Zaterdag 6 verslaat ongeslagen Barendrecht

Met mooie doelpunten en een belangrijke bijdrage van spits Renze Straatsma (3 doelpunten en een assist) werd Barendrecht verslagen.

Nadat het team de lof ontving na afloop van de nederlagen bij Zestienhoven (6-3 verloren, maar tweede helft 1-2 gewonnen) en thuis tegen Hermandad (toen een snelle achterstand niet meer goed gemaakt kon worden, 0-4) werd vandaag heel effectief omgegaan met de, soms letterlijk, geboden kansen.

De terugkeer van coach Peter Harreman moet een belangrijke bijdrage aan het geheel zijn geweest. Interim coaches Wilko Poulie (Zestienhoven) en Thijs Kubben (Hermandad) kwamen niet verder dan precies 0 punten. De coach die de afmeldingen zag binnen stromen kon alsnog over twee wissels beschikken en stuurde een gemotiveerde ploeg het veld in. Captain Jeffrey Banis verbleef in China voor een bezoek aan zijn broer Wesley (die daar stage loopt), Wouter Jansen moest leren schieten bij defensie, Nick Heikens ontbrak vanwege trieste familie omstandigheden, maar deed wel mee aan de derde helft en Ties Verhagen moest vroeg aan het verjaardagsbier.

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams gingen gelijk de strijd aan en probeerden een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander. Sjoerd Kolner had het met vice-captain Daan van Rooijen achterin echter goed voor elkaar. Matthijs van der Wagt vocht mooie duels uit met de Barendrechtse rechtsbuiten en Wessel Vis was zoals vertrouwd op rechts niet te passeren. In het spel van het zesde was eindelijk weer zicht op de wil om te winnen. En dat is best een tijdje geleden in een competitie duel. Ravi Rajcomar, Bas de Jong en Lennart Harreman wonnen steeds meer duels op het middenveld. Friso van der Werf (die verrassend voorin begon) en Bas Posner kregen aan de zijde van de altijd aanspeelbare spits Renze Straatsma steeds meer ruimte.

Mert Öztürk verving Matthijs en Vincent Veldhuizen verving Bas Posner. De druk op het Barendrechtse doel werd opgevoerd en dat werd vooral de doelman van de bezoekers tot twee maal toe teveel. De eerste keer werd een verkeerd geraakte achterbal zo in de voeten van Renze gespeeld, de spits bleef kalm en schoof de bal het doel in, 1-0. Meteen na de aftrap voerde Neptunus-Schiebroek de druk weer op en schoot de doelman de bal tegen Renze aan. In een leeg doel was het vervolgens een koud kunstje om te scoren, 2-0. De wedstrijd vorderde zich en Barendrecht kwam er even helemaal niet aan te pas. Nu twee minuten na het tweede doelpunt werd Renze opnieuw aangespeeld. Hij legde de bal door de lucht af op de ingevallen Vincent. De rechtsbuiten kreeg de benodigde ruimte, nam de bal in één keer op de slof en verraste daarmee iedereen en scoorde schitterend, 3-0!

Barendrecht kwam ook in de laatste tien minuten voor rust nauwelijks in het spel voor, terwijl ze tot nu toch echt nog ongeslagen waren. Dat er niet veel lukte bij de bezoekers zorgde voor enige frustratie, maar bij één speler bereikte dat het kookpunt. Een aanvaller van de bezoekers kwam op de rand van zijn eigen zestienmeter ingevlogen op de balbezittende Lennart. Met een grove charge was er voor de scheidsrechter geen enkele twijfel: rood. De speler accepteerde het al meteen en vertrok. Enkele minuten hierna was het rust en kon coach Peter toch nog enkele puntjes op de ‘i’ zetten.

In de tweede helft startte de thuisploeg opnieuw goed. Koud, en dat was het soms letterlijk, was het tweede bedrijf onderweg toen laatste man Sjoerd mee naar voren was gekomen, in balbezit kwam en dat bleef. Niemand van de bezoekers maakte het hem lastig en dus soleerde hij door tot net buiten de zestienmeter. De verdediger bleef kalm en zag de ruimte om te schieten. Zijn schot belandde prachtig in de verre hoek buiten bereik van de doelman, 4-0. Wij wisten niet wat er ons allemaal gebeurde, een weelde. De, verder overigens sportieve, wedstrijd leek nu beslist, maar toch moest Neptunus-Schiebroek nog even alle zeilen bij zetten.

Barendrecht, dat als team nog niet zo lang geleden in de 4e klasse speelde, liet zien dat ze echt wel konden voetballen. Binnen 20 minuten na het vierde doelpunt kwamen de bezoekers terug tot 4-2 en met nog 20 minuten te gaan was er ondanks dat ze met 10 man speelden het geloof in een goed eindresultaat. Coach Peter coachte uit alle macht, maar de spirit van de eerste 50 minuten was even helemaal verdwenen. Doelman Jesse Swagemakers voorkwam de aansluitingstreffer en dat was precies wat het team nodig had om een hectische slotfase te voorkomen. In een snelle counter kon er zeven minuten voor het laatste fluitsignaal aan alle twijfels een einde worden gemaakt. De weer goed spelende en controlerende Bas de Jong kon de tegenstanders te slim af zijn. Hij vond de meegelopen Renze. De spits vandaag al goed voor twee doelpunten wist ook nu het net te laten bollen en daarmee de eindstand te bepalen op 5-2.

De derde helft was ingezet toen A1 het zichtbaar moeilijk had tegen Gouda. Hij werd afgesloten toen de klok 23.00 uur sloeg. Sjoerd en Matthijs entertainden de gehele avond achter de bar en samen met de veteranen van PKC werd het een mooie clubavond in Schiebroek. Volgende week ontvangt Neptunus-Schiebroek een ander team dat nog ongeslagen is. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt tegen XerxesDZB 7. Op naar weer drie punten!