C1 deelt punten in titelstrijd

Doelpunten dubieus, weinig kansen, veel strijd, maar op verliespunten blijven we 1 punt achter.

Neptunus-Schiebroek C1 heeft zichzelf geen goede dienst bewezen in de titelstrijd met Barendrecht C3. De virtuele koploper kwam deze zaterdagochtend naar de Hazelaarweg. De uitwedstrijd, die ontsierd werd door een veel te makkelijk gegeven gele kaart voor aanvoerder Tom Houtschilt, werd daardoor uiteindelijk met 6-3 verloren. Beide teams wonnen daarna alle wedstrijden. Barendrecht verslikte zich echter alleen in Vlaardingen bij CWO, 1-1.

De beide teams kwamen deze vroege zaterdagochtend gemotiveerd uit de kleedkamer. Scheidsrechter Sjoerd Kolner startte de wedstrijd. De bezoekers namen het heft in handen en combineerde op onze helft. We begonnen moeizaam, maar door uitstekend verdedigend werk van voornamelijk voorstopper Karim Lamiri werden er geen kansen weggegeven. Na een minuut of 10 namen we het veldoverwicht over. We probeerden gaatjes te zoeken in de defensie van Barendrecht. Ook hier volgden geen grote kansen, maar we hadden in deze fase tot aan de rust wel het betere van het spel. Barendrecht kwam nauwelijks over de middenlijn en beperkte zich tot verdedigen. Het juiste gaatje konden we echter niet vinden doordat er bij de bezoekers telkens net een voet of een teen ertussen zat en daarmee een goede pass in de kiem gesmoord werd.

Vijf minuten voor rust lieten we de bezoekers weer iets teveel ruimte en kwamen ze er een paar maal gevaarlijk uit. Opnieuw bleef onze verdediging, met aanvoerder Tom Houtschilt als slot op de deur, overeind. In de laatste minuut voor rust kwamen we er gevaarlijk uit en werd de voorzet gegeven op Amado Cahuma. De doelrijke kans werd met gevaarlijk spel onderbroken. Binnen het vijf meter gebied was de strafschop zwaar bestraft, maar de penalty is de enige straf die je kan geven als je het als een overtreding beoordeeld. Het oordeel van de tegenstander dat het een indirecte vrije trap had moeten zijn in volslagen onzin. Een indirecte vrije trap bestaat nog nauwelijks in het hedendaagse voetbal en al helemaal niet in het vijf meter gebied. De strafschop weliswaar zwaar bestraft, maar wel de enige optie dus. Tom nam plaats achter de bal en schoot deze feilloos tegen de touwen, 1-0!

Die stand verdedigden we ook bij de rust, daarin herinnerden we de spelers eraan dat we in Barendrecht eerder ook met een voorsprong (1-2) de rust ingingen, maar dit vlak na rust met twee tegendoelpunten weer uit handen gaven. Dat mocht vandaag in ieder geval niet gebeuren. Voorin moesten we scherper en zekerder voor de dag komen in de tweede helft omdat we nauwelijks kansen hadden gecreëerd en dus ook niet in kansrijke positie voor het doel zijn gekomen.

In de tweede helft kregen de bezoekers de hulp van de wind in de rug. Geen zuchtje wind was er de hele ochtend te bekennen geweest, maar er was nu nauwelijks tegenaan te voetballen. We kregen de bal in de eerste fase na rust niet weg en dus hadden de bezoekers het veldoverwicht. Echter kwam men nog steeds niet tot grote kansen. Toen we eindelijk wat meer lucht kregen moesten we ons nog steeds beperken tot counteren. De echte kansen bleven uit en dat zorgde er dus voor dat er ook geen doelpunten vielen. Het verlossende tweede doelpunt bleef uit.

Halverwege de tweede helft moesten we weer achteruit. De bezoekers raakten met hulp van de wind tweemaal de lat van grote afstand. De defensies speelden de wedstrijd van het seizoen. Barendrecht maakte veel ophef over een bloedneus van hun spits, die door een eigen speler was veroorzaakt en speelde onsportief door na een blessure van Dennis Snoeck. Aan de andere kant speelde Tom de bal en nam daarbij zijn tegenstander mee. De vrije trap makkelijk gegeven op een gevaarlijke plek. De bal werd, wederom met hulp van de wind, gevaarlijk over de muur geschoten, maar doelman Thijs Menke haalde de bal uit de bovenhoek. De hoekschop die een minuut voor tijd volgde werd gevaarlijk voor het doel geslingerd. We kregen de bal niet weg en nadat iedereen, behalve een rood-witte hand, de bal gemist had ging hij er bij de tweede paal alsnog in. Protesten waren tevergeefs, 1-1…

Na een opstootje op het middenveld volgde, na een korte blessuretijd, het eindsignaal. Het eindsignaal klonk de bezoekers als muziek in de oren, waar wij geen kans kregen voor een slotoffensief na de vele blessure behandelingen van de spits. Neptunus-Schiebroek heeft niet de kans gegrepen om op verliespunten óók boven de Barendrechters te komen. C1 behoudt voorlopig wel de koppositie en moet wachten op de inhaalduels die Barendrecht gaat spelen.

Na afloop is de teleurstelling uiteraard heel groot in de kleedkamer, maar de schuld geven aan de scheidsrechter is onterecht. Organisatorisch hadden we beter moeten staan en we hebben zelf gewoon veel te weinig gecreëerd, dat kunnen we alleen onszelf verwijten. De gelijke eindstand, hoe die ook tot stand kwam, gaf de krachten tijdens deze wedstrijd goed weer. Nu is het zaak zelf de resterende vier wedstrijden (CWO- uit, Soccer Boys- thuis, XerxesDZB- uit en Hillegersberg- uit) zelf te winnen. We hebben het niet meer in eigen hand en zijn volledig afhankelijk van hulp uit onverwachte hoek.

Volgende week zijn we vrij van competitie verplichtingen, daarna spelen we uit bij CWO, daar waar Barendrecht punten verspeelde, we zijn dus gewaarschuwd. Aftrap op 28 maart is om 10.00 uur.

Opstelling: Menke; Lachman, Houtschilt, Lamiri, Heemskerk (El Bouzouiki ‘45); Oudenalder, Hermans, Snoeck (Alniak ’50), Cahuma; Alniak (Binda ’24) en Visser (Snoeck ’55).