C1 eenvoudig naar dubbele cijfers

Zwaarste moment voor de wedstrijd: het speelveld speelklaar maken.

Zaterdag 24 januari, weer tijd voor een nieuwe derby. Hillegersberg C2 komt naar de Hazelaarweg. En als er een derby op de agenda staat dan vraag je Sjoerd Kolner als scheidsrechter. Zo gezegd, zo gedaan, maar je hebt van die derby’s die nooit echt een wedstrijd worden. In dit geval omdat simpelweg het niveau verschil te groot is.

De weersvoorspellingen waren al niet zo best, maar als ’s morgens vroeg over het (kunstgras) veld wordt gelopen dan gaat zelfs trainer Wilko Poulie twijfelen aan het doorgaan van de wedstrijd(en) deze dag. Er staan plassen water op het veld, die staan er nog bij een herkeuring om 8.30 uur. De twijfel is groot, maar op dat moment komen Jordy Oudenalder en Achraf el Bouzouiki aan met hulpmiddelen. Barend Snoeck vergezelt het drietal met extra trekkers en de inspanningen helpen. Rond de klok van 9.00 uur geeft terreinmeester Hans Teijn groen licht. De derby gaat door! De bevroren tenen worden opgewarmd in de kantine voordat de rest van het team zich bij de twee al aanwezige spelers zal voegen. Jordy en Achraf, zonder jullie was er vandaag aan de Hazelaarweg door niemand gevoetbald! Top!

Met enige vertraging begon de wedstrijd tegen Hillegersberg. Tijdens de uitwedstrijd eerder dit seizoen in de beker nam Neptunus-Schiebroek pas in de tweede helft afstand na een 0-0 ruststand (eindstand: 1-6). Vandaag was de wedstrijd al na 10 minuten beslist (4-0). Het begon na 4 minuten toen aanvoerder Tom Houtschilt de bal meegaf aan Dennis Snoeck, de linkshalf scoorde in de verre hoek, 1-0. Een minuut later geeft Jay Lachman een slimme steekbal binnendoor op Jordy die, 1-op-1 met de doelman, raak schiet, 2-0. Het derde doelpunt komt twee minuten later opnieuw van Dennis, ditmaal na een assist van Amado Cahuma, 3-0. Als de speeltijd 9 minuten bedraagt dan heeft doelman Thijs Menke de bal in handen. Hij schiet de bal uitstekend ver uit en Amado kan op snelheid alleen door op het doel van de bezoekers. Hij behoudt keurig het overzicht en legt de bal breed op de meegelopen Tomas Visser, 4-0.

De score loopt in de eerste helft nog verder op. Na een uitstekend lopende aanval door het hart van de defensie van Hillegersberg geeft Jordy de assist op Achraf, die in een leeg doel kan scoren, 5-0. Vervolgens krijgen zowel Jordy als Amado een levensgrote kans op een treffer, maar het zesde doelpunt valt niet. Als Hillegersberg zeven minuten voor de rust denkt dat het rustig kan uitverdedigen, zit Jordy ertussen en rond af, 6-0. Alweer een minuut later rond Jayson Binda een uitstekende aanval met Amado en Tomas af en scoort het zevende doelpunt, 7-0!

In de rust willen de trainers Ricardo en Wilko ook in de tweede helft scherpte en concentratie, vooral voor het doel van de tegenstander. Tom, die eigenlijk was gewisseld, maar een geblesseerde Achraf verving, kwam vlak na rust tot scoren nadat hij opnieuw de sterkste was in de zestienmeter, 8-0. Vervolgens wil de thuisploeg te graag, blijft het kansen krijgen, maar Tomas en Amado hadden voor het doel het vizier niet op scherp. Een momentje van onoplettendheid zorgt er in deze fase voor dat Hillegersberg kan counteren én scoren, 8-1. Men viert het alsof ze de wereldbeker winnen… Twee minuten later wordt dat, onder toeziend oog van het vijfde elftal, afgestraft. Dennis neemt een perfecte hoekschop en Amado kopt heerlijk binnen, 9-1. Er blijven hierna nog meer grote kansen gemist worden. Jayson raakt de paal en een paar minuten later doet Jordy precies hetzelfde. Ditmaal is Dennis er echter goed snel bij en scoort het tiende doelpunt, 10-1. Linksback Julian Heemskerk zet een paar minuten voor tijd zijn teamcaptain, Tom, vrij voor het doel. Tom behoudt het overzicht en zodoende kan Tomas, na vele kansen, eindelijk zijn tweede doelpunt van de ochtend maken, 11-1. Het slotakkoord was opnieuw voor de aanvoerder. Tom was sterk, bleef aan de bal en opnieuw niet zelfzuchtig. Ditmaal gunde hij de bal aan Achraf. Hij bepaalde de eindstand op 12-1.

Teamcaptain Tom en trainer Wilko liepen na afloop naar de kleedkamer. Beide waren uiteraard blij met de overwinning, maar ergerden zich toch een beetje… het had minstens 20-1 moeten worden. Qua doelsaldo komen we nu eindelijk een beetje in de buurt van Barendrecht en heroverden we de tweede plaats op één punt van de koploper. In Hillegersberg praatte men nog lang na over de grote nederlaag, al ontweek men de meeste vragen, vooral de vele panna’s waren een pijnlijk onderwerp van gesprek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de nummer 3, NOCKralingen, op de agenda. Men heeft de aanvangstijd bepaald om 8.45 uur…

Opstelling: Menke; Lachman, Houtschilt (Lamiri ’35), El Bouzouiki (Houtschilt ’37), Heemskerk; Oudenalder, Binda, Hermans, Snoeck; Cahuma (El Bouzouiki ’55) en Visser.