Eindelijk weer juichen aan de Hazelaarweg

In de zesde competitie ronde, de derde wedstrijd, de eerste overwinning...

Het zat Neptunus-Schiebroek 9 tot op heden niet mee. Maar liefst 3 competitie uitwedstrijden gingen tot op heden niet door om verschillende redenen. Vooral vorig week viel rauw op het dak van Het Negende toen er voor de uitwedstrijd bij Spirit een bus was geregeld om op tijd terug te zijn op het Oktoberfest van de club. Daarvoor in de plaats werd er een extra training ingelast, waarna men aan het bier kon. Menigeen had zijn best gedaan om goed te verschijnen op het clubfeest. Dat was ook de doelstelling om het sponsorschap (in strijd met Het Zevende) binnen te halen. Na een venijnige strijd, een goed lukte verkleedpartij, alle manschappen present (eindelijk) en een bijzondere piramide wisten allebei de teams halverwege de avond, dat beide het sponsorschap verkregen. 
 
Afbeelding invoegen

Een weekje later staat de thuiswedstrijd tegen Dilettant op het programma. Tegenwoordig wordt dagelijks gecheckt of de tegenstander niet toevallig alsnog afzegt en ook 'of ze al aanwezig zijn'. De ploeg uit Krimpen a/d Lek was al geruime tijd aanwezig op het complex, maar ging pas laat naar de kleedkamer waardoor ze pas na het aanvangstijdstip van 16.45 uur het veld op kwamen. "Meteen beginnen", was het strenge relaas wat de bezoekers te horen kregen. Duidelijk was dat de thuisploeg vandaag niets aan het toeval wilde overlaten. Midweeks had Dilettant namelijk het eerste puntje bemachtigd (6-6 tegen Perkouw), waardoor Het Negende nog de enige puntloze ploeg was in de competitie. Na een korte aftast periode nam Neptunus-Schiebroek het heft in handen en dat leverde na iets meer dan 10 minuten spelen het eerste doelpunt op. Willem van Dommelen was het die de perfecte steekpass gaf op Casper van Peijpe, die aan de linkerkant was gepositioneerd. De snelle buitenspeler was de gehele defensie te slim af en schoot schitterend tegendraads binnen in de verre hoek, 1-0! 

Casper moest zich vervolgens laten vervangen met een hamstringblessure. De bezoekers kregen ook met vervanger Wolf Kaan echter geen grip op de linkerflank alwaar ook Guus Kooimans vaker kon denken aan aanvallen dan dat hij moest verdedigen. In een foutieve communicatie was Jan-Julius Goeijenbier een vervelende stoorzender voor de verdediging van Dilettant. Hij onderschepte de bal en in de scrimmage viel de bal voor de voeten van Wolf, die niet twijfelde maar het net andermaal liet bollen, 2-0! Als J.J. enkele minuten later een hoekschop mag nemen wordt Willem in de doelmond in de houdgreep genomen. Een strafschop volgde echter niet, want het was aanvoerder Ruben So die hoog boven zijn tegenstander uitkwam en zo de 3-0 kon inkoppen. Het Negende was in deze fase niet te houden. Alleen topscorer Willem wist na een bal op de paal en een 1-op-1 cadeautje het doel nog niet te vinden. Na een klein half uur was het Wolf die ver door kwam in de zestienmeter en op het laatst een schop kreeg van de doelman uit frustratie. De bal kwam via J.J. echter voor de voeten van Willem die vanaf ongeveer 11 meter hard raak schoot, 4-0!
 
Een ongekende situatie. De vooraf besproken wissels pakten vervolgens niet helemaal goed uit. Het middenveld verloor langzaamaan steeds meer terrein. Dat zorgde voor enkele moeilijke situaties achterin en voor het doel van Houyu Shih, die eenmaal met gevaar voor eigen leven de bal van een aanvaller zijn voeten plukte. De tegentreffer die vervolgens viel was van deze afstand eigen niemand te verwijten, 4-1. Halverwege waren er tevreden gezichten en werden de eerste 30 minuten naast die van de laatste 15 (uit)gelegd. Bij de start van de tweede helft waren het dan ook Thijs Nivard en Timber Johnson die hun taak als eerste beter oppakten. Centraal had uiteraard Martijn Tukker het weer goed voor elkaar met de onverstoorbare Stijn van Rooijen en Joshua Lieuw On voor zich. Dilettant kreeg in de openingsfase van de tweede helft weinig echte mogelijkheden, maar ook Neptunus-Schiebroek creĆ«erde niet al te veel en leunde misschien iets teveel op de reeds verkregen voorsprong. 
 
Halverwege besloot 'coach' Vos Wijnen, die zoals beloofd in gepaste kledij de echte trainer uithing al ijsberend voor zijn dug-out, in te grijpen. Hij bracht eerst Guus Kooimans voor Tim Bieshaar en vervolgens Bob de Jager voor J.J., dit alles tegen de halverwege gemaakte afspraken in. De winnende coach heeft echter altijd gelijk en meteen na het inbrengen van Bob, nieuw elan op het middenveld, was de motor opnieuw aangedraaid en gaf Willem de bal mee aan de invaller. Bob ontsnapte aan ieders aandacht en vergrootte de voorsprong naar 5-1! 'Een gouden wissel!' Toch dacht Neptunus-Schiebroek in een enkele fase nog wat te aanvallend, waardoor Dilettant kon profiteren en andermaal de achterstand wist te verkleinen (5-2). In het laatste kwartier had Neptunus-Schiebroek de mogelijkheid om een nog ruimere eindstand te laten noteren, maar verschillende kansen werden niet benut waardoor de eindstand op 5-2 bleef steken.
 
Het laten liggen van een aantal behoorlijke kansen was niet meer dan een klein schaafwondje op deze late zaterdagmiddag. De overwinning voelde eindelijk weer als vertrouwd en de eerste punten waren een feit! Nu is het zaak om door te zetten en elke wedstrijd gemotiveerd het veld op te gaan en dan volgende week opnieuw de drie punten aan de Hazelaarweg te houden. Laat het weer een onneembare vesting worden! Komende zaterdag staat, wederom om 16.45 uur, de thuiswedstrijd tegen Gouda 6 gepland. De Goudse ploeg heeft ook 3 punten. Zij speelden echter al 6 competitiewedstrijden. De mogelijkheden liggen er dus, nu de uitvoering... Ik heb er vertrouwen in!