Zaterdag 6 weer met beide benen op de grond

Volgende week start de competitie.

Vorige week won Zaterdag 6 met 5-0 bij Berkel en was er een groot optimisme. Er werd zelfs al gesproken over de volgende bekerronde. De tegenstander van deze zaterdag, Soccer Boys, was de andere kanshebber om deze bekerpoule te winnen.

Onderweg naar deze wedstrijd werd er maandag niet getraind en woensdag was de motivatie ook ver te zoeken. Het was een matige inleiding van de derde bekerwedstrijd. Het team verraste wel met iets anders en had voorafgaande aan de wedstrijd, totaal onverwachts, nog twee cadeautjes voor trainer Wilko Poulie, die vorige week jarig was geweest. Mannen, bedankt!

Het duel tegen Soccer Boys, dat zou beginnen om 14.30 uur, begon ruim een half uur te laat. Het eerste half uur moest Neptunus-Schiebroek duidelijk nog worden wakker geschut. Binnen een half uur stond de thuisploeg met 4-0 voor en dat had nog groter kunnen zijn als doelman Jesse Swagemakers niet een paar keer redding bracht. Drie doelpunten kwamen overigens uit dode spelmomenten.

Het voetbal dat gespeeld werd was overigens ziet eens zo heel slecht en zo kwamen de bezoekers ook zeker een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Soccer Boys, maar zonder resultaat. Halverwege moest coach Peter Harreman de boel weer op scherp krijgen en dat lukte redelijk. In de eerste 25 minuten van de tweede helft kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Nick Heikens maakte het eerste doelpunt, maar uiteindelijk bleef het daar helaas bij terwijl de kansen er wel waren.

In de slotfase maakte de thuisploeg het karwei uiteindelijk af met nog drie onnodige doelpunten. Eindstand: 7-1. Het team staat weer met de beide benen op de grond en zal zich moeten realiseren dat er elke week scherpte verlangd wordt. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd bij Capelle 8 (aftrap 16.15 uur).

Klik hier voor de foto's (eerste helft).