A1 geeft zichzelf een mooi Sinterklaascadeau in Moordrecht

B1 keeper (C junior) Thijs Menke onderscheid zich, maar werd bijna omgelegd.

A1 krijgt de smaak te pakken, schreef ik vorige week, maar op de woensdagavond waren er ineens een aantal afmeldingen vanwege Sinterklaas. Jurriaan Ham had zich al afgemeld en Leander Barendse had twee weken nodig gehad om de eerste helft te mogen spelen. Daar kwamen nu de afmeldingen van Eden Wessel, Sam Dölle en doelman Willem Lugard bij. Omdat natuurlijk ook Niels van Dijk voorlopig niet kan spelen bleven er voor de eerste helft slechts 10 spelers over. De A spelers uit het zesde, Ravi Rajcomar, Vincent Veldhuizen en Renze Straatsma werden bereid gevonden om in te vallen na hun eigen wedstrijd. Ook B1 keeper (eigenlijk nog C junior) Thijs Menke werd geïnteresseerd om in te vallen bij A1.

De wedstrijd die zou beginnen om 14.30 uur liep vertraging op omdat de thuisploeg in dezelfde kleuren speelden als wij zelf en dus andere shirts aan moest. Aangezien men in deze uithoek blijkbaar niet alle spelregels goed kende, moest coach John Jansen de mensen bij Moordrecht eerst ervan overtuigen dat niet wij, maar zij andere shirts aan moesten doen. Dat gaf trainer Wilko Poulie meteen de tijd om nog voor de aftrap te verschijnen op Sportpark Het Lage met de genoemde invallers van het zesde, overigens liep die wedstrijd ook al uit (1-2 winst).

Er stond een stevige wind over het open complex in de Zuidplaspolder. Aanvoerder Hessel Tromp koos de eerste helft voor de wind tegen die een beetje schuin over het veld stond. De teamcaptain werd aangezien voor ‘reus’ door de assistent van de thuisploeg. Na de aftrap had Neptunus-Schiebroek om te beginnen een ligt overwicht, maar het was moeilijk voetballen op een zwaar veld. Bij de thuisploeg hadden enkele aanvallers moeite met de buitenspelregel en dat scheelde wat loopwerk voor laatste man Leander, die tot twee keer een zware overtreding te verwerken kreeg. Eén keer net buiten de zestienmeter van de tegenstander en één keer bij de hoekvlag van zijn eigen achterlijn. De scheidsrechter floot (uiteindelijk) voor beide overtredingen, maar had best iets strenger mogen optreden.

Neptunus-Schiebroek zakte wat in met tegenwind en moest toestaan hoe de thuisploeg doelman Thijs ging testen. De doelman capituleerde pas toen de wind na een scrimmage voor zijn doel een grote rol speelde en de bal vanuit de hoogte tussen hem en de lat in het doel viel, 1-0. Een tegenvaller. Neptunus-Schiebroek nam enkele gevaarlijke hoekschoppen waardoor het gevaarlijk werd voor het Moordrechtse doel, maar geen van die hoekschoppen ging erin. Na een klein half uur spelen mocht Leander een vrije trap nemen halverwege de helft van de tegenstander. Hij bracht de bal in het drukke zestienmeter gebied, alwaar Jasper Meyboom de bal als laatste bleek te hebben geraakt, 1-1.

Spits Pepijn Kruseman Aretz moest zich even hiervoor, na een misstap, laten vervangen door Renze. Reinier Jansen en Stijn van Rooijen moesten samen met Fabian Visser in het laatste kwartier voor rust alle zeilen bij zetten om met 1-1 te gaan rusten. De scheidsrechter negeerde een vlagsignaal onterecht, zo beaamde hij in het begin van de tweede helft, waarna een hoekschop volgde. De hoekschop werd uiteindelijk gepakt door Thijs en dit gevaar was geweken. Twee minuten voor rust speelde Moordrecht de bal te diep op de spits van de gastheren. Thijs kwam uit en pakte de bal. De spits liep echter door en raakte Thijs vol. De doelman was even ‘out’ en een klein opstootje was het gevolg. De scheidsrechter die veel te ver, op de middenlijn, van de situatie afstond liet het gebeuren. We gaven Thijs de tijd om bij te komen en weer op krachten te komen. De meest wijselijke beslissing kwam van de assistent van Moordrecht, door de scheidsrechter te verzoeken om voor rust te fluiten.

Halverwege kwamen alle partijen tot rust, met de leidsman voorop om even af te koelen. Terwijl het toch al niet warm was in Moordrecht. Leander zocht de douche op zoals afgesproken. John die had gezien dat Jasper, die voor de wedstrijd nog een grote boodschap had gedaan, de gelijkmaker maakte met zijn kont vroeg de aanvaller of hij met Leander terugging naar Rotterdam, omdat hij nog een gedicht moest afmaken. De aanvaller besloot van niet, maar moest wel de tweede helft op de bank beginnen. De coach gaf hem de eerste voorzet voor het begin van zijn gedicht, die hij dan mooi kon gaan maken: "Ik zat in Moordrecht te bouten”. Jasper keek al naar de verslaggever, die aanwezig was in de kleedkamer met in gedachten: ‘Dit zal toch niet in het verslag komen…’. Hopelijk waren/zijn je ouders niet al te boos!?

Later bleek dat het maar goed was dat Jasper niet was meegegaan. John had enkele omzettingen gedaan voor het tweede deel van deze wedstrijd. Hessel werd laatste man en Ravi midmid. De tweede helft begon Neptunus-Schiebroek moeizaam en moest het soms uitkijken voor de thuisploeg. Na bijna 20 minuten in de tweede helft werd de licht geblesseerde Pepijn weggestuurd. Hij gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet en bij de tweede paal kon Jasper inkoppen, alweer een kopdoelpunt bij A1, 1-2! Pepijn vroeg: "Mag ik er nu uit?” Zijn plicht gedaan. Het verzoek gehonoreerd.

De voorsprong leek een verlossing, maar Moordrecht leek de slag op het middenveld te winnen ondanks het harde werken van Maas Abbink en Berend Knol. Moordrecht dacht aan de gelijkmaker, maar doelman Thijs wilde er niet aan meewerken. Hij hield zijn doel schoon. Eén keer liet de doelman de bal los, maar Stijn ruimde op. De Moordrechters leken gebroken nadat het ze een kwartier lang niet lukte de gelijkmaker te maken. De wedstrijd leek ondertussen een eeuwigheid te duren, maar dat kwam vooral omdat de schemering insloeg en het heerlijk avondje was begonnen.

Het werd een heerlijk middagje voor Gijs de Graaf, net als vorige week wist de aanvaller zelf niet te scoren (hij probeerde het wel een keer), maar hij werd wel weer belangrijk met assists. Hij gaf zijn teamgenoten wat rust door tot drie maal toe achter een bal aan te sprinten. Na de eerste mislukte poging behield hij de tweede en derde keer het overzicht. De tweede keer sprintte hij tot heel ver en zag de meegelopen Vincent helemaal vrij. De invaller scoorde de verlossende 1-3 voorsprong. De laatste minuten moest Jasper met kramp worden vervangen, waardoor de ene geblesseerde de andere verving, Pepijn kwam erin.

In de laatste minuut van de wedstrijd was het Maas die de splijtende pass gaf op Gijs, die als enige op het veld nog iets over had. De aanvaller zag de meegelopen Pepijn vrij voor het doel en dat is, geblesseerd of niet, een zekerheid. In het uiterste hoekje was het raak, niet hard maar wel onhoudbaar, 1-4. Bij de aftrap na het doelpunt was het meteen tijd en werd er in de kleedkamer nagesproken over deze aparte wedstrijd, waarin A1 zichzelf optimaal beloonde met drie punten.

De spelers en coach van A1 konden de ingevallen doelman, Thijs, niet vaak genoeg bedanken voor zijn invalbeurt en stuurde dan via trainer Wilko de nodige bedankjes en sterkte wensen uit naar de keeper. De mooiste woorden kwamen echter van Thijs: "wat een leuke sfeer in A1” en zo is het. Als je plezier hebt en iets voor elkaar wil doen in een wedstrijd wordt het vele malen makkelijker voetballen. Dat compliment kan het team in de zak steken!

Natuurlijk werden ook Vincent, Ravi en Renze bedankt voor hun aanwezigheid en werd Gijs nog eens gecomplimenteerd met zijn beslissende acties aan het einde van de wedstrijd. Nu op naar de volgende overwinning…