Zaterdag 6 pakt punt bij seizoensdebuut

Het nieuwe Zaterdag 6 heeft een positieve seizoensopener beleefd en zette Pitchers op tafel.

Na een herverdeling van de seniorenteams werd er een nieuw team geformeerd als zesde elftal. Spelers uit A1 en het vijfde bundelden de krachten. Wilko Poulie trainer en een paar weken geleden werd Peter Harreman leider. Door de introductie weken was niet iedereen de eerste wedstrijd aanwezig, maar uiteindelijk kon Peter toch beschikken over een volle reservebank.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was een bekerwedstrijd tegen DSO 14. Het team gaat dit seizoen uitkomen in de reserve 7e klasse. Peter had vrijdagavond besteed aan de opstelling en presenteerde deze vlak voor de wedstrijd. Doel: Jesse Swagemakers, Achterin: Wessel Vis, Daan van Rooijen, Ravi Rajcomar en Matthijs van der Wagt, Middenveld: Nick Heikens, Jeffrey Banis en Lennart Harreman en de voorste linie bestond uit Vincent Veldhuizen, Sjoerd Kolner en Bas Posner. Langs de kant begonnen Bas de Jong, Amar Mahmood en Friso van der Werf. Jeffrey kreeg de aanvoerdersband om. Na een korte warming-up begonnen, iets later dan gepland, de wedstrijd. Het begin was zoeken naar de mogelijkheden. Het was niet alleen een lastig te bestrijden tegenstander, maar met spelers die nog niet echt op elkaar zijn ingespeeld bij het eigen team maakte dat het in de openingsfase niet makkelijker. Het spelde golfde heen en weer.

DSO kreeg als eerste een paar kleine mogelijkheden, maar Jesse hield zijn doel schoon. Aan de andere kant kwamen geen hele grote kansen, maar was het wel dreigend. Tot drie keer achtereen werd een mogelijke strafschop niet gegeven. Eerst twee keer bij DSO. Jeffrey was te laat, maar de doorgebroken speler had de bal dusdanig voor zich uit gespeeld dat Jesse de bal al had. Vervolgens gaf Jesse een situatie later zijn tegenstander een duw, maar Amar had al gevlagd voor buitenspel. Aan de andere kant werd eerst de bal gespeeld toen Sjoerd in de zestienmeter naar de grond ging.

Na een half uur spelen werd er een overtreding gemaakt op Bas Posner. De voordeelsituatie werd toegepast en de ingevallen Bas de Jong bedacht zich geen moment en schoot op doel. De bezoekers verbouwereerd, maar het doelpunt toegewezen, 1-0. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar na het doelpunt werd DSO iets sterker. Vlak voor rust mocht een aanvaller van de bezoekers alleen door nadat Matthijs dacht dat het buitenspel was en Daan verkeerd timede. Jesse was kansloos. Ruststand 1-1.

In de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. DSO, dat vorige week vriendschappelijk had gelijk gespeeld tegen een zesde klasser, kreeg in de tweede helft wel de betere kansen. Er werden op het middenveld felle, maar veelal, faire duels uitgevochten. Doelman Jesse was meermaals in een 1-op-1 situatie de sterkste en behield daarmee de gelijke stand. De later aangekomen Wouter Jansen was inmiddels ook ingevallen.

Jeffrey kreeg de grootste kans voor de thuisploeg, maar de bal van dichtbij ging over het Zoetermeerse doel. Ook Bas de Jong was nog dichtbij, maar vanaf links ging zijn inzet in het zijnet. De bezoekers raakte vermoeid tegen het einde van de wedstrijd, maar Neptunus-Schiebroek kon daar niet optimaal van profiteren. De 1-1 werd tot het laatste fluitsignaal vast gehouden door de beide teams in een vrij sportieve wedstrijd.

Neptunus-Schiebroek stapte met een positief gevoel de kleedkamer in en dus kwamen er na afloop Pitchers op tafel. In de nabespreking liet men weten tevreden te zijn over de wedstrijd in het algemeen. Alleen Nick Heikens was niet tevreden over zijn eigen spel, maar die zelfkritiek is alleen maar goed en zal uiteindelijk gaan leiden tot betere resultaten.

Volgende week gaat het team op bezoek bij het vijfde elftal van Berkel. Zij speelden vandaag niet. Hun wedstrijd tegen Soccer Boys 7 werd afgelast.