Zonnige middag in Capelle

Een goede eerste en rare tweede helft in Capelle aan den IJssel, maar de derde helft speel je altijd thuis.

Het zal enkele spelers nog lang bijblijven, die overwinning van vorige week op DSO, of eigenlijk meer het vieren van die overwinning. Het bier vloeide aan de clubstamtafel al rijkelijk, maar het gratis bier later die avond heeft zo zijn slachtoffers gemaakt. Fietsen bleek voor een enkeling die avond erg lastig en spits Pepijn Kruseman Aretz liet een privéchauffeur opdraven, vertelde enkele interne bronnen. Hij was niet de enige die de zondag doorbracht met een kater.

Voor de vijfde bekerwedstrijd moest A1 opnieuw naar Capelle aan den IJssel. Het team heeft er goede herinneringen aan, want het eerste bekerduel werd immers met 10-3 gewonnen bij vv Capelle A3 (dat is inmiddels is opgeheven). Vandaag was CVV Zwervers A2 de tegenstander.

Van katers was niet meer te merken, want de wedstrijd was nauwelijks begonnen of Pepijn was alweer twee keer trefzeker, na 4 en 6 minuten spelen scoorde de topschutter (0-2). Het team op rozen, tenminste qua stand. Hierna was het oppassen geblazen of de benen heel bleven. De thuisploeg greep de vroege achterstand aan om erg vervelend te worden. De scheidsrechter hield het redelijk in de hand en stuurde enkele spelers voor een afkoelingsperiode naar de kant. Later moest ook de grensrechter vertrekken vanwege onbehoorlijk commentaar.

Neptunus-Schiebroek trok zich nauwelijks iets aan van de tegenstander en zag er zelfs soms de humor wel van in. Jurriaan Ham, Leander Barendse, Jasper Meyboom en Gijs de Graaf, in die volgorde, zorgden voor een ruststand van 0-6. Een ongekende weelde, zo snel in de wedstrijd, voor het team waarin vandaag alleen Sam Dölle ontbrak vanwege een familieweekend.

Halverwege dacht de thuisploeg, na een heftige discussie met de scheidsrechter, om op te geven. Gelukkig, mede voor trainer Wilko Poulie die met warm applaus ontvangen werd en alleen de tweede helft kon zien, speelde de thuisploeg de wedstrijd uit. Daar was ook alles meegezegd. De thuisploeg kwam nauwelijks over de middenlijn en daar profiteerde doelman Willem Lugard dan ook dankbaar van. Niets te doen en dus bracht hij de tweede helft heerlijk zonnend door op het grasveld (zie foto).

Afbeelding invoegen

Toen tien minuten na rust het zevende doelpunt viel, netjes afgemaakt door Jasper Meyboom die deze week jarig was geweest, leek het weleens een monsterscore te kunnen gaan worden. Dat lukte echter niet. De vele kansen die kwamen werden niet benut en, weliswaar soms met kunst en vliegwerk, gekeerd door de nieuwe doelman bij de thuisploeg. Verder was CVV Zwervers vooral vervelend. Kleine vervelende tikjes en schopjes en vervolgens veel misbaar maken als de scheidsrechter ervoor fluit. Eden Wessel, Berend Knol en Fabian Visser, ze moesten allemaal uitkijken voor ledenmaten. Maar tegenstrijdig daaraan, ze waren ook allemaal op zoek naar een doelpunt. Het achtste doelpunt liet lang op zich wachten, maar het was wel het wachten waard. Het was een pareltje. Eén van de vele vrije trappen, ditmaal genomen door aanvoerder Hessel Tromp was perfect op maat. Gijs, op randje buitenspel, nam de bal goed aan en schoot feilloos raak, 0-8!

Vervolgens hadden ook Niels van Dijk, Maas Abbink en Stijn van Rooijen (vlnr, zie foto) alle tijd om tijdens de wedstrijd een foto te laten schieten. Ondanks nog enkele kansen bleef het bij 0-8. Coach John Jansen complimenteerde de scheidsrechter en de eigen ploeg, door zelf rustâââgh te blijven. Het werd een rare tweede helft waarin Willem maximaal drie ballen geraakt heeft (en dus vandaag voor de eerste keer zijn doel schoon hield), er toch een bal op de buitenkant van de paal kwam en er nog slechts twee doelpunten gemaakt werden. Er was dan ook geen doorkomen aan.

Nu volgen de twee sterkste teams van deze bekerpoule, waar Neptunus-Schiebroek zich keurig naast gevoegd heeft. Volgende week wordt er eerst een bezoek gebracht aan Schoonhoven, aftrap 14.30 uur. Na de wedstrijd ging de muziek weer aan in de kleedkamer en kondigde de aanvoerder van de derde helft, Reinier Jansen, aan dat hij en een aantal anderen nog even een biertje kwam doen op de club: "de derde helft speel je tenslotte altijd thuis!”

Reinier, Leander, Niels, Pepijn, Wilko en later Gijs praatte nog wat na over de vreemde wedstrijd van vanmiddag en konden er uiteindelijk wel om lachen. Na een vrije vertaling van een bekende uitspraak van Mario Balotelli sloot Pepijn af, op naar het volgende feestje. "Are defenders trying to provoke me? Let them come and get their yellow cards, or try and take my legs out, but they won’t be seeing the ball.”

Klik hier voor de foto's (tweede helft).