Zaterdag 6 uit benarde situatie naar overwinning

PKC verslagen. 9 uit 5, tevredenheid begint te komen.

Neptunus-Schiebroek 6 een team vol studenten die wel eens een weekendje niet kunnen. Het regende de afgelopen twee weken (en daardoor werd vorige week de wedstrijd ook afgelast), maar deze week regende het afmeldingen. Lennart Harreman, Bas de Jong, Friso van der Werf, Daan van Rooijen en Ties Verhagen waren er niet om uiteenlopende redenen. Tel daarbij op dat Mert Öztürk licht geblesseerd aan de aftrap verscheen en Vincent Veldhuizen slechts aan één lens genoeg bleek te hebben. Wessel Vis zat tegen een flinke griep aan en Sjoerd Kolner zat letterlijk in een benarde situatie en nam zijn katerkoffie mee het veld op toen de leidsman rond het veelste vroege tijdstip van 11.30 uur voor de eerste keer floot voor de uitwedstrijd bij PKC’85.

Men appte de ochtend door om spelerspassen en ballen boven water te krijgen en vervolgens vooral om ze aan de Prinsenlaan te krijgen. Ravi Rajcomar had contact met trainer Wilko Poulie om invaller Amar Mahmood op te roepen als invaller. "Eerst fluiten”, zei de trainer streng, maar regelde wel het vervoer voor de oproepkracht. Wim Roojers bracht hem met snelheidsrecords over de Molenlaan naar de manschappen die met een stand van 1-1 de rust in gingen. Doelpuntenmaker was, hoe kan het ook anders, Renze Straatsma. De spits begint zijn draai in het team duidelijk te vinden en vindt door die goedlopende samenwerking ook het doel steeds makkelijker.

Dat bleek in de tweede helft toen hij nog twee keer doel trof en daarmee staat Renze (met drie doelpunten vandaag) nu fier aan kop op de topscorersranglijst. Tussendoor had Wouter Jansen met een rake kopbal de ploeg weer op voorsprong gezet, maar de verdediger liep later ook tegen een domme gele kaart aan en kreeg daarmee aanvoerder Jeffrey Banis op zijn nek. Het werd nog even spannend bij een 2-3 stand, maar door een ongekende, veldoverschrijdende, sprint van Matthijs van der Wagt en een latere redding van doelman Jesse Swagemakers overleefde Neptunus-Schiebroek een man minder situatie.

De beslissende goal van Renze na een assist van Bas Posner en de vertrouwde, soms wat extreme coaching, van Nick Heikens bracht opluchting in het Schiebroekse kamp. De drie punten zaten in de knip! Met 9 punten uit 5 wedstrijden komt er een voorzichtige tevredenheid over de resultaten van het lopende seizoen. De complimenten voor de sportieve en eerlijke strijd waren voor de thuisploeg (niet elk team van Neptunus-Schiebroek heeft hier goede ervaringen) en de heerlijke keuken na afloop. Volgende week bezoekt Neptunus-Schiebroek Sportpark Zwansnesse om het vanaf 12.30 uur op te nemen tegen Ommoord 2. Dat met 6 uit 6 er beduidend slechter voor staat, maar mocht de ploeg uit Ommoord de punten weten te behouden dan is er zomaar weer van alles mogelijk. Zet de goede lijn voort!

Afbeelding invoegen
Nick Heikens, Ravi Rajcomar en invaller Amar Mahmood in de kleedkamer bij PKC'85.