A1 naar knock-out fase beker

Winst op directe concurrent.

De beslissende laatste bekerwedstrijd vond dit weekend plaats op eigen veld. Omdat ook het eerste thuis speelde moest A1 hiervoor uitwijken naar het tweede veld. De tegenstander, Nieuwerkerk A2, had één punt meer en dus moest er gewonnen worden voor een eerste plaats. Beide teams verloren de punten in Bergschenhoek bij BVCB. Nieuwerkerk speelde er gelijk (4-4) en Neptunus-Schiebroek verloor er (5-1).

Coach John Jansen, die dit weekend in London verbleef, had vorige week 5 Pitchers beloofd bij winst en dus was de motivatie groot. Doordeweeks was het sparen voor een extra biertje, want die vijf Pitchers zouden er natuurlijk snel doorheen zijn en dus geen drankje na de trainingen, maar direct naar huis. Men had er zin in en het merendeel was overtuigd van een goed eindresultaat. Vanwege de afwezige Willem Lugard, Gijs de Graaf en Stijn van Rooijen werden er vervangers geregeld. Dan is het fijn dat er nog een aantal A spelers in het zesde elftal spelen en zelf vrij zijn. Jesse Swagemakers, Daan van Rooijen (broer van) en Ravi Rajcomar werden bereid gevonden om mee te doen.

In de opstelling waren er daardoor nog steeds voldoende mogelijkheden. John appte vanuit London een vijf mans verdediging door, want daar had hij al eerder succes mee gehad (vorig seizoen tegen AGE) en bovendien is het ‘parkeer de bus’ natuurlijk bijna uitgevonden in Zuid-West London, bij Chelsea. De spelersgroep vond dat een vijf mans verdediging niet nodig was, maar voelde er wel veel voor om het achterin goed dicht te houden. Dat werd in de uitvoering ook uitstekend gedaan.

In de eerste helft werd het vooral rommelig, van goed voetbal was, van beide kanten, nauwelijks sprake. Neptunus-Schiebroek kwam er zeker in de openingsfase nauwelijks uit en de bezoekers vroegen zich ondertussen letterlijk af wie de killers bij de thuisploeg nou waren. Toen topscorer Pepijn Kruseman Aretz erin kwam werd er wat meer uitgekomen en kon hij samen met mede spits Jasper Meyboom het de verdediging van de bezoekers wat moeilijker maken. Tot écht grote kansen kwamen ze niet. De bezoekers kwamen wel tot een aantal mogelijkheden, maar doelman Jesse wist het doel schoon te houden. De grootste kans van de eerste helft was voor Berend Knol. Hij had, opnieuw, net te veel tijd nodig om tot een goede afronding te komen.

Het rommelige spelbeeld kwam omdat bij beide teams de linies ver uit elkaar speelden en dat merkten vooral de middenvelder Sam Dölle en Hessel Tromp. Het was zwaar en warm. De bidons met water, goed geregeld door Reiner Jansen (dat is weer eens wat anders dan bier!), waren niet aan te slepen. Halverwege was er bij 0-0 eigenlijk één opdracht: ‘dichthouden, dat ene kansje komt echt wel’.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, maar was het Nieuwerkerk dat in eerste instantie de overwinning leek te claimen. Een paar keer moest Jesse gestrekt om een doelpunt te voorkomen, maar het centrale duo achterin, Leander Barendse en Fabian Visser, vertrok geen krimp. Ook Maas Abbink en Eden Wessel moesten alle zeilen bijzetten en dat lukte prima. Net als de overige spelers wisselden Jurriaan Ham en Niels van Dijk van bank naar veld en vice versa, zonder problemen en dat is fijn als dat allemaal zo goed onderling geregeld kan worden.

Dat ene kansje kwam er, na ongeveer een half uur spelen in de tweede helft, inderdaad. Pepijn kreeg even voldoende ruimte van zijn directe tegenstander en mocht alleen door op de doelman en scoorde feilloos zoals een spits behoort te doen, 1-0! Eén kans, één doelpunt. De bezoekers vonden dat het buitenspel was, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. In het laatste kwartier, die voor de thuisploeg een eeuwigheid leek te duren, probeerde Nieuwerkerk het wel maar nu was er bij Neptunus-Schiebroek achterin helemaal geen doorkomen meer aan. Het ‘parkeer de bus’ in een hele nieuwe dimensie. Omdat Nieuwerkerk aan een gelijkspel genoeg had om de bekerpoule te winnen was ook de laatste man achterin weg om voorin voor extra mankracht te zorgen Daardoor kreeg Jasper meer ruimte voorin en dus kon de snelle aanvaller de hele overgebleven verdediging doorkruisen en zelf een tiental minuten voor tijd het tweede doelpunt maken, 2-0!

Het eindsignaal klonk als een verlossing en dus kon het feest losbarsten in de kleedkamer. De Pitchers waren vervolgens niet aan te slepen, eerst op het terras, daarna tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal en zelfs daarna bleven er Pitchers komen. Er werd nog lang nagepraat over de wedstrijd. De winst in de bekerpoule is zo in ieder geval goed gevierd. De komende twee weken is er geen wedstrijd waarna op 31 oktober de competitie zal beginnen. A1 heeft zich bij een select gezelschap gevoegd dat doorgaat in de beker. Bij Neptunus-Schiebroek had met F2 het eerste team dat zich plaatste vanwege een herindeling, D1 volgde op zaterdagochtend (ongeslagen) en over twee weken kan B4 zich ook gaan plaatsen voor de knock-out fase. Wanneer en tegen wie de volgende wedstrijd in de beker gespeeld zal worden is nog niet bekend. Voor nu nog even nagenieten van de overwinning! Mannen, gefeliciteerd!


Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen