Zaterdag 6 blijft winnen

Lange winterstop weerhoudt het team niet in zegereeks.

Na de laatste wedstrijd- en zege bij PKC’85 op 12 december was er geen speler van Zaterdag 6 meer te bekennen. Men hield winterstop na een toen al unieke serie van vier (!) overwinningen op rij. Vorige week hervatte een aantal weer de trainingen en de afgelopen week versloeg het twee keer op rij de A1 wat betreft trainingsopkomst, ook uniek! Alleen de in Delft studerende spelers waren er niet.

Voor de thuiswedstrijd tegen VVOR kreeg coach Peter Harreman alleen afmeldingen van Mert Öztürk en Bas de Jong, die een pols brak in de winterstop. Bas was er wel om te supporten. Toch moest de coach zijn opstelling vlak voor de aftrap veranderen. Nick Heikens was zijn zwarte broekje kwijt en had voor de gelegenheid maar een witte aangetrokken. Gedecideerd stuurde de scheidsrechter hem van het veld om een zwart broekje te gaan regelen. Ties Verhagen was de gelukkige, hij mocht in de basis beginnen. VVOR begon iets sterker aan de wedstrijd, maar kreeg in het begin nog niet van die grote kansen, de thuisploeg ook niet. Het werd al snel een praatwedstrijd, waarin er veel commentaar was op van alles en nog wat. Vooral de scheidsrechter moest het ontgelden bij de vervelende VVOR’ers. Na een minuut of 20 kwam VVOR op voorsprong. Een miscommunicatie, na een terugspeelbal van Daan van Rooijen, achterin was de inleiding van de achterstand, 0-1.

Vervolgens werd Wouter Jansen ingebracht. Na een versnelling en actie van Bas Posner kwam de bal voor de voeten van Wouter die zich niet bedacht en de gelijkmaker inschoot, 1-1. De wedstrijd weer in evenwicht. Soms was het ijzig koud en hagelde het flink waardoor het veld een winters aanzicht kreeg en wit kleurde. Nog voor rust kwam Neptunus-Schiebroek op voorsprong. Wouter, opnieuw in balbezit, besloot tot een schot vanuit een vrij onmogelijke hoek. Zijn schot werd door een fout van de doelman gepromoveerd tot doelpunt, 2-1! Halverwege zei hij: "dat had je niet verwacht hè!?” Na een bevestiging daarvan, zei hij zelf: "ik ook niet”. En zo was het. Wouter had immers sinds 12 december geen bal gezien, laat staan geraakt.

In de tweede helft was er van voetbal nog nauwelijks sprake. In de eerste minuten na de thee schopten de bezoekers tegen alles wat bewoog. Eerst moest rechtsbuiten Vincent Veldhuizen het ontgelden en even later was er een aanslag op spits Renze Straatsma aan de zijlijn. De VVOR’er mocht blij zijn met slechts geel. Voor herhaaldelijk en aanhoudend commentaar kon tegelijk ook de aanvoerder van de bezoekers voor tien minuten met geel naar de kant. De aanvoerder was overigens sowieso een ‘zeur’, toen hij later weer terug mocht en het veld, vanwege opnieuw een hagelbui, weer wit kleurde moesten zelfs de weergoden het ontgelden met zijn commentaar.

Tegen negen man kon Neptunus-Schiebroek echter geen vuist maken en de wedstrijd in het slot te gooien. Dit tot frustratie van aanvoerder Jeffrey Banis, maar ook van Lennart Harreman. Beide moesten alsnog het middenveld dichtlopen met twee man meer op het veld! Op het moment dat de tien minuten waren verstreken en de bezoekers ook weer met 11 man op het veld stonden, begon het vroege slotoffensief van de gasten uit Prinsenland. De defensie met Sjoerd Kolner, Wessel Vis en Matthijs van der Wagt hield echter stand. Ook Friso van der Werf, die het zijn aanvoerder beloofd had, gaf geen ruimte prijs. Tot grote kansen kwam VVOR dan ook niet. Alleen bij een vlammend afstandsschot hield men heel even, een seconde maar, de adem in. Meer omdat iemand hem misschien van richting zou veranderen, want het schot werd klemvast gepakt door doelman Jesse Swagemakers, zoals we gewend zijn.

Neptunus-Schiebroek moest zelf de wedstrijd beslissen. Een kans van Bas Posner ging naast. Ravi Rajcomar stond zelf al bijna in het doel, maar raakte de lat (dat was wel knapper) en Vincent liet de bal twee keer stuiteren op de lat bij een voorzet. Mogelijkheden genoeg. De 2-1 bleef staan en dat was genoeg voor de overwinning en dus weer drie punten. De zegereeks gaat door. Volgende week treft Zaterdag 6 op eigen veld Ommoord 2 en de week erop gaat het op bezoek bij hekkensluiter SDV. De reeks kan nog groter worden, maar we juichen niet te vroeg. Volgende week is de aftrap weer om 12.30 uur.