Het zesde elftal fascineert het publiek

Team rond Banis II is veryupt.

Door Jan D. Swart

Men behoefde vorig seizoen maar naar het gezicht van Nick Heikens te kijken om een bevestiging te krijgen van de indruk dat hij het allesbehalve naar zijn zin had. Nederlaag op nederlaag brachten hem aan de prozac.

Ook Jeffrey Banis en Matthijs van der Wagt zochten het noodgedwongen in de farmacie, terwijl de ADHD van Sjoerd Kolner zelfs vormen aannam waarop de clubartsen Freek van ’t Land en Michael Wilson een voorspelling loslieten, die uitkwam. Kolner dook van een boot en kwam met een volledig zwart modderhoofd boven. De waterdiepte was één meter. Gelijk genezen.

Om het seniorenfeestelftal rond Banis II in tact te kunnen houden moest er een vaccin komen. Dat werd het oude A1. Dat is dat elftal dat vorig seizoen een vreemd record op zijn naam bracht. Het reed na afloop van een training gezamenlijk op de fiets weg en deed over de afstand clubhuis-Abeelweg anderhalf uur. De labradors van Banis doen er twintig seconden over.

Afijn, groot topoverleg afgelopen seizoen, een beetje aan elkaar snuffelen, bier erbij en ja hoor het nieuwe laagste elftal was veryupt. Wilko Poulie smeedde een driedimensionaal condensaat en sindsdien is de paling gaan lopen. Aanvoerder is Banis II. Dat is de jongste versie van de kennel. De oudste jaagt in Peking op kleine Chinese meisjes. De lach overheerst weer in het 6e elftal, waarin kolonel Matthijs van der Wagt voor het publiek de grote trekpleister is. Hij is stijf links, maar staat rechtsback. Tegenstanders die tegen hem aanlopen loensen hun hele verdere leven.

Het vrijwel complete 2e elftal was zaterdag lang blijven hangen om zich te kunnen laten fascineren. Wel vonden Koeleman en Van Deelen dat Heikens nog steeds erg lelijk keek. Dat zoeken we uit. Niettemin werd SDV 7 op het hoofdveld met 5-1 verpletterd dankzij doelpunten van Jeffrey Banis, Bas de Jong, Vincent Veldhuizen, Daan van Rooijen en Renze Straatsma. Het was de eerste overwinning in de competitie, maar ook de eerste wedstrijd. Eerder was men in de beker met een keurige balans (éénmaal winst, éénmaal gelijkspel en éénmaal verlies) dik tevreden geweest.

Bas Posner scoorde niet zaterdag. Zijn broertje Joep (B4) wel. Hij is na vijf bekerwedstrijden clubtopscorer: 16 stuks. Nog even en hij krijgt verbeelding.

In de rust ging het laagste seniorenelftal op de foto. Staande van v.l.n.r: Nick Heikens, Wessel Vis, Ties Verhagen, Friso van der Werf, Sjoerd Kolner, Bas de Jong, Renze Straatsma, Matthijs van de Wagt en Jeffrey Banis.
Zittend van v.l.n.r.: Daan van Rooijen, Mert Ozturk, Jesse Swagemakers, Ravi Rajcomar, Bas Posner en Vincent Veldhuizen.

Afbeelding invoegen