten de bezoekers de stand naar 6-3. Het laatste doelpunt was voor Neptunus-Schiebroek, een schitterend doelpunt! Tom begon de aanval en ging de één-twee aan met Amado, behield op elf meter van het doel het overzicht en gaf de bal aan de meegelopen en vrijstaande Jayson, die mocht afronden en daarmee de eindstand bepaalde op 7-3. Vlak daarna floot de goedleidende scheidsrechter Amar voor het einde van de wedstrijd. De volgende drie punten konden aan het totaal worden toegevoegd.

Na afloop vonden de spelers een chocoladeletter in hun schoen in de kleedkamer. Sinterklaas was C1 blijkbaar niet vergeten. Met evenveel punten als Barendrecht, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld wordt de eerste plaats nu gedeeld. In ieder geval heeft C1 de tweede plaats verstevigd zo vlak voor de winterstop. De eerst volgende competitie wedstrijd staat gepland op 17 januari, dan komt hekkensluiter VVOR naar de Hazelaarweg. VVOR won dit weekend verrassend van VOC, met 4-3.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Heemskerk; Oudenalder, Houtschilt, Binda, Snoeck; Hermans en Visser (Cahuma ’42).