B1 verzuimt genade klap te geven

Derby en seizoensopener onbeslist.

Neptunus-Schiebroek heeft ervoor gekozen om meer aandacht te besteden aan een talentvolle groep spelers en dat heeft ertoe geleid dat het team, naar verwachting, gemiddeld het jongste team in de tweede klasse zal hebben. Dat zal soms leiden tot fysiek zware momenten en zal het voetballend de oplossing moeten zoeken.

Onder leiding van scheidsrechter Sjoerd Kolner begon de zoveelste Hazelaarweg derby. Tegenstander VOC B2. B2? Ja, u leest het goed. En daarom is het meteen goed om even uit te leggen en verklaren. Vorig seizoen speelde C1, nu grotendeels B1, nog tegen C3 van VOC. Dat C3 team is nu grotendeels B5! En dan is het nogal een verschil als er nu tegen een B2 gespeeld moet worden. Van derde klasse C junioren naar tweede klasse B junioren is dat ook. Het is een uitdaging. Een uitdaging die we gezamenlijk aangaan met veel vertrouwen!

De warming-up en wedstrijdbespreking werden omgedraaid vanwege de beperkte voorbereidingstijd. Prima en goed om meteen ook wat algemene doelstellingen te bespreken. Om 10.00 uur begon de wedstrijd en de thuisploeg nam meteen het heft in handen. Voetballend en organisatorisch ging het erg goed. De tegenstander werd in de eerste 40 minuten overklast en het spel vond vooral plaats op de helft van de bezoekers. Na ruim twintig minuten spelen werd dat ook beloond met een doelpunt. Een hoekschop van Jordy Oudenalder werd klaargelegd door Tom Houtschilt voor Jayson Binda. De middenvelder schoot raak, 1-0! VOC kwam er nu wat vaker uit, maar de verdediging onder leiding van Karim Lamiri met verder Achraf el Bouzouiki, Jay Lachman en Nabil Saddik stond er goed bij. Ook Mo Tajdirti is op het middenveld naast Jayson een verademing en zekerheid.

Nadat VOC er opnieuw niet doorheen kwam maakte Jayson een slimme loopactie en kreeg hij de bal ook goed mee. Weliswaar in twee instanties, maar toch tekende hij ook voor het tweede doelpunt, 2-0. Een terechte tussenstand. De rust werd daarmee echter niet gehaald. Een communicatie- en dekkingsfout zorgde ervoor dat een VOC’er alleen door kon op doelman Thijs Menke. Hij kon geen redding meer brengen en dus werd de aansluitingstreffer een feit, 2-1.

Halverwege werden er twee wissels gedaan en enkele aanwijzingen gegeven voor de tweede helft. De invalbeurten van Julian Heemskerk en Tomas Visser pakten echter niet zo uit als dat gehoopt werd. Toen na tien minuten in de tweede helft ook aanvoerder Tom geblesseerd naar de kant moest was de chaos compleet en de volledige organisatie weg. Mo el Makhloufi verving Tom en even later kwam Bram Commerell erin voor Dennis Snoeck.

VOC zette aan in de tweede helft en we kregen het zienderogen lastiger en lastiger. De gelijkmaker was een kwestie van tijd en wat gevreesd werd gebeurde ook, 2-2 halverwege de tweede helft. De gasten ‘van de overkant’ waren nog tot drie maal toe dichtbij een doelpunt, maar doelman Thijs redde kundig en voorkwam meer schade. Zelf kregen we via Bram nog een hele grote kans, maar zijn inzet van dichtbij ging over het doel van de tegenstander.

De eindstand kwam daarmee op een puntendeling: 2-2. Spanning was er genoeg, strijd soms iets te weinig. Volgende week gaan we op bezoek bij Excelsior R. B3, dat vandaag op bezoek bij Hillegersberg B1 verloor (4-2).

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Saddik (Heemskerk ’40); Oudenalder, Tajdirti, Binda, El Makhloufi (Visser ’40); Houtschilt (El Makhloufi ’50 / Saddik ’60) en Snoeck (Commerell ’55).