A1 zwijnt op eigen veld tegen Gouda

Neptunus-Schiebroek A1 haalt nog niet het niveau van de bekerfase in de competitie. Spits Pepijn Kruseman Aretz scoort in de extra tijd de verlossende gelijkmaker.

Voor de tweede competitie wedstrijd kwam Gouda A1 naar de Hazelaarweg. De bezoekers die al hun derde wedstrijd speelde, kwam met een uitnederlaag bij Hillegersberg (8-1) en een thuisoverwinning op Kethel Spaland (4-1) naar Rotterdam. Na enige vertraging begon het duel en we waren nauwelijks begonnen of er werd al tegen een achterstand aangekeken. De eerste de beste kans voor Gouda was raak, 0-1. De fysieke strijd in de eerste minuten was voor beide teams zwaar. Het kon beide kanten opvallen en in de zevende minuut was het Jasper Meyboom die het gaatje kon vinden. Hij werd onreglementair naar de grond gehaald door de Goudse doelman en dus een strafschop. Topscorer Pepijn Kruseman Aretz schoot de bal strak tegen de touwen, 1-1.

Heel lang kon de thuisploeg de gelijke stand niet vasthouden. Twee minuten na de strafschop kon A1 weer opnieuw beginnen en kwam het weer op achterstand, 1-2. Er werd hard gewerkt door de thuisploeg, maar voetballend lukte er vrij weinig vanmiddag. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door een speler van Gouda. Hij gaf middenvelder Sam Dölle zonder enige aanleiding een kopstoot en dus moesten de bezoekers met tien man verder. Toch verkreeg de thuisploeg niet meteen een overwicht. Tot aan de rust was het oppassen dat de bezoekers niet alsnog gevaarlijk konden worden met de wind in de rug.

Halverwege was het aan coach John Jansen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en uiteindelijk de man meer situatie beter te gaan benutten. In de eerste minuten na rust lukte dat nog niet echt. Doelman Willem Lugard kwam goed weg toen hij een man probeerde uit te spelen in zijn eigen zestienmeter. De bezoekers kregen steeds meer moeite met de situatie. Niels van Dijk, Reinier Jansen en de wederom uitblinkende Stijn van Rooijen hielden het onderleiding van laatste man Leander Barendse achterin dicht. Aanvoerder Hessel Tromp liep zich een slag in de rondte met naast zich afwisselend Gijs de Graaf, Maas Abbink, Jurriaan Ham en Berend Knol.

Het leek een onmogelijke opgave te worden om na een hele grote kans van Pepijn en nog een aantal mogelijkheden toch nog op gelijke hoogte te komen met de bezoekers. De minuten tikten angstig weg en vervolgens had A1 geluk dat een blessure behandeling en het vele tijdrekken extra tijd had opgeleverd. In de eerste minuut van de extra tijd dook Pepijn ineens alsnog in een klein gaatje, kreeg de bal op tijd aangespeeld en scoorde het verlossende doelpunt, 2-2. De laatste minuten leverden geen doelpunt meer en dus moest A1 uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Na een hele kleine en korte derde helft was het tijd om de aandacht te verleggen naar de studieboeken voor het eerste deel van de toetsweek. Volgende week komt Schoonhoven A2 naar de Hazelaarweg. Hopelijk kunnen de eerste drie competitiepunten dan wel aan de Hazelaarweg blijven, aftrap om 16.15 uur.