Zaterdag 6 in de laatste 4 wedstrijden: twaalf punten

Uitstekende serie voor de kerst en als derde de winterstop in. "Koelies omhelzen Bas met man en macht”, maar kunnen ‘het zesde’ niet van de vierde overwinning op rij afhouden!

Het zesde elftal van Neptunus-Schiebroek, een bont gezelschap. Dat schreef ik vorige week al. Eind vorig seizoen besloten de overblijfselen van twee teams, die het vorige seizoen beide onderaan eindigden, de krachten te bundelen. Uit het vijfde kwamen Jeffrey Banis, Nick Heikens, Sjoerd Kolner en Matthijs van der Wagt. Het voormalige A1 elftal leverde doelman Jesse Swagemakers en de spelers Bas de Jong, Daan van Rooijen, Wouter Jansen, Ties Verhagen, Friso van der Werf, Mert Öztürk, Bas Posner, Wessel Vis, Vincent Veldhuizen, Ravi Rajcomar en Lennart Harreman. En van VVOR kwam transfervrij over Renze Straatsma. Hij completeerde het nieuwe zesde elftal.

Men moest heel erg aan elkaar wennen en kwam na veel overleg een eerste keer bij elkaar voor een wedstrijd tegen het nieuwe A1, er werd 2-1 gewonnen. De eerste stap was gemaakt. De bekerwedstrijden werden vooral gezien als oefenwedstrijden en de eerste wedstrijd tegen DSO eindigde in een gelijkspel (1-1). Daarna was er hosanna toen er uit bij Berkel werd gewonnen (1-5). De derde bekerwedstrijd tegen Soccer Boys, dat inmiddels ergens onderin de zevende klasse bungelt, werd kansloos verloren (7-1). Dat was een fikse tegenvaller na een goed begin.

Het nieuwe zesde had al evenveel punten dan beide teams het hele vorige seizoen hadden behaald en dus begon het team met veel vertrouwen aan de competitie. Als eerste kwam SDV naar de Hazelaarweg. Het zesde won ruim: 5-1. Het werd vervolgens chaos in de competitie. Teams die zich terugtrokken, werden vervangen en vervolgens gingen ook de vervangende teams weer de competitie uit, waardoor er nu nog 10 teams over zijn van de oorspronkelijke 12. Eind oktober werd daardoor pas de tweede competitie wedstrijd gespeeld. Na drie vrije weekenden (waaronder weer een wedstrijd tegen A1, 4-3 nederlaag) begon men de wedstrijd bij Zestienhoven slecht (5-1 achter bij rust). In de tweede helft toonde het team karakter en won met 1-2, dat dat niet genoeg was mag duidelijk zijn, maar het gaf wel vertrouwen. Een week later bleek (de huidige koploper) Hermandad al na twintig minuten te sterk (0-4).

Op het eigen veld tegen Barendrecht werd ineens alles anders. Er werd goed gespeeld en uiteindelijk meer dan verdiend gewonnen (5-2). Vervolgens volgden de drie lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Twee keer PKC’85 en Ommoord. Je gaat er niet voor je lol naartoe, alleen dan voor de broodjes kipkerrie bij PKC dan wellicht ("moet bij ons ook maar eens komen”). Maar Neptunus-Schiebroek 6 dat wel wat aan tegenslagen gewend is ging met veel goede moed richting deze wedstrijden. De trainingsopkomst liet nog wel eens te wensen over en een discussie daaromtrent volgde. De wedstrijdopkomst steeg daarintegen naar ongekende hoogte, ook al moest de eerste keer PKC uit nog gebruik worden gemaakt van de diensten van Amar Mahmood (voormalig A1). U hebt het kunnen lezen de afgelopen weken. Het zesde won bij PKC’85 2 én Ommoord 2. Drie overwinningen op rij waren een feit.

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop moest er weer naar de Prinsenlaan gereden worden. Je kan het maar gehad hebben. Opnieuw kwam hét zesde achter, 1-0. Coach Peter Harreman bromde en mopperde. Het spel was niet best tegen het laaggeklasseerde PKC’85 1. Bas de Jong zette de bordjes echter weer in evenwicht, 1-1. De manier van fluiten van de man in het zwart bij de Pawan-Kemal dewaker Combinatie leverde steeds meer en meer ergernissen op. Doelpuntenmaker Bas de Jong werd letterlijk omhelsd in de zestienmeter, maar de scheidsrechter floot niet eens. De punten moesten in Kralingen blijven. Een kwartier voor tijd hielp Wouter Jansen de thuisploeg een beetje en veroorzaakte een strafschop. Jesse Swagemakers, die vorige week in de laatste minuut zijn eerste strafschop stopte, keerde vandaag wederom de elfmeter trap en dus bleef het gelijk!

Lennart Harreman moest vanwege commentaar op de leiding met geel naar de kant, met een man minder kwam er op het einde, met een betere conditie, meer ruimte voor Neptunus-Schiebroek. Met zoveel vrijheid en Ravi Rajcomar aan de bal moet er iets gaan gebeuren terwijl de klok rustig doortikt. Iedereen verwachtte een pass op de vrijstaande medespelers, maar de middenvelder zag de doelman verkeerd opgesteld staan en verraste hem met een schot van twintig meter, 1-2! We hoorden het in Schiebroek aan de (schreeuwende) ontlading van Nick Heikens.

De vierde overwinning op rij was een feit en dat met een drietal lastige uitwedstrijden. De platte kar droom werd weer aangewakkerd en ook al was het team niet compleet in de derde helft, bleef het nog lang onrustig aan de Hazelaarweg. Dat kan nog beter (lees: completer), de derde helft. Al dacht teamcaptain Jeffrey Banis daar op zondag anders over. Neptunus-Schiebroek 6 gaat als derde de winterstop in en staat virtueel op slechts drie punten van koploper Hermandad. Een mooie eerste seizoenshelft voor een bont gezelschap. Op naar een mooi vervolg in 2016…

In de groepschat werd afgelopen week de 'strakke' teamfoto vervangen door ‘de chaos-foto’, want "dat past beter bij ons”. We delen hem met U:
Afbeelding invoegen