Opnieuw gelijk tegen angstgegner Soccer Boys

Een beter resultaat was wederom mogelijk geweest.

Neptunus-Schiebroek 7 startte zaterdagmiddag het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd bij Soccer Boys in Bleiswijk. Vorig seizoen streden beide teams om de tweede plaats achter kampioen Vitesse Delft. De Bleiswijkers trokken aan het langste eind, mede omdat Neptunus-Schiebroek niet van Soccer Boys wist te winnen. Het duel in Bleiswijk is nog altijd een nachtmerrie voor Sjors Joosen. Later bleek hij zijn kruisband en meniscus te hebben gescheurd. Vandaag de dag is hij nog altijd herstellende, maar heeft wel het trainingsveld weer kunnen betreden. In de return zocht Neptunus-Schiebroek revanche en lange tijd leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht na een 3-0 voorsprong. De Bleiswijkers rechtte de ruggen en namen zowaar een 3-4 voorsprong. Een strafschop na een overtreding op Sjoerd Kolner zorgde alsnog voor een gelijke eindstand: 4-4.

Het nieuwe seizoen heeft Neptunus-Schiebroek de Bleiswijkers (gelukkig) niet in de competitie, maar in de bekerpoule. Na de succesvolle bekercampagne van vorig seizoen smaakt dat natuurlijk naar meer voor de Schiebroekers. Echter in Bleiswijk startte Neptunus-Schiebroek heel matig. De Schiebroekenaren hebben goed ingekocht, maar uiteraard zal dat even wennen zijn. Positiewisselingen waren noodzakelijk door ontgroeningsweken (Hessel Tromp, Vincent Veldhuizen), werk (Dave Bierhuizen) en blessures (Matthijs van der Wagt en Jack Kuipers). Vincent, Matthijs en Jack namen plaats op de bank. De laatste 2 alleen voor als het écht nodig was. Ondanks dat er goed ingekocht werd slaagde de technische commissie er niet om een vaste keeper vast te leggen. Hierdoor nam vandaag Jeroen van Dorp plaats onder de lat. De overigen startten in de basis waaronder de officiĆ«le debutanten Sebastian Cappendijk en Jordy Gravelijn en de terugkeer debutanten Pepijn Kruseman Aretz en Thomas van Kan. De defensie stond uiteraard onder leiding van Sjoerd Kolner. Hij vormde ditmaal een centraal duo met Ravi Rajcomar. Op rechts Wessel Vis en op links Michiel van Dorp. Captain Jeffrey Banis vormde uiteraard de basis van het middenveld. Thomas stond met hem in de as. Aan de linkerzijde Jordy en op rechts Nick Heikens. Voorin was Sebastian sparringspartner van Pepijn.

Zoals gezegd: Neptunus-Schiebroek startte matig aan het duel in Bleiswijk. De scherpte ontbrak en de thuisploeg maakte dankbaar gebruik door Het Zevende meteen terug te dringen op de eigen helft en regelmatig zelfs de 16-meter in. Het doel van Jeroen werd meerdere malen onder vuur genomen, maar de goalie wist zijn doel alleraardigst schoon te houden. Toch hij niet voorkomen dat de leidsman weigerde af te fluiten toen de Jeroen een hand op de bal had al liggend op de grond en een Soccer Boys aanvaller de bal tegen de touwen werkte, 1-0. Zijn uitleg was dat Jeroen de bal niet klem had, maar de regels zeggen echter dat een hand op de bal (een vinger ook) genoeg is. Die mag terug naar de spelregelcursus (als 'ie er al ooit geweest was). Echter was de thuisploeg het meest van slag van dit cadeautje van de scheidsrechter. Meteen na de aftrap werd Pepijn diep gestuurd. De spits scoorde meteen de gelijkmaker, 1-1. Vincent werd nog voor rust ingebracht, waarna beide teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Aan het begin van de tweede 45 minuten werd opnieuw het initiatief aan Soccer Boys gelaten. De Bleiswijkers namen andermaal een voorsprong, 2-1. Wederom was het, weliswaar duurde het langer dan in de eerste helft, Pepijn die tekende voor de gelijkmaker, 2-2. Neptunus-Schiebroek 7 zal echter pas volgende week op zoek moeten naar de eerste voorsprong van het seizoen, want later in de tweede helft was het weer Soccer Boys dat tegen de verhoudingen in de leiding nam, 3-2. Tien minuten voor tijd werd een voorzet van Jordy het doel in gefrommeld met druk van Pepijn, maar de officiƫle lezing zou zijn dat het een eigen doelpunt was geweest die zorgde voor een 3-3 eindstand. Wederom dus een doelpuntrijke wedstrijd tegen Soccer Boys, maar de angstgegner werd opnieuw niet verslagen.

Volgende week ontvangst Neptunus-Schiebroek 7 aan de Hazelaarweg het Bergschenhoekse BVCB 9. BVCB won het eerste duel van Berkel 7 met 4-2. Winst is dus volgende week eigenlijk het enige dat telt om kans te blijven maken om door te bekeren. Aftrap is om 14.15 uur.