C1 overloopt NOCKralingen

Zesentwintig doelpunten in drie duels. Neptunus-Schiebroek leunt nu op voorsprong van acht punten op de concurrentie, die aan zet zijn in inhaalduels.

Na wéér een vrij weekend stond alweer de return tegen NOCKralingen op de agenda. Twee weken geleden werd die tegenstander overklast met goed combinatiespel, alleen bleef het grote verschil in doelpunten uit. Het werd ‘slechts’ 1-5 aan het Toepad. De vooruit gespeelde return, omdat we op de oorspronkelijke wedstrijddag in België verblijven, kreeg minder goed voetbal, maar uiteindelijk wel meer doelpunten. Tussen de weekenden door sloeg C1 een training over. Vorige week woensdag verzamelde het team zich in de kantine voor een FIFA toernooi. Jay Lachman won op de playstation de finale van Amado Cahuma na verlenging. Op zijn eigen Xbox won Sercan Alniak, na een enigszins dubieuze plaatsing daarvoor, ten koste van aanvoerder Tom Houtschilt. Klik hier voor de foto's.

Terwijl, deze zaterdag, het lente zonnetje alle krachten bijzette om zijn weg door de bewolking te vinden, startte Neptunus-Schiebroek C1 aan de warming-up. Daarin moesten Achraf el Bouzouiki en Amado Cahuma met lichte blessures afhaken. De coaches besloten om geen risico’s te nemen en beide spelers langs de kant te houden. De overgebleven 11 werden in logische en gepaste vorm het veld in gestuurd met een duidelijke en toch eenvoudige opdracht. Drie punten pakken en vooral meer doelpunten maken.

Scheidsrechter van dienst: Amar Mahmood was verlaat en dus startte coach Wilko Poulie zelf aan de wedstrijd die al later begon. Na vijf minuten spelen nam Amar de leiding alsnog over. Op dat moment waren er nog geen doelpunten gevallen al was Dennis Snoeck er van afstand al dichtbij geweest. Na een minuut of acht spelen gaf Jordy Oudenalder de voorzet. De doelman schatte de bal verkeerd in en zo kon Dennis alsnog het eerste doelpunt maken, ook een frommeldoelpunt telt, 1-0! Een paar minuten later, als de thuisploeg nog steeds volledige controle over de wedstrijd heeft, geeft Olivier Hermans vanaf het middenveld een uitstekende diepte pass op Tomas Visser. De linkshalf kon zodoende alleen af op de doelman die vergat om het gat bij de eerste paal te sluiten. Tomas schoot in de korte hoek raak, 2-0!

Halverwege de eerste helft krijgt de thuisploeg een hoekschop te nemen en er lijkt niets gevaarlijks uit te komen. Ook op het moment dat Julian Heemskerk de bal opnieuw inbrengt lijkt er niets spannends te gebeuren, maar dan valt de bal plotsklaps voor de voeten van Tomas, die zich ditmaal eens niet bedenkt, en meteen uithaalt en raak schiet, 3-0. De huiligere tegenstander ging vervolgens meermaals naar de grond voor niets, gevoed door hun gefrustreerde coaches. Scheidsrechter Amar wisselde fluiten voor valpartijen af met lekker doorspelen om het aanhoudende commentaar te dempen. Het maakte voor ons het voetballen echter wel erg moeilijk.

Halverwege konden de coaches bij monde van Ricardo Pors over het veldspel niet geheel tevreden zijn. Het is tegen dit soort tegenstanders dan ook erg moeilijk. Meer doelpunten maken en zo de tegenstander afstraffen is de enige remedie. Na vier minuten in de tweede helft kregen we een vrije trap te nemen op een heerlijke plek, links buiten de zestienmeter. Dennis ging achter de bal staan, de muur werd geplaatst, de doelman nam zijn positie in en de scheidsrechter blies op zijn fluitje. Met een, met veel precisie, geplaatste bal schoot Dennis de bal schitterend in de verre bovenhoek, een prachtig doelpunt onder toezicht oog van het voltallige tweede elftal, 4-0!

We hadden het vervolgens even moeilijk, de tegenstander probeerde ons uit het spel te halen, maar achterin hielden Tom Houtschilt en Karim Lamiri alles dicht. Doelman Thijs Menke had minder te doen dan in het uitduel, maar stond ook vandaag te keepen om de nul te houden. Jayson Binda werkte op het middenveld hard voor elke centimeter en vocht diverse harde, maar faire duels uit.

Pas een kwartier voor tijd, nadat Achraf het veld was ingekomen voor Julian (die door zijn enkel was gegaan), ging de score verder omhoog. Spits Sercan Alniak scoorde het vijfde doelpunt, 5-0. Twee minuten later stoomde Tom mee op naar voren en gaf de voorzet. Sercan kreeg de bal tegen zich aan en zodoende rolde de bal het doel in, 6-0, het tekende de tegenstand. Nul komma nul… Toch liepen we weer tegen een tegendoelpunt aan. Opnieuw moest dat gebeuren vanaf elf meter. In de uitwedstrijd was doelman Thijs er nog dichtbij, maar ditmaal kansloos voor de goed ingeschoten bal, 6-1.

Tien minuten voor het einde scoorde Sercan opnieuw. Ditmaal na een assist van, de zojuist ingevallen, Amado, 7-1. De score liep nog verder op nadat Olivier de assist gaf op Tomas, hij maakte zo ook zijn derde doelpunt van de ochtend, 8-1! Rechtsback Jay Lachman had de kans op een doelpunt, maar zijn schot ging over het doel van de bezoekers. In de allerlaatste seconde beloonde middenvelder Jayson zijn goede spel van de tweede helft met een actie en doelpunt. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 9-1!

Zo scoorden we 26 doelpunten in drie wedstrijden (Hillegersberg, 12 – NOCKralingen (uit), 5 – NOCKralingen (thuis),9). Een prima score! Zo halen we Barendrecht ook qua doelsaldo bij. Omdat Barendrecht opnieuw vrij was van competitie verplichtingen zijn we nog verder uitgelopen in de competitiestand, wat punten betreft. De komende twee weken moeten zij gaan inhalen en zijn wij vrij, het team heeft dan ook vakantie vrijaf gekregen. Het team leunt rustig achterover en hervat de trainingen op maandag 2 maart. Op 7 maart staat de enige echte derby op de agenda. We spelen dan om 12.30 uur uit bij VOC.

Opstelling: Menke; Lachman, Houtschilt, Lamiri, Heemskerk (El Bouzouiki ’49); Oudenalder, Hermans, Binda, Visser; Snoeck (Cahuma ’59) en Alniak.