Klinkende zege op tweede klasser mix

Aanvoerder Tom Houtschilt leidt het team naar ruime zege op Soccer Boys C1.

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen stond het duel tegen hekkensluiter Soccer Boys C2 op de agenda. Omdat het de laatste thuiswedstrijd was stonden er om 8.45 uur verse croissantjes klaar van Bakkerij Klootwijk. De lange tafel in de kantine stond al vroeg gedekt voor een team ontbijtje. We waren deze week opnieuw compleet en dus maakten we voor de warming-up eindelijk onze teamfoto. Tijdens de warming-up merkten we op dat de tegenstander met veel andere spelers het veld op kwam. Een nadere analyse leerde ons dat bijna het voltallige C1 elftal naar de Hazelaarweg was gekomen, "met C1 kunnen we ze zeker wel verslaan”.

C1 ontbijt in de kantine van Neptunus-Schiebroek voorafgaand aan de laatste competitie thuiswedstrijd tegen Soccer Boys.

Dat was even omschakelen, van ‘een makkie’ tegen de hekkensluiter naar een topduel tegen een hoogvlieger uit de tweede klasse. Het team schakelde makkelijk en de eerste vijfentwintig minuten gingen gelijk op. Beide teams speelden om te winnen en dat leverde leuke duels op. Onze defensie straalde rust uit met doelman Thijs Menke als extra aanspeelpunt achter hen. Halverwege de eerste helft na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Jordy Oudenalder het veld in voor Dennis Snoeck en een vijftal minuten later verving Bas Houtschilt op de linkshalf positie Tomas Visser. Vlak na die laatste wissel maakte de doelman van Soccer Boys hands buiten de zestienmeter aan de linkerkant van zijn gebied. Aanvoerder Tom Houtschilt nam plaats achter de bal en gaf een precieze voorzet perfect afgeleverd op het hoofd van Jordy. De invaller kopte goed in en ondanks dat de doelman er nog dichtbij was kon hij niet voorkomen dat de bal de doellijn nog net passeerde, 1-0.

Tot aan de rust probeerden de bezoekers er wel uit te komen, maar Neptunus-Schiebroek stond positioneel goed om Soccer Boys echt gevaarlijk te laten worden. De thuisploeg behield een licht veldoverwicht en dat leverde op slag van rust een verdiende tweede doelpunt op. Tom soleerde door de defensie en rondde zelf keurig af, 2-0!

In de rust moet het gedonderd hebben in de kleedkamer bij Soccer Boys dat met de volledige technische staf van C1 was afgereisd naar Rotterdam Schiebroek, maar het donderde, ondanks de voorsprong, ook in de kleedkamer van de thuisploeg. Coaches Ricardo Pors en Wilko Poulie zagen meerdere slordigheden in de eerste helft die tegen een sterkere tegenstander als deze eigenlijk niet mogen gebeuren.

Het team nam de aanwijzingen van het coachingsduo bij de hand. Halverwege verving Amado Cahuma in de spitspositie Sercan Alniak. Meteen vanaf de tweede helft kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Het voetbal vond plaats op de helft van Soccer Boys dat met de rug tegen de muur moest. Veelvuldig overleg tussen de coaches bleef en kansen volgden. De coaches van de bezoekers ergerden zich aan het gebrek aan inzet van hun team, daar hadden wij niet over te klagen. Het betere veldspel werd na tien minuten in de tweede helft beloond met een schitterend doelpunt. Tom had zich aan de linkerkant van het veld vrijgespeeld en leverde net als in de eerste helft een perfecte voorzet af. Ditmaal zag hij zijn halfbroertje Olivier Hermans voor het doel vrij komen. De technische middenvelder legde de bal op fantastische wijze met binnenkant voet in de verre hoek, 3-0! Een schitterend doelpunt. Om de klasse van dit doelpunt te waarderen moet je erbij zijn geweest, maar het was er eentje om in te lijsten!

In de minuten daarna leken de bezoekers gebroken en speelden we zelf even uit onze positie, stapten we te snel naar voren om daar onze bijdrage te leveren aan de aanvalslust van het gehele team. Die positionele misvattingen zorgde voor een onnodige tegentreffer, 3-1. Een dubbele wissel volgde; Dennis Snoeck verving Jay Lachman en Tomas Visser verving Olivier Hermans. Laatste man en vice-aanvoerder Karim Lamiri stelde orde op zaken en zette iedereen positioneel weer daar waar men hoort.

Een paar minuten na de wissels stuurde linksback Julian Heemskerk de bal naar de sprintende Jordy. Jordy was de defensie te slim af en soleerde naar de uitkomende doelman. Tomas liep mee, maar liep ieders inzien net iets voor de bal en waarschijnlijk had ook Jordy dat gezien en dus koos hij er, terecht, voor om de bal zelf in de verre hoek in te schieten, 4-1! Als Amado slechts twee minuten later in balbezit komt en goed het overzicht bewaard en de bal gunt aan Tom is het feest helemaal compleet. Tom maakt het vijfde doelpunt en viert het doelpunt met gebalde vuist, 5-1! Heerlijk om te zien, die ontlading!

Tien minuten voor tijd was er een klein opstootje met Jayson Binda. Jayson die opnieuw een sterke wedstrijd speelde bleef rustig en liet zich niet intimideren door de frustratie over het resultaat bij de tegenstander. Voor de laatste tien minuten werd Tom, met publiekswissel (twee doelpunten, twee assists), naar de kant gehaald en vervangen door Sercan Alniak. In de slotfase kregen de bezoekers nog een strafschop nadat Achraf el Bouzouiki de bal tegen zijn lichaam kreeg en dat door de scheidsrechter als hands beoordeeld werd. Thijs zat er dichtbij, maar de strafschop werd toch verzilverd. Hierdoor kwam de eindstand op 5-2. Een uitstekend resultaat tegen deze mix van tweede klassers. De complimenten aan het team na afloop waren dan ook zeer terecht. Het team lunchte vervolgens in de kleedkamer nog wat van het overgebleven ontbijt.

Volgende week gaan we op bezoek bij XerxesDZB C4. Aftrap op Sportpark Faas Wilkes is al om 8.30 uur.

Opstelling: Menke; Lachman (Snoeck ’54), Lamiri, El Bouzouiki, Heemskerk; Snoeck (Oudenalder ’21), T. Houtschilt (Alniak ’60), Binda, Visser (B. Houtschilt ’26); Hermans (Visser ’54) en Alniak (Cahuma ’35).

Team foto C1 seizoen 2014-2015.

Staand vlnr: Ricardo Pors (trainer/coach), Thijs Menke (K), Julian Heemskerk, Dennis Snoeck, Karim Lamiri (VC), Tom Houtschilt (C), Jay Lachman en Wilko Poulie (trainer/coach).

Zittend vlnr: Sercan Alniak, Olivier Hermans, Achraf el Bouzouiki, Jayson Binda, Jordy Oudenalder, Amado Cahuma, Bas Houtschilt en Tomas Visser.