B1 verliest van zichzelf

Zware zaterdagochtend na gelijkopgaande eerste helft.

Na een goede tweede helft, vorige week, tegen Hillegersberg moest Neptunus-Schiebroek B1 vandaag op bezoek bij IJVV de Zwervers B2. De aftrap stond gepland om 8.30 uur. We vertrokken vanaf ons complex aan de Hazelaarweg voordat elk ander team zou verzamelen. Het zijn geen normale tijden, zeker niet voor B junioren. We hebben er overigens doorgaans weinig problemen mee. Wat slaperige ogen in de kantine naar een opgewekt team in de kleedkamer. We waren er klaar voor. Na een weliswaar korte, maar goede warming-up op een moeilijk bespeelbaar, nat en drassig veld begon het duel tegen IJVV de Zwervers.

Het werd een gelijkopgaande eerste helft. Ook een vrije sportieve helft met een goedleidende scheidsrechter. De grotere kansen en een ligt veldoverwicht waren er voor ons, maar de bal ging er niet in. Halverwege stond de score dan nog precies hetzelfde als zoals we waren begonnen.

Halverwege werd er een wissel toegepast en een en andere omgegooid in de opstelling. Dat leek er allemaal goed uit te zien. Totdat meteen de eerste pass van de tweede helft fout was. De thuisploeg zat er kort op en scoorde direct na (onze!!) aftrap het openingsdoelpunt. We waren verbouwereerd en teleurgesteld. Ongemerkt gingen de koppies hangen en stond binnen een mum van tijd 3-0. Tomas Visser maakte de eretreffer (3-1), maar we geloofden nog steeds in een betere uitslag. De kansen waren er ook. Maar door dekkingsfouten, matige omschakelen en, vergeleken met de eerste helft, zonder communicatie ging het achterin nog twee keer mis (5-1).

De grote eindstand stond niet in verhouding met het wedstrijdbeeld, over de hele wedstrijd gezien. De scheidsrechter was in de tweede helft ook de weg kwijt. Harde overtredingen van de thuisploeg werden bestraft met slechts een vrije trap, maar voor een lichtere van Jayson Binda werd wel een gele kaart gegeven. Heel raar!

Het uiteindelijke probleem: We krijgen te gemakkelijk doelpunten tegen en scoren zelf te weinig!

Opstelling: Menke; Lachman, Lamiri, Binda, El Bouzouiki; Oudenalder (Saddik ’40), Tajdirti (Oudenalder ’68), Houtschilt, Visser; El Makhloufi en Snoeck.