The story of our season

Lullige tegendoelpunten en zelf het net niet (vaak genoeg) kunnen vinden.

Neptunus-Schiebroek A1 heeft op de laatste dag van januari alweer de zesde competitie nederlaag geleden. Een nederlaag die in huize Harreman nog lang zal worden nabesproken, omdat de neef van Lennart in het team van de tegenstander speelde. HBSS A1 was de tegenstander op het nieuwe kunstgrasveld van de Schiedammers. Een tegenstander die, weliswaar door strafpunten, ook pas vier punten had verzameld. Het grootste gedeelte van de spelersgroep had er twee trainingen opzitten en op één speler na was ook de wedstrijdselectie compleet. De tegenstander daarentegen had precies elf man tot hun beschikking.

De middag in Schiedam begon nog zo goed. Neptunus-Schiebroek nam het initiatief en kwam na 12 minuten spelen op een voorsprong. Vincent Veldhuizen schoot van afstand de openingstreffer op heerlijke wijze tegen de touwen, 0-1. De volle bank, met daarop ook supporter Thijs Kubben, werd gek en vierde het doelpunt alsof de overwinning al in de knip zat. Dat was allerminst het geval. De gelijkmaker volgde op vervelende wijze voor laatste man Daan van Rooijen, die een dag eerder nog zijn achttiende verjaardag vierde. Bij het uitverdedigen schoot hij de bal tegen de, druk zettende, aanvaller aan en zo belandde de bal achter de onfortuinlijke Jesse Swagemakers, 1-1.

De wedstrijd ging tot aan de rust vervolgens redelijk gelijk op, maar de thuisploeg nam na een half uur spelen toch de leiding. Eén uitbraak volgde en het, in het uiterste hoekje ingeschoten, schot zorgde voor een uiteindelijke 2-1 ruststand.

In de tweede helft volgde een beter veldspel van Neptunus-Schiebroek. HBSS moest achteruit en zo kwam er druk op het doel van de thuisploeg. Achterin werkte men hard, vandaag viel vooral Friso van der Werf op met een sterk optreden, en het middenveld controleerde. De aanvallers waren gevaarlijk, maar hele grote kansen kwamen er nog niet. Na een kwartier in de tweede helft werd de aanvoerder van de thuisploeg een seconde uit het oog verloren en hij scoorde, 3-1. Een tweetal minuten later vond Bas Posner eindelijk dat ene gaatje en passeerde hij de doelman. Op de doellijn gaf Mert Öztürk het laatste tikje voor de aansluitingstreffer (3-2). Mert ‘stal’ het doelpunt, maar daarmee is het doelpunt niet minder uniek. Echter hebben degene die een weddenschap op een doelpunt van Mert daarmee hebben verloren, besloten om het doelpunt aan Bas toe te kennen. Dat is natuurlijk ook een manier om er onderuit te komen…

In de laatste fase van de wedstrijd werd het een slijtage slag. Vooral de thuisploeg moest alle zeilen bij zetten om de overwinning over de streep te trekken en wist regelmatig met succes tijd te rekken. De verder goedleidende scheidsrechter had best nog wat langer tijd mogen bijtellen, maar of die gelijkmaker dan wel was gevallen, betwijfelen we zelf ook. Het veldspel is goed, beter in ieder geval. Jesse hield het team nog tweemaal op de been en werd gek van de gemiste kansen. Daar ligt het probleem, al weken. Er moet meer gescoord gaan worden. Het is het verhaal van ons seizoen.

Volgende week gaan we op bezoek bij MVV’27. Geloven we in een stunt tegen de koploper? Aftrap in Maasland om 12.30 uur.

Opstelling: Swagemakers; Van der Werf, Van Rooijen (Verhagen ’45), Vis (Jansen ’45), Pröpper (Posner ’45); Rogie (Mahmood ’76), Harreman, Mahmood (De Jong ’45), Öztürk (Pröpper ’88); Veldhuizen en Rajcomar.