A1 krijgt de smaak te pakken

En klimt naar de bovenkant van de middenmoot.

Na de eerste competitie overwinning op Schoonhoven vorige week kwam dit weekend Perkouw op bezoek uit het pittoreske Berkenwoude. Een vrij onbekende tegenstander en club. In een vervlogen geschiedenis speelde Schiebroek’94 nog wel eens belangrijke en spannende wedstrijden tegen Perkouw. "Nooit meer naar Perkouw”, schreef een voormalig verslaggeefster van ons eerste elftal na een promotie. Afgelopen periode moest het eerste elftal van Neptunus-Schiebroek echter toch naar Berkenwoude, maar dan voor een duel om de Regio Rijnmond Cup. A1 zal er dit seizoen ook heen moeten, wanneer is echter nog niet bekend.

Bij de aftrap om 16.45 uur was het dan toch gaan regenen. De hele dag bleef het droog na een natte en koude week. Een wedstrijd ter afsluiting van een toetsweek waar enkele studenten hoge scores scoorden. Sam Dölle en Maas Abbink, die zelfs een 10 mocht bijschrijven, bloosden ervan. Klasse! Trainer Wilko Poulie was afwezig op de woensdagavond training, Sander van de Water (speler uit het derde elftal) nam de honneurs waar tot tevredenheid van de aanwezigen.

Coach John Jansen kon tegen Perkouw alleen niet beschikken over de onfortuinlijke Niels van Dijk. Hij nam plaats op de koude tribune, maar had wel gezorgd voor warm gezelschap. Het eerste half uur was het van beide kanten niet goed vanmiddag. De Perkouwse defensie had de boel goed op slot gegooid en gaf nauwelijks ruimte prijs. Het was moeilijk om het gaatje en de juiste ruimte te vinden. Halverwege de eerste helft werd de ruimte van afstand gevonden door aanvoerder Hessel Tromp. Hij kreeg na het uitstekende voorbereidende werk van Eden Wessel de assist. De teamcaptain brak de ban en schoot de bal van ongeveer 20 meter prachtig tegen de touwen, 1-0.

Tien minuten voor rust kwam Perkouw langszij met de gelijkmaker, 1-1. Tussendoor werd spits Pepijn Kruseman Aretz teruggevlagd en gefloten uit buitenspelpositie. En vlak voor rust claimden de bezoekers een strafschop toen laatste man Leander Barendse nadat de spits van de bezoekers de bal al had naast geschoten alsnog lichtjes raakte in de achtervolging. Er gebeurde over en weer veel in de laatste minuten voor rust, maar de stand bleef gelijk. Ondertussen was in de kantine ‘de derde helft’ begonnen nadat het eerste elftal zijn zevende gelijke spel van het seizoen behaald had.

De tweede helft begon nadat er gecheckt was hoe het ervoor stond met de maaltijd na afloop. De hamburgers en broodjes lagen klaar, eerder die middag gebracht door de moeder van Berend Knol. In die tweede helft ging Neptunus-Schiebroek voortvarend van start met de wind in de rug en dat resulteerde al na vijf minuten in een doelpunt van Pepijn na een assist van Maas, 2-1. De thuisploeg bleef sterker in deze fase en dat kwam onder andere door goed verdedigend werd van Fabian Visser en Stijn van Rooijen. Na een klein kwartier in de tweede helft mocht Neptunus-Schiebroek alweer een hoekschop nemen in de persoon van Gijs de Graaf. De hoekschop was goed genomen en kwam strak voor. De doelman zat mis en bij de tweede paal kon Sam vogeltje vrij inkoppen, 3-1! Een prachtig doelpunt. Twee minuten later viel de bal weer hoog voor het doel van Perkouw. De voorzet werd door Pepijn schitterend ingekopt, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

Perkouw ging er echter weer in geloven nadat Neptunus-Schiebroek een paar slordige foutjes maakte en de aansluitingstreffer een feit werd, 3-2. Op het moment dat er halverwege de tweede helft gewisseld was kreeg Reinier Jansen het aan de stok met zijn tegenstander, vergat even de verdedigende taak en zag hoe doelman Willem Lugard kansloos was op de inzet van de Berkenwoudse aanvaller, 3-3.

Het kwam uiteindelijk allemaal goed voor Neptunus-Schiebroek A1 vanmiddag tegen Perkouw. Na een half uur spelen was het Gijs die tot de voorzet kwam na goed stoorwerk van Berend. De afronding kwam van Jasper Meyboom. Hij schoot de bal in het uiterste hoekje buiten bereik van de doelman, 4-3. Slechts drie minuten later werd opnieuw Gijs in stelling gebracht om vanaf rechts de voorzet te geven. Wederom kwam de rechtsbuiten tot een ijzersterke assist. Middenvelder Sam had opnieuw slim positie gekozen en kopte bij de tweede paal raak, 5-3!

De gasten uit Berkenwoude claimden acht minuten voor tijd opnieuw een strafschop. De scheidsrechter had niet kunnen waarnemen wat er gebeurde en liet doorspelen. Protesten tevergeefs. De bezoekers namen wraak op enkele benen in de laatste minuten. Toch maakten de schoppende Minions niet heel veel indruk op de spelers van Neppie A1. Een twijfelende actie van de doelman van Perkouw zorgde in de laatste minuut voor een schitterend slotakkoord. De bal kwam halverwege de helft van de bezoekers voor de voeten van Pepijn. Zoals een spits behoort te doen deed hij ‘niet denken, maar doen’ en schoot direct op doel. De bal ging in de uiterste benedenhoek en buiten bereik van alles en iedereen het doel in, 6-3 eindstand!

Het was feest in de kleedkamer van Neptunus-Schiebroek nu het de aansluiting naar de top van de ranglijst heeft gevonden en volgende week op bezoek moet bij het nog ongeslagen Moordrecht. De ploeg uit de Zuidplaspolder heeft echter nog maar twee wedstrijden gespeeld. Volgende week trapt A1 af om 14.30 uur op Sportpark Het Lage.

"FC Perkouw is geboren in de kroeg”, het is de eerste zin in de historie vertelling van de club uit Berkenwoude, maar de spelers van Neppie A1 zijn dat volgens mij ook. Neptunus-Schiebroek A1 heeft namelijk ook de smaak te pakken met ‘de derde helft’. Zoals eerder genoemd stonden er na afloop broodjes hamburger en speciaal extra gehaalde friet (alles was uitverkocht) klaar voor de mannen, verzorgd door Hellen van Hoorn en Andrew Kappe (de teammanager van het G elftal). Het bier was niet aan te slepen. Het team zag Feyenoord winnen van Excelsior en gaf een goed vervolg aan de gedane beloftes in de tradities van de club. Leander en Reinier zongen: ‘Rotterdam, de allermooiste rotstad’ en Jurriaan Ham maakte zijn weinige trainingsminuten goed door solo ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis ten gehore te brengen.

Met ‘de derde helft’ begint het dus inmiddels ook heel goed te draaien en ook daar vinden we A1 na een kleine 4 maanden lidmaatschap terug in de top van de middenmoot. We zullen eens vragen wanneer partyplanner Remco Boshuizen een nieuw clubfeest gepland heeft zodat de mannen daar ook hun bijdrage aan kunnen leveren. De nationale ‘derde helft’ heeft, zoals de geruchten gaan, ook voorzichtig geïnformeerd naar de mogelijkheden om Neppie A1 binnen te halen. We wachten af of dat een vervolg gaat krijgen. Voor nu een wederzijdse dank na een geslaagde gezellige avond!