B1 sluit bekercompetitie met winst op koploper

Staf en supporters genieten van strijd, passie en beleving.

De teleurstelling van de late nederlaag tegen NOCKralingen, vorige week, was afgelopen maandag nog altijd voelbaar voorafgaande aan de training. Toch was er voldoende reden tot tevredenheid, omdat het team een hele goede wedstrijd speelde. De training van maandag was er eentje, zoals er nog niet eerder eentje was. Alles lukte en alles was goed. Dat was een goede voorbode voor de laatste bekerwedstrijd, een week eerder dan de rest omdat VVOR zich al eerder terug trok, tegen JHR.

Na wat vertraging omdat de spelerspassen van de bezoekers niet in orde waren, uiteindelijk mocht één speler niet aan de wedstrijd beginnen, begon de wedstrijd uiteindelijk ruim een kwartier te laat. Wederom startte Neptunus-Schiebroek moeizaam aan de wedstrijd. Scherper en geconcentreerder beginnen lijkt toch het advies. Al na vijf minuten was het raak. Een speler van JHR sneed door de defensie en scoorde, 0-1.

De eerste helft ging vervolgens gelijk op. Neptunus-Schiebroek kon voorin echter geen potten breken en was het niet in staat om het de bezoekende koploper moeilijk te maken. JHR kwam er wel nog een paar keer gevaarlijk doorheen, maar doelman Thijs Menke behoedde zijn team meermaals voor een grotere achterstand.

Halverwege moest er een beetje gif aangemaakt worden. De strijd moest meer naar voren komen en natuurlijk die absolute wil om te winnen. Er ontstond een goede en positieve wisselwerking tussen trainer en spelers. Halverwege kwamen Tom Houtschilt en Bram Commerell erin voor Jordy Oudenalder en Achraf el Bouzouiki, laatst genoemde was al tweemaal het slachtoffer geworden van gemene overtredingen.

Voordat het gif ging werken moest de thuisploeg, wederom na vijf minuten, een tegendoelpunt toestaan, 0-2. Na dit doelpunt zette de thuisploeg eindelijk écht de schouders eronder. Invaller Tom was zijn directe tegenstander te slim én te snel af, die hele defensie was overigens niet koploper waardig. De doelman bleef kansloos bij Tom zijn doelpoging en het was weer een wedstrijd, 1-2. Twee minuten later onderschepte laatste man Karim Lamiri de bal en stuurde vervolgens direct Jayson Binda weg. De spelmaker werkte zichzelf een slag in de rondte en zag zijn inzet en strijd beloond met een doelpunt, 2-2.

Neptunus-Schiebroek rook mogelijkheden en ging met veel passie de strijd aan met de, vooral individueel, sterke tegenstander. Een aderlating was het toen laatste man Karim geblesseerd naar de kant moest vanwege een botsing met rechtsback Jay Lachman. Jayson werd daardoor laatste man, Jay ging naar het middenveld en de lichtgeblesseerde Achraf kwam terug het veld in als rechtsback. Ondertussen werd een speler van JHR met geel voor tien minuten naar de kant gestuurd, vanwege bedreigen van de tegenstander(s). Jay nam samen met Mo Tajdirti het heft op het middenveld in handen, samen met Dennis Snoeck (ingevallen voor Tomas Visser) links en Bram rechts was er voor de bezoekers geen doorkomen aan.

Dit alles gebeurde nog in het eerste kwartier van de tweede helft. Toen dat kwartier daadwerkelijk gespeeld was kwam Mo el Makhloufi tot ver in de zestienmeter. Hij draaide weg van zijn tegenstander en werd daarbij gehaakt door de verdediger, strafschop! Zonder commentaar accepteerde JHR de gegevens penalty, want ook zij wisten dat het terecht was. Tom, die in de tweede helft voorin toch al het verschil maakte, nam plaats achter de bal en schoot feilloos raak, 3-2.

Iedereen op en rond het veld wist dat het nu erg zwaar zou worden, omdat de bezoekers geen gezichtsverlies zouden willen leidden bij de hekkensluiter. Meteen bij de eerste hoekschop voor de bezoekers gaf een speler van JHR een elleboog aan Achraf en dus kon ook hij met geel voor tien minuten naar de kant (de scheidsrechter was hier wellicht iets te mild voor de bezoekers). Achraf moest opnieuw worden vervangen en dus zochten de coaches naar tactische oplossingen. Bram werd nu rechtsback en Jordy kwam erin als rechtshalf.

Nog een kwartier moest de thuisploeg stand houden, ook tegen een man minder was het lastig, maar vandaag had het team iets dat het nog niet zo erg had als vandaag: passie! Die passie kwam in eerste instantie van Jayson, nadat Karim het veld noodgedwongen had verlaten was hij niet alleen laatste man maar ook aanvoerder. Hij stak iedereen aan met het gif wat vandaag nodig was om deze tegenstander op de knieën te krijgen. Samen met de eerder genoemde Bram en met Jayand Bynoe en Nabil Saddik aan zijde sloot hij alle deuren. Ook doelman Thijs Menke was met een aantal goede reddingen zeer belangrijk voor het team.

Toen het weer elf tegen elf was werd spits Tom als extra laatste man ingezet om te spelen op zekerheid. De 3-2 voorsprong werd met man en macht verdedigd en het laatste fluitsignaal kwam dan ook als verlossing. In de kleedkamer werd het team gecomplimenteerd voor de uitstekende tweede helft. Jayson werd bij naam genoemd en bedankt voor zijn absolute wil om te winnen. Als iedereen dat nu kan opbrengen, of in ieder geval daar in de buurt kan komen, dan is die tweede klasse écht zo gek nog niet.

Jayson Binda, man of the match:
De eerste jaars B junior nam zijn team dit weekend op sleeptouw tegen de fysiek sterkere en gemiddeld ook oudere tegenstander. Die bovendien ook nog eens de koploper was in de bekercompetitie. Hij was overal op het veld als centrale middenvelder. Hield tegen, bouwde op en heerste op het middenveld. Hij scoorde zelf de belangrijke gelijkmaker na een 0-2 achterstand. Onoverwinnelijk!

Toen de teamcaptain en laatste man van vandaag, Karim Lamiri, geblesseerd naar de kant moest nam hij het over. Daar stond hij dan, klein van stuk (in vergelijking met de directe tegenstanders) stevig in zijn schoenen met die fel oranje aanvoerders band. De koploper gaf na de 3-2 vanaf elf meter niet op. Neptunus-Schiebroek moest met de rug tegen de muur. Maar Jayson bleef overeind, samen met ‘zijn’ team. Hij motiveerde, stuurde aan en werkte zich een slag in de rondte met maar één doel, vandaag gaan we winnen!

Zijn passie, strijd en beleving sloeg over op het hele team. Onder aanvoering van Jayson sleepte B1 de overwinning uit het vuur. Na afloop de waarderende woorden en applaus van teamgenoten, want ook zij weten het. Tot slot een knikje en een lach. We weten het. Wat heb ik genoten! Klasse man!

Opstelling: Menke; El Bouzouiki (Commerell ’40), Lamiri (El Bouzouiki ’60 / Oudenalder ’63), Bynoe, Saddik; Lachman, Binda, Tajdirti, Visser (Snoeck ’55); El Makhloufi en Oudenalder (Houtschilt ’40).