B1 doet zichzelf te kort

Comeback vanuit kansloze positie niet genoeg voor zege.

Voor de thuisderby tegen Hillegersberg waren de nieuwe tenues gearriveerd. Na het bespreken van de wedstrijd en de warming-up begonnen we helemaal niet scherp aan het duel met Hillegersberg.  Binnen de eerste minuut stonden de bezoekers al met 0-1 voor. Daarna pakte Neptunus-Schiebroek het goed op, maar had het veel te veel overtredingen nodig tegen de fysiek sterkere tegenstander. Als zo’n tegenstander dan ook vooral fysiek spel speelt dan is het een erg lastige opgave voor de jonge spelersgroep die wij hebben.

Halverwege de eerste helft gaat er veel mis en denken we vooral dat het allemaal wel goed zou komen, dat kwam het niet. Want de fellere aanvaller van Hillegersberg ging door en scoorde vanuit een onmogelijke hoek, 0-2. Het voetbal werd ons onmogelijk gemaakt en we leken de strijd op het middenveld te gaan verliezen. Ondanks dat de strijd redelijk in evenwicht bleef gingen we opnieuw in de fout. Er werd niet voldoende aangesloten en dus ontsnapte de spits van Hillegersberg aan buitenspel, 0-3.

Een pijnlijke, zeer pijnlijke ruststand en dat mocht in de rust gezegd worden. Blijkbaar was de boodschap duidelijk overgekomen. Vanaf het eerste moment in de tweede helft werd er beter gevoetbald. We dwongen de bezoekers achteruit en overrompelden ze. Hillegersberg ging achterin in de fout, hierdoor kon captain Tom Houtschilt alleen door op de doelman en bleef koelbloedig, 1-3. Slechts twee minuten later viel de aansluitingstreffer. Met veel compacte druk werd de bal veroverd en vooruit gecombineerd. Tom kreeg de bal net over de middenlijn aangespeeld. Hij zag en vond Tomas Visser. De rechtshalf kwam naar binnen en schoot met links prachtig binnen, 2-3.

De bezoekers raakten in paniek. Voetballend kwamen ze er al niet aan te pas, maar ook de fysieke duels konden ze nu niet winnen. Er ontstond onrust in de defensie van Hillegersberg. De uitgekomen doelman kreeg de bal niet weg. Jordy Oudenalder kreeg de bal in de voeten, legde hem goed en schoot op doel. In het vijf metergebied kreeg een verdediger de bal nog weg, maar niet ver genoeg. Mo el Makhloufi zag zijn kans schoon om het mooiste doelpunt te maken. Vanaf buiten de zestienmeter maakte hij de perfecte omhaal om op deze wijze de stand gelijk te trekken, 3-3!

Dat alles gebeurde in de eerste tien minuten na rust, hierna werd er bij vlagen nog steeds goed gevoetbald, maar we konden niet doordrukken, oftewel op voorsprong komen. We lieten Hillegersberg terug komen in de wedstrijd door te vaak te snel achteruit te lopen. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was een gelijke eindstand terecht geweest en waarschijnlijk hadden we er ook vrede mee gehad. Echter werd tien minuten voor tijd een dekkingsfout genadeloos afgestraft, 3-4! Even later, op bijna identieke wijze, werd erger leed voorkomen toen de vlag omhoog ging voor buitenspel.

Teleurstellend kwamen we terug in de kleedkamer. Toch hebben we de tweede helft een heleboel goede dingen gezien, daar mogen we tevreden over zijn. We zijn er nog niet, dat weten we allemaal en dus de komende week weer een schepje erbovenop om volgende week weer een betere wedstrijd te spelen.

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Menke; Lachman (El Bouzouiki ’65), Lamiri, El Bouzouiki (Bynoe ’12), Saddik (Lachman ’70); Oudenalder, Tajdirti, Binda, Visser (Snoeck ’68); El Makhloufi en Snoeck (Houtschilt ’30).