C1 zwijnt in Hazelaarweg-derby

Een heerlijk lente zonnetje, een ouderwetse knollentuin als grasmat, een spannende strijd, een leger aan supporters en een belangrijke overwinning. Kortom: een échte derby!

Na twee volledige vrije weken, waarin dus ook geen trainingen plaatsvonden, begon afgelopen maandag de voorbereiding op twee hele belangrijke competitie wedstrijden. VOC uit, de nummer 3 en Barendrecht thuis, de virtuele koploper. De trainers, Ricardo Pors en Wilko Poulie, zette het team al weken achtereen op scherp voor het uitduel bij VOC. Een lastige uitwedstrijd, traditioneel. Op het eerste veld in de linkerhoek van het complex zou dé derby van vandaag gespeeld gaan worden. Veld 1, maar er had ook zomaar kunnen staan: ‘knollentuin’. Het veld was allerminst vlak en dat zou voor de voetballende ploeg, die wij hebben, heel lastig worden. Combineren is nauwelijks mogelijk.

Tijdens de uitgebreide warming-up konden we alvast wennen aan het hobbelige veld. We hadden ook de tijd voor een uitgebreide wedstrijdbespreking en maakten daar dankbaar gebruik van. Om enkele minuten na 11.00 uur begon de eerste van twee belangrijke duels. VOC ging voorop in de strijd, dat hadden we wel verwacht, maar we zette er zelf heel weinig tegenover. De thuisploeg kreeg na een minuut of tien spelen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar ondanks dat men op en naast het veld al stond te juichen ging de bal precies langs de andere kant van de paal naast doelman Thijs Menke.

We moesten achteruit, stonden met de rug tegen de muur en maakten de afstand tussen de linies veel te groot. De druk werd steeds groter en we kwamen nauwelijks over de middenlijn. Het bijna onvermijdelijke gebeurde in de achttiende minuut. Na een goede aanval nam de thuisploeg de leiding in de wedstrijd, 1-0. De eerste helft zou nog lang duren en dus was het zaak om niet meer schade op te lopen en orde op zaken te stellen, maar zelfs nu lukte het ons niet. VOC kreeg nog een grote kans, maar doelman Thijs was er op tijd bij om te redden.

Tien minuten voor rust kwamen we er eindelijk een keertje goed uit. Amado Cahuma kwam op snelheid langs de VOC defensie en gaf de bal mee aan de meegekomen Achraf el Bouzouiki. Zijn voorzet werd door Dennis Snoeck in het lege doel gewerkt, 1-1! Een paar minuten later kwamen we wederom voor het doel van VOC en zag de scheidsrechter een overduidelijke handsbal over het hoofd en ontnam ons daarmee een strafschop. Vlak voor rust zwijnden we toen een VOC aanvaller oog in oog kwam met Thijs. Zijn schot ging echter enkele meters naast het doel over de achterlijn.

En dus gingen we met een gelijke stand de rust in. De trainers waren duidelijk: ‘misschien wel onze slechtste helft van het seizoen’. Vooral op inzet en strijd bleven we ver achter bij de thuisploeg. Sercan Alniak en Olivier Hermans werden gewisseld voor Tomas Visser en Tom Houtschilt.

In de tweede helft nam de spanning toe. De ouders en supporters zochten een heerlijk plekje in de zon en keken toe hoe Neptunus-Schiebroek de tegenstander in de tweede helft nog nauwelijks ruimte gaf. En zo kwamen er ook kansen. Spits Amado kreeg twee hele grote kansen, waarvan eentje na een sublieme pass van laatste man Karim Lamiri, maar tot twee keer toe stuiterde de bal op het verkeerde moment op een polletje en dus eindigden deze kansen over en naast het doel van de tegenstander. Jordy Oudenalder kreeg een hele grote kansen bij een leeg doel, maar hij werd voldoende gehinderd waardoor de bal over het VOC doel heen ging.

Jordy en Amado na een gemiste kans, ouders op de tribune gaven later een staande ovatie.

Het duurde en duurde voordat eindelijk het verlossende doelpunt zou gaan vallen. Met nog minder dan een kwartier te spelen ontstond er een scrimmage voor het VOC doel. Niemand leek echt tot een goed schot te komen en VOC kreeg de bal niet weg. De doelman leek de bal te hebben, maar liet deze los door hindering van Amado. Het mocht door van de scheidsrechter en de bal belandde hierna voor de voeten van invaller Tom. Hij kreeg net genoeg ruimte om te schieten en scoorde het verlossende doelpunt, 1-2!

Tom en Amado omringd door een leger van VOC'ers, maar die konden het doelpunt niet voorkomen.

Na dat doelpunt deelde beide teams elkaar nog wel wat spelden prikjes uit, maar beide kwamen niet meer tot hele grote kansen en dus bleef het tot de laatste seconde spannend. De scheidsrechter trok in het sportieve treffen geen extra tijd bij. De opluchting was groot, de zenuwen hielden we de tweede helft in bedwang en een staande ovatie vanaf de hoger gelegen kantine volgde van de supporters.

Neptunus-Schiebroek C1 speelde de tweede helft bijna alleen op de helft van de tegenstander.

Een matige eerste helft werd de tweede helft volledig hersteld. Met veel strijd en inzet werden de drie punten mee naar huis genomen. Volgende week komt nu de virtuele koploper, Barendrecht C3, naar de Hazelaarweg. Dat zal weer een hele andere soort strijd worden. Aftrap is bij ochtendgloren om 8.45 uur.

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Heemskerk; Oudenalder (Alniak ’65), Hermans (Houtschilt ’35), Binda, Cahuma; Snoeck (Hermans ’55) en Alniak (Visser ’35).

Een aantal spelers vierden de overwinning in het hol van de leeuw en een heerlijk lente zonnetje.