B1 verliest alsnog in blessuretijd

Goede wedstrijd niet beloond met punten.

Neptunus-Schiebroek B1 moest deze zaterdagmiddag naar Kralingen voor een nieuwe bekerwedstrijd. Na een vertekende (5-1) nederlaag vorig week was er een goede trainingsweek en is de overgrote inzet te prijzen, ook de sfeer is goed en dus zijn er nog altijd voldoende mogelijkheden om stappen vooruit te maken. Vandaag zou het duel pas beginnen om 14.00 uur en in verhouding met het warme weer, net te warm om te voetballen, en een tegenstander met voornamelijk tweede jaars spelers en dus fysiek sterk, zou het een zware wedstrijd gaan worden.

Dat bleek. De spelersgroep had beseft dat er meer nodig was dan alleen maar een helft goed voetballen en begon met veel strijd aan het duel met NOCKralingen B1. Al na vier minuten spelen mochten we het eerste doelpunt laten aantekenen. Linksback Nabil Saddik gaf de bal uitstekend mee aan Tomas Visser. Tomas was zijn tegenstander te slim af en kon alleen door op doel. In de verre hoek schoot hij raak, 0-1. Opnieuw konden we niet lang genieten van de voorsprong. Een paar minuten later was de stand alweer gelijk, 1-1. Toch een stukje scherpte.

Nog binnen een kwartier hadden we ons zelf te kort gedaan. Het harde werken werd niet beloond met een voorsprong, maar met een achterstand. Een vrij ongevaarlijke vrije trap van de thuisploeg belandde door miscommunicatie toch in het doel. Jayson Binda was de ongelukkige met een eigen doelpunt, 2-1. De wedstrijd ging hierna gelijk op. Het was spannend aan het Toepad. Ongeveer halverwege de eerste helft trapte doelman Thijs Menke de bal ver uit en vond in de punt van de aanval Tom Houtschilt. Tom was zijn tegenstander zowel technisch als tactisch te slim af en kon de gelijkmaker maken, 2-2. Alle bordjes weer in evenwicht.

Het felle duel werd al voor rust een slijtage slag. Een achttal minuten voor rust moesten we een strafschop toestaan toen een struikelpartij beloond werd. De strafschop bleek niet houdbaar, 3-2. Toch wisten we voor de rust alweer op gelijke hoogte te komen. Een overtreding op de rand van de zestienmeter, die de tegenstander een gele kaart opleverde en dus tien minuten naar de kant, leverde ons een vrije trap op. Tom nam de verantwoording en schoot de vrije trap tegen de touwen, 3-3!

In de rust was het even goed uitblazen. Elkaar de hulp bieden waar nodig, zoals vooraf al besproken, moest meer zichtbaar zijn op het veld. Winnen en verliezen doe je samen! De goedspelende Jay Lachman werd vervangen door Mo Tajdirti en Jordy Oudenalder werd vervangen voor Dennis Snoeck.

In de tweede helft kregen we iets meer grip op de tegenstander. Achterin hielden Karim Lamiri, Achraf el Bouzouiki, Jayand Bynoe het samen met linksback Nabil goed dicht. Kleine Mo en Jayson hadden het op het middenveld zwaar, maar samen met grote Mo goed voor elkaar. Hard werken met de hoop op resultaat. Na een tiental minuten kon Bram Commerell zijn rentree maken en verving Tomas.

Het duel ging gelijk op. Het bleef spannend, maar in tegenstelling tot de eerste helft kwamen er geen doelpunten. Ondertussen werd weer een speler van NOCKralingen bestraft met geel en acht minuten voor tijd moest ook Tom met geel naar de kant, maar dat was wel erg zwaar gestraft. Een waarschuwing had hier volstaan. Toch kregen wij nog voldoende mogelijkheden en in de laatste minuut zelfs een (terechte) strafschop. Na een kort overleg tussen de spelers, vaste nemer Tom zat immers zijn straftijd uit, nam Dennis plaats achter de bal. Hij schoot feilloos binnen, 3-4.

Trainers en supporters rekenden op een eindstand als deze, maar dat bleek tevergeefs. Twintig seconden later was het alweer gelijk. We gaven teveel ruimte weg en de 4-4 werd gescoord. We dachten in de extra tijd teveel vooruit. Verdedigden niet goed en gaven opnieuw ruimte prijs, 5-4.

Pijnlijk en teleurstellend. De overwinning had binnen gehaald moeten worden na de late voorsprong. Wat zeker goed was om te zien is dat er een veel betere wedstrijd gespeeld werd dan alle anderen hiervoor. Het team verdient hiervoor alsnog de complimenten! En daar kunnen we maandag weer mee verder. Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Koploper JHR B1 komt dan naar de Hazelaarweg. Aftrap om 10.15 uur.

Note: Een korte blik langs de zijlijn leerde ons dat de gehele overzijde volstond met supporters. Twee daarvan waren van de thuisploeg. De rest was van ons (+/- 15). De betrokkenheid is groot. Heerlijk om te zien!

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Opstelling: Menke; El Bouzouiki, Lamiri, Bynoe (Oudenalder ’68), Saddik (Lachman ’79); Oudenalder (Snoeck ’40), Lachman (Tajdirti ’40), Binda, Visser (Commerell ’51); El Makhloufi en Houtschilt.