Neptunus-Schiebroek 9 verliest eerste testcase in de Senioren

Het jonge team dat deels nog jeugdspelers bevat heeft bij het debuut in de Seniorenafdeling een kleine nederlaag geleden. Het Achtste elftal van de club was sparringspartner op een week voor de start van de eerste bekerwedstrijden. "We spelen in een nieuwe samenstelling en zoeken nog naar het juiste gevoel met elkaar", zei nieuwkomer Wolf Kaan na afloop van de wedstrijd. "Nee, we zijn niet helemaal ontevreden, maar het kon zeker beter. Daar gaan we deze week aan werken", ging hij verder. Het Negende was soms slordig en miste ook power tegen de tegenstander die vooral teerde op ervaring.

Het Negende nam een voorsprong na een uitstekend lopende aanval opgezet door Ruben So. Casper van Peijpe leverde de bal af bij Willem van Dommelen, die meteen alweer tekende voor zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Het Achtste kwam terug in de wedstrijd na een dekkingsfout en na rust was het foutenfestival bij Het Negende iets te groot, waarna er tegen een 3-1 achterstand werd aangekeken. Vervolgens wist Het Negende 20 minuten lang de tegenstander met de rug tegen de muur te zetten, maar moest daarvoor voor het doel scherper voor de dag komen. 'Slechts' één doelpunt wist het jonge elftal nog te maken na opnieuw een prima aanval. Willem van Dommelen gaf de bal mee aan debutant Thijs Nivard. Hij kwam helemaal vrij in de zestienmeter en gaf de bal keurig breed aan Tim Bieshaar, die zo - eveneens als debutant - wist te scoren.Verder dan die aansluitingstreffer kwam Het Negende niet meer en moest in de slotfase zelfs nog even de schade beperkt zien te houden.

"Een oefenwedstrijd is om te oefenen en we moeten niet wakker liggen van een kleine nederlaag", vond Willem van Dommelen terecht na afloop. "Nee, 12.00 uur is niet ons favoriete tijdstip, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn, wellicht kan iedereen zich meer motiveren voor officiƫle wedstrijden", sprak hij enigszins streng richting teamgenoten. Volgende week start Het Negende met een uitwedstrijd bij Leonidas. Een derby. De aanvangstijd is 15.00 uur, dat past meer in het straatje van het jonge elftal.