Collectieve offday op de Bergschenhoekse weilanden

Kansloze en futloze nederlaag.

"Het is niet best”, zei captain Hessel Tromp toen ik hem op hoofdterrein van BVCB trof in de rust van de derde bekerwedstrijd. Bij rust stond Neptunus-Schiebroek A1 met 2-0 achter tegen BVCB dat puntloos aan dit duel was begonnen.

De inspiratie- en futloosheid verklaring kwam na afloop van de wedstrijd. De meerderheid van het team was de nacht op stap geweest en was met koppijn en slaapgebrek fietsend naar het BVCB-terrein gekomen. Toen het zesde veld werd aangewezen als speelterrein en leider John Jansen in de ogen van enkele spelers had gekeken had hij al snel 1 en 1 bij elkaar opgeteld. Het veld met uitzicht op de boerenweilanden richting Schiebroek inspireerde niet, de hoofdpijn speelde op en de vermoeide benen waren al na een half uur niet meer vooruit te branden.

De ploeg was geen schim van het team dat afgelopen maandag Hillegersberg op wilskracht versloeg. Een wedstrijd die wel inspireerde en waarin overigens ook Berend Knol een puike pot speelde, even recht zetten dat ik één speler was vergeten te noemen (sorry!). Vandaag ga ik niet alle namen noemen, want zo’n wedstrijd inspireert natuurlijk ook niet.

Jasper Meyboom en Pepijn Kruseman Aretz probeerden het vanmiddag zo af en toe wel, maar liepen dan, soms keihard, tegen een blauwe muur op. Die was opgetrokken door de coach van de thuisploeg. Ze hielden, zeker de tweede helft, bijna non-stop zes man achterin. Laatst genoemde redde de eer, nadat de thuisploeg direct na rust op 3-0 was gekomen, en even kreeg Neptunus-Schiebroek wat meer vat op de wedstrijd. 3-1 door topschutter Pepijn.

Dat werd al snel ruw verstoord door de scheidsrechter. Grensrechter John vergat weliswaar te vlaggen voor buitenspel, maar iedereen kon duidelijk horen dat er ‘laat gaan’ geroepen werd en dat mag niet en dus moet je affluiten. De verbazende blik in de ogen van de scheidsrechter zei genoeg. Hij kent de regels niet, 4-1. De uiteindelijke eindstand van 5-1 maakte het allemaal nog iets pijnlijker en redenen om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Een enkeling spoelde de nederlaag met een biertje weg op de club (op uitnodiging).

Volgende week kan het team hopelijk weer een betere wedstrijd laten zien en dan de drie punten aan de Hazelaarweg houden als er om 16.30 uur is afgetrapt tegen DSO A4, dat overigens nog puntloos is.

Klik hier voor enkele foto's (tweede helft).