Het verhaal van een ruime overwinning

Jasper Meyboom scoort 4x en maakt eerste seizoenshattrick.

Na de nederlaag bij BVCB ging Neptunus-Schiebroek A1 nagenoeg compleet een nieuwe trainingsweek in en was na een rondje bier voor de aanwezigen van Jurriaan Ham op woensdag (Champions League avond) klaar voor de wedstrijd tegen DSO. Een duel dat een heel ander wedstrijdbeeld zou krijgen dan vorige week. Het duel aan het einde van de dag begon om 16.30 uur.

Jurriaan kon zelf vandaag nog niet zijn rentree maken en ook Eden Wessel en Maas Abbink moesten zich om uiteenlopende redenen afmelden voor de wedstrijd. Vervanging werd gevonden in het broertje van aanvoerder Hessel Tromp, Hidde. DSO was als hekkensluiter in de bekercompetitie met slechts elf man naar de Hazelaarweg gekomen en naar bleek een veldspeler in het doel had staan. Coach John Jansen had bij wijze van experiment ervoor gekozen om vandaag Leander Barendse in de spits te zetten.

Het experiment pakte al snel goed uit. Vanaf de aftrap, genomen door DSO, kwam Neptunus-Schiebroek in balbezit en kwam al snel tot ver in de zestienmeter van de bezoekers. Spits Pepijn Kruseman Aretz gaf de bal af en al binnen twee minuten lag de bal in het doel van de ploeg uit Zoetermeer. Leander maakte de openingstreffer en bevestigde daarmee de keuze van de coach, 1-0!

De thuisploeg kreeg vervolgens in de gehele eerste helft een veldoverwicht en vele kansen om de score hoog te laten oplopen. Doelman Willem Lugard kreeg zelden een bal. DSO kwam dan ook nauwelijks over de middenlijn. Het verhaal van de dag was echter voor Jasper Meyboom. De snelle aanvaller tekende vandaag niet alleen voor zijn eigen eerste doelpunt, maar ook voor de eerste onvervalste hattrick van het seizoen! Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg weer tot diep in de zestien van DSO. Ditmaal was het Leander die de bal af gaf en Jasper die het doelpunt kon maken, 2-0. Het tweede en derde doelpunt van Jasper vielen op bijna identieke wijze. Op snelheid werd hij weggestuurd, was de gehele defensie te slim af en scoorde twee maal. Zijn tweede doelpunt na iets meer dan een half uur spelen en de derde op slag van rust. Een verdediger op de doellijn kon geen redding meer brengen en de 4-0 ruststand was een feit. De vraag, als reactie op de hattrick, wat Jasper vandaag gegeten had werd beantwoord met: "gewoon pasta”.

Halverwege pepte de coach van de tegenstander zijn ploeg op voor de tweede helft, nog altijd wachtend op enkele invallers uit een ander elftal (maar die bleven weg). DSO stond positief aan de aftrap, maar die positiviteit werd ruw verstoord na de aftrap van ‘Neppie A1’. De bal werd ditmaal niet in één keer diep gespeeld, maar na een aantal schijven alsnog snel vooruit gespeeld door Hessel. Pepijn was al begonnen met lopen, kreeg de bal lekker mee en rondde af na 39 seconden, 5-0! In de eerste helft was de spits nog niet zo gelukkig voor het doel van de tegenstander, de opluchting was nu dan ook duidelijk waarneembaar bij dit snelle doelpunt.

Ondertussen kwam DSO er weer nauwelijks aan te pas. Fabian Visser hield het achterin dicht met aan zijn zijde afwisselend Stijn van Rooijen, Reinier Jansen, Hidde Tromp en Niels van Dijk. In de zesde minuut van de tweede helft werd pas de eerste vrije trap van de wedstrijd gegeven in deze dus sportieve strijd. Een vermeende handsbal van Leander werd bestraft met een vrije trap voor DSO. Hiermee kwam Willem pas eigenlijk voor de eerste keer echt in actie.

Vervolgens liet ook Gijs de Graaf van zich horen. Zelf wist hij vanmiddag het net niet te vinden, maar toch ging het nu hard met de doelpunten. De eerste was er eentje uit het boekje. Vanaf de rechterkant gaf Gijs de bal voor en wist Jasper voor het doel keurig af te werken. Met zijn vierde van de middag tilde hij de stand naar 6-0. Een paar minuten later kwam Gijs weer over de rechterkant. Dit keer legde hij de bal terug op Hidde. Met een prachtig afstandsschot verraste hij de, tweede, doelman en scoorde het zevende doelpunt, 7-0. DSO kwam tot een doelpunt na een overtreding aan de rechterkant van het veld. De vrije trap zeilde over alles en iedereen heen en belandde bij de tweede paal in het doel, 7-1.

De aftrap na het tegendoelpunt werd weer goed tot uitvoering gebracht. Snel verplaatste de voorhoede zich richting het doel van DSO. Gijs kwam in balbezit en gaf de bal mee aan Pepijn, zodat de spits zijn tweede doelpunt kon maken, 8-1! Er volgden enkele grote kansen, ook van heel dichtbij (ik zal geen namen noemen) waardoor de score nog veel hoger had kunnen oplopen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal was Berend Knol aan de linkerkant van het veld in balbezit. Hij zag en vond Sam Dölle net buiten de zestienmeter. Sam legde de klaar voor zichzelf en schoot de bal, terwijl de halve selectie op het terras stond mee te kijken, op prachtige wijze tegen de touwen, 9-1.

In de laatste minuten was de pijp leeg bij de thuisploeg en bleek dat de bezoekers nog iets over hadden. Het slotakkoord was voor de bezoekers met twee doelpunten. De eindstand kwam daarmee op 9-3. Tevreden, maar vermoeid keerde de thuisploeg richting de kleedkamer. De vermoeidheid was snel vergeten toen de ‘Sun is shining’ door de kleedkamermuren galmde. Het team nam, onder aanvoering van de officieel (met shirt en al) benoemde aanvoerder derde helft: Reinier Jansen, het podium in de kantine over en liet Pitchers komen. Enkele toekomstige seizoensplannen werden besproken en na een paar biertjes bleek Leander een aardig stukje te kunnen zingen. Voluit zong hij mee met ‘Parijs’, volgende keer een microfoon erbij?

Of het al tijd is om VI en Johan Derksen te bellen voor de voetbalprestaties zal blijken als er na nog drie wedstrijden een einde komt aan de bekercompetitie. Volgende week, helaas zonder mij, gaat het team op bezoek bij CVV Zwervers, aftrap 15.00 uur, waarna de twee ‘sterkste’ ploegen volgen. Schoonhoven (uit) en Nieuwerkerk (thuis) zijn de laatste twee tegenstanders.