Zaterdag 6 met ruime cijfers langs Berkel

Geroutineerd naar eenvoudige overwinning.

Ergens tussen kwart voor twee en half drie verzamelen voor de aftrap om 15.00 uur, wat iets later werd, en Daan van Rooijen en Wessel Vis komen een kwartier voor tijd. Het is het logisch gevolg bij een zesde elftal en ook de charme van de reserve zevende klasse, vooral toen trainer Wilko Poulie in de bestuurskamer zei: "We zijn wat aan de late kant”. Hierop zei de aanvoerder/leider van Berkel 5: "Laat? Ik ben de eerste bij ons”. Ooh oké, dan is dat ook duidelijk.

Een kleine tien minuten later dan gepland begon de tweede bekerwedstrijd voor Neptunus-Schiebroek 6. De scheidsrechter was wat verlaat, waarschijnlijk afkomstig van een ander veld waar de wedstrijd wat uitliep, zo gaat dat. Opnieuw stond men tegenover een relatief jonge ploeg, maar de gemiddelde leeftijd (18,9) zoals die bij ons is zal waarschijnlijk geen enkele tegenstander gaan halen dit seizoen.

Nick Heikens, Matthijs van der Wagt en Sjoerd Kolner (grensrechter, vanwege een rugblessure) zagen eerst nog enkele bekenden van vorig seizoen, toen ze ook tegen deze ploeg speelden. Coach Peter Harreman had na de aftrap vooral moeite om iedereen de juiste positie te laten innemen en men daar ook naar te laten luisteren. Dat alles onder het mom van ‘je wilt toch winnen?’ Soms is het alles en soms is het niets. Vandaag ging het van moeizaam naar goed. Nog steeds is het wennen aan elkaar en de nieuwe spelers ten opzichte van het voormalige A1 elftal. En mede daarom was het goed dat men elkaar in het holst van de nacht nog ergens in de stad was tegengekomen. Goed voor de teambuilding! Vandaag maakte Renze Straatsma zijn officiële debuut voor Neptunus-Schiebroek.

Na de positionele zoektocht in de openingsfase kwam er na een kwartier spelen wat meer speelruimte voor Neptunus-Schiebroek. Juist die ruimte moet je Bas de Jong niet geven, zeker niet als hij, als evenzo verassende als logische oplossing, in de punt van de aanval is gepositioneerd. Na iets meer dan een kwartier spelen kon Bas koelbloedig afrondden en zo de doelman het nakijken geven. Er kwam hierna nog meer voetbalruimte voor de bezoekers. Voor het doel was men echter niet altijd helemaal gelukkig in de vervolg actie. Omgekeerd was het blijven oppassen voor de counters van de thuisploeg. Vooral als de centrale verdediger mee op kwam was het uitkijken. De eerste keren was het vooral doelman Jesse Swagemakers die hem het scoren belette, maar ook Ravi Rajcomar zat er een paar keer goed tussen.

Toen er een klein half uur gespeeld was kreeg Nick aan de rechterflank de bal aangespeeld. Met een simpele, maar geniale pass stuurde hij Bas de Jong richting het doel van Berkel. In eerste instantie was de doelman er nog bij, maar Bas scoorde ook zijn tweede doelpunt van de middag, 0-2. Bas moest zich enkele minuten later met een hamstringblessure noodgedwongen laten vervangen. Hij kon uiteindelijk geen speelminuten meer maken en heeft daardoor na twee duels nog geen volledige wedstrijd gespeeld en toch al drie doelpunten! Een ge-wel-dig gemiddelde!

Ondanks dat de communicatie tussen Wouter Jansen en Daan van Rooijen achterin niet altijd even optimaal was hielden ze de weg naar het doel feilloos gesloten. Ook Mert Öztürk liet als ingevallen rechtsback geen tegenstander passeren! Nog voor rust kwam er een derde doelpunt. Bas Posner, ook ingevallen, werd weggestuurd. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman, maar de bal kwam hierdoor recht in de voeten van Renze. In het lege doel was het een koud kunstje voor de debutant om zijn eerste doelpunt te maken en tussenstand op 0-3 te zetten.

Halverwege gaf coach Peter enkele handreikingen voor de tweede helft. Sjoerd nam het bijhouden van de statistieken over en trainer Wilko ging naar A1 (ook een helft kijken) met de boodschap: "bier bij drie punten op de club”. Dat hoef je geen twee keer te zeggen (zeker niet bij een dergelijke ruststand) en doelman Jesse legde zichzelf de taak en opdracht op om vandaag de nul te houden.

Dat hem dat uiteindelijk lukte was geweldig, maar ook met veel ontzag gevierd door Nick en Matthijs die hem tot na de pizza de hemel in prezen. Kwam het hierop neer: Een lieve knuffelbeer, maar een beest in het doel? Zoiets in ieder geval. Een heldenrol. Om de score uit te breiden kreeg Amar Mahmood een grote kans op slechts enkele meters van het doel met zelfs de mogelijkheid om de bal klaar te leggen voor Lennart Harreman die er zodoende nog beter voorstond en het doelpunt al telde, maar tevergeefs.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal gaf Matthijs de bal mee aan Ravi. Hij kon opkomen en schoot de bal van een meter of tweeëntwintig tegen de touwen achter de verbouwereerde doelman, die de bal verkeerd inschatte (0-4). Twee minuten voor tijd kreeg Amar toch zijn geluksmoment toen hij de eindstand op 0-5 mocht bepalen. Ondanks zijn doelpunt kreeg Amar een 4 voor zijn optreden vanmiddag, de enige onvoldoende. Hij stemde ermee in.

De vijf – nul overwinning was binnen een mum van tijd verspreid binnen de vaste kern aanwezigen in de kantine van Neptunus-Schiebroek. De meest besproken uitslag van de dag. Een uitslag die Nick op één hand niet kan tellen. De Pitchers vlogen over tafel. Later werd er pizza besteld omdat de friet de grote honger niet kon stillen. De overwinning smaakte goed. Heel goed. De teambuilding zette zich later voort toen de teams Bas d.J/Wouter en Matthijs/Sjoerd nog even gingen klaverjassen. Nadat Wouter meermaals verzaakt had wisselden Bas d.J en Sjoerd van maat. Nick, Sjoerd en Matthijs pakten de microfoon nog, maar dat was al veel later op de avond.

Drie (beker) punten rijker en een goed gevoel. Dit smaakt naar meer! Volgende week wordt de derde bekerwedstrijd gespeeld. Om 14.30 uur speelt Zaterdag 6 op Sportpark Merenveld tegen Soccer Boys 7. Zij wonnen vandaag met 4-6 bij DSO…

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd (1e helft).