Het team dat de minste fouten maakt wint

Neptunus-Schiebroek liep in de tweede wedstrijd van het seizoen het Kralingse mes in.

In alle vroegte werd er al verzameld, dat verwacht je niet meer in de B junioren, maar problemen hebben we er niet mee. Vorig seizoen speelden we de beste wedstrijden in de vroege uurtjes. Na een lange wedstrijdbespreking was er nauwelijks tijd en ruimte voor een warming-up. Toch begonnen we weer erg goed aan de wedstrijd. We hielden druk op de helft van de thuisploeg en dat werd beloond in het afdwingen van foutjes bij de tegenstander. Tom Houtschilt kwam tot een schot van afstand en even later onderschepte Jayson Binda een uittrap van de doelman op het middenveld. Jayson profiteerde optimaal en scoorde zijn derde doelpunt van het seizoen en zette ons alweer op voorsprong na slechts tien minuten spelen, 0-1.

Lang konden we echter niet genieten van die voorsprong. De Kralingers gingen harder spelen, zonder dat daartegen werd opgetreden door de warrig fluitende leidsman. We lieten ons meesleuren in het fysieke spel van de tegenstander en vergaten te voetballen. Vijf minuten na de verkregen voorsprong maakte Excelsior de gelijkmaker, 1-1. Het vervolg van de eerste helft gaf een rommelig wedstrijdbeeld. De duels werden feller en harder, verdienden soms ook zeker niet de schoonheidsprijs. De scheidsrechter die zijn beoordelingen deed vanaf een veel te grote afstand, was ongeschikt om wedstrijden op dit niveau te fluiten. Tien minuten voor rust moest Nabil Saddik het veld verlaten met een blessure na een forse overtreding, die de leidsman was ontgaan.

De thuisploeg werd steeds een beetje sterker en groeide in de wedstrijd, dit lieten wij gebeuren. We waren slordig in kleine dingetjes en vergaten te communiceren. Een vijftal minuten voor rust werden vaste afspraken vergeten en was de organisatie weg. Excelsior profiteerde dankbaar, 2-1. Halverwege was er weinig reden tot tevredenheid. Afspraken werden herhaald en de motivatie en scherpte aangehaald.

Meteen in de tweede helft ging het mis, de aansluiting was (weer) niet optimaal en dus liepen we letterlijk het mes in. De rappe aanvallers van Excelsior profiteerden dankbaar en de achterstand werd vergroot, 3-1. Toch hielden we veerkracht. We probeerden, ondanks het fysieke spel van de thuisploeg, te blijven voetballen en soms lukte dat heel aardig. Toch waren we slordig in bijvoorbeeld balaannames. We kwamen er een paar keer goed uit en zo dwongen we weer een foutje achterin bij Excelsior af. Dennis Snoeck onderschepte de bal, mocht alleen door en scoorde de aansluitingstreffer, 3-2.

Een paar minuten later was Dennis met een schot van afstand (en met links) dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman keerde het schot. We zakten daarna weer teveel in en lieten Excelsior veel te dicht bij ons doel komen. Er ontstond een scrimmage voor het doel van doelman Thijs Menke. Een schot van in de zestienmeter leek erin te gaan via een speler van de thuisploeg op de lijn, maar Bram Commerell was nog niet verleerd om te keepen en sloeg de bal van de lijn. De scheidsrechter wilde een strafschop geven, maar er was al gevlagd voor buitenspel en dus ging de strafschop niet door. Daar kwamen we goed weg.

Het vierde doelpunt van de thuisploeg kwam er even later toch (4-2), in de laatste minuten bleef er echter strijd voor een betere uitslag. Daar was echter geen zicht meer op en dus verloren we deze wedstrijd. De komende week wordt het hard werken voor meer scherpte en moeten de slordigheidjes eruit. Wie de minste fouten maakt wint! Volgende week ontvangen we op eigen veld Hillegersberg B1, aanvang 10.00 uur.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Menke; Lachman (El Makhloufi ’51), Lamiri, El Bouzouiki, Saddik (Commerell ’25); Oudenalder, Tajdirti, Binda, El Makhloufi (Visser ’40); Houtschilt (Saddik ’69) en Snoeck.