BVCB opnieuw kwelgeest van A1

We zijn wel een historische clubavond rijker.

Neptunus-Schiebroek A1 won enkele weken geleden de bekerpoule en plaatste zich daarmee voor de tweede bekerronde. Aanvankelijk wilde niemand de promotie naar de tweede klasse die daar automatisch bij hoort. Toch wilde de KNVB niets weten van ons verzoek om in de derde klasse te blijven. Inmiddels had iedereen de herindeling geaccepteerd en zagen we uit naar de eerste wedstrijd tegen Nieuwenhoorn A2. Totdat de KNVB toch besloot om A1 in te verplaatsen naar de derde klasse. Een lekker heen en weer bootje dus.

Die herindeling in de derde klasse betekende een weerzien met een aantal bekerpoule opponenten. Hillegersberg A2 (weer een derby) en Schoonhoven A2 zouden weer tegenstanders zijn in de competitie (beide teams speelden afgelopen weekend maar 20 minuten: wedstrijd gestaakt), maar ook BVCB A3. De enige ploeg waar in de beker van werd verloren. De cijfers logen er ook niet om: 5-1. Omdat Perkouw A1 schrok van de ingelaste wedstrijd in Rotterdam werd vorige week niet de eerste competitie wedstrijd gespeeld. Het eerste duel vond afgelopen zaterdag plaats, uit bij BVCB.

Het regenachtige- en winderige weer maakte de bijvelden in Bergschenhoek nog grauwer dan dat ze al zijn. Bij de aftrap om 16.15 uur werd de veldverlichting al ontstoken. Ditmaal werd er niet gespeeld op één van de grasvelden die het dichts bij Schiebroek liggen, maar op het kunstgrasveld. Dat begon dan in ieder geval wel goed. Toch was er een soort van machteloosheid die zich over het team onttrok in de eerste helft. Het positieve lichtpunt was Stijn van Rooijen, zijn directe tegenstander kwam er de eerste helft niet aan te pas! Maar verder… De passing liep niet lekker, de communicatie was zoek, de beweging was er niet, eigenlijk lukte er niets. De doelman van BVCB stond erbij en keek ernaar. Ruststand: 3-0…

De wandeling naar de kleedkamer, de donderspeech van coach John Jansen en de wandeling terug naar het veld hadden het team goed gedaan. Tenminste daar moet het toch aan hebben gelegen. Althans, de eerste minuten na rust dan. Na een voorzet van linksbuiten Jasper Meyboom schoot Berend Knol al meteen na rust de bal knap, hard en onhoudbaar tegen de touwen, 3-1. Diezelfde Berend vond een minuut later de bal in de kluts, bedacht zich niet, schoot en scoorde, 3-2. Acht minuten na de verplichte pauze soleerde aanvoerder Hessel Tromp door de zestienmeter en schoot de bal hard, zuiver en mooi in de verste hoek, via de binnenkant van de paal, raak, 3-3!

Niemand op en langs het veld wist wat er gebeurde, sommige supporters hadden de warme kantine nog niet eens verlaten en nu was het zaak om door te zetten. Ik zag de titel van dit verslag al voor me: "3-0 achter, niks aan de hand”. Een bekende titel van een boekje met voetbalanekdotes van Neptuniaan Gerard Cox, tevens Feyenoord supporter en cabaretier. Helaas mocht het niet zo zijn. Er volgden nog wel wat kansen, maar de spits van BVCB had zijn dag en onze ingevallen doelman, Jurriaan Ham, helaas niet helemaal. Ook al was het hem niet aan te rekenen, want hij hield er ook nog een paar goed uit.

De einduitslag (6-3) was toch wel teleurstellend en dan vooral gezien het score verloop. Het weerhield de spelers van Neppie A1 echter niet om de derde helft in de kantine van de club met ruime meerderheid te winnen. Al vele malen heeft onze club een historische zaterdag clubavond beleefd. Dit was er eentje om bij te schrijven! Al beleefde iedereen natuurlijk zijn eigen historie. Een barre fietstocht voor Piet van Veen (de coach van het tweede elftal), die toch al aan klantenbinding deed deze avond, en een stevige avondwandeling zijn slechts enkele opmerkelijke momenten. Wel moet er iets gedaan worden aan de karaoke capaciteiten. Die liedjes moet je echt kunnen meezingen ;)!

Volgende week gaat de competitie dan echt beginnen, zoals John zei, dan komt Gouda A1 naar de Hazelaarweg, aftrap om 14.30 uur.

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Afbeelding invoegen
Staand vlnr: Eden Wessel, Leander Barendse, Berend Knol, Fabian Visser, Reinier Jansen,
Sam Dölle, Hessel Tromp en Pepijn Kruseman Aretz

Zittend vlnr: Stijn van Rooijen, Gijs de Graaf, Jasper Meyboom, Willem Lugard, Niels van Dijk, Maas Abbink en Jurriaan Ham