Zes op een rij

Eén helft brandhout, één helft titelkandidaat.

Neptunus-Schiebroek Zaterdag 6 is bezig met een unieke serie wedstrijden. Vandaag had het uiteindelijk aan één helft genoeg tegen het tweede zaterdag elftal van Ommoord. Enkele minuten na half één floot scheidsrechter John Jansen voor het begin van de wedstrijd. De uitwedstrijd, alwaar doelman Jesse Swagemakers in de laatste minuut een strafschop pakte (1-2 winst), bleek nu duidelijk dat er destijds veel spelers van het eerste Ommoordse team meededen. Echter werkte dat juist tegen de Schiebroekse formatie. Dacht men er nu té makkelijk over? Waren er teveel katers? Mist men Bas de Jong (die nog altijd moet toekijken)? Er waren veel vragen over waarom het eigenlijk zo stroef ging in de eerste helft op eigen veld.

Er kwam in ieder geval geen bal aan, niet over een lange afstand, maar ook niet over twee meter. Er was geen coaching, geen samenwerking, niets. Brandhout! De Ommoordse ploeg zette er vrij weinig tegenover, maar wist desondanks wel twee maal het net te vinden. De thuisploeg ging dus met, als ‘ie er nog niets was, een kater én een 0-2 achterstand de rust in. Laatste man Sjoerd Kolner en doelman Jesse zorgden voor de thee, terwijl coach Peter Harreman de overige spelers stil kreeg met wat er allemaal misging en hoe het beter moest de tweede helft. Hij paste een aantal wissels toe en enkele spelers deden hun zegje ter verbetering van spel en communicatie in de tweede helft.

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld. De thuisploeg deed, of leek in ieder geval, er nu alles aan om de ongeslagen status van de laatste vijf wedstrijden te behouden. Na een kleine tien minuten in de tweede helft werd Vincent Veldhuizen weggestuurd. Hij ontsnapte aan de aandacht van zijn directe tegenstander. Vlak voor hij wilde schieten werd hem het raken van de bal onmogelijk gemaakt. Na enige twijfel gaf de scheidsrechter een strafschop tot onvrede van de bezoekers. Een klein cadeautje. Uitgepakt en verzilverd door spits Renze Straatsma, 1-2. Neptunus-Schiebroek terug in de wedstrijd.

Een paar minuten later kwam aanvaller Vincent opnieuw in balbezit. Op snelheid passeerde hij zijn eerste tegenstander en kapte de tweede uit binnen de zestienmeter. In de verre hoek schoot hij prachtig raak, 2-2! Ondertussen moest Wouter Jansen tien strafminuten toekijken omdat hij een gele kaart had gekregen, zoals hij vooraf al voorspelde (toen hij hoorde dat zijn vader zou fluiten). Al was hij het tot ver na afloop van de wedstrijd het er niet mee eens. In deze fase was Neptunus-Schiebroek overigens sterker en werd Vincent opnieuw op snelheid weggestuurd. De verdediging kon hem niet bijhouden, voor het doel bleef hij kalm en scoorde op knappe wijze zijn tweede doelpunt van de middag, 3-2!

De bezoekers waren helemaal gebroken en rijp voor de slachtbank.Neptunus-Schiebroek zakte niet in en kreeg aanvaller Bas Posner eindelijk daar naartoe waar hij zou moeten zijn: doelpunten maken! (toevallig bij zijn broertje – B4 – wezen kijken?)  Ook nu zorgde de gouden tip van tijdens de rust voor het verschil: "lopen zonder bal”. De verdediging van Ommoord kon er niet mee omgaan en Bas kon tot twee maal toe de verdediging te slim af zijn en de stand met twee doelpunten naar 5-2 tillen. Het laatste doelpunt was weer eens een goede aanval met oog voor elkaar… Renze gaf Bas de bal mee. Hij speelde de doelman uit en koos voor een leeg doel om een hattrick te laten aantekenen en de bal niet meer af te geven aan de meegelopen Renze, 6-2!

In de slotfase moest ook Lennart Harreman nog met een gele kaart naar de kant, ook hij was het niet eens met deze beslissing. De overwinning was echter binnen en na een matige eerste helft kwam die als een grote opluchting. De spelers liepen dan ook allemaal, zichtbaar, moe (meer conditie training!), maar voldaan van het veld.

Zes doelpunten in één helft, een zesde overwinning op rij: "zes op een rij”. Klasse! Door de forse nederlaag van XerxesDZB bij Barendrecht (6-1) heeft Neptunus-Schiebroek nu de tweede plaats in handen, echter wel met een wedstrijd meer gespeeld. Het verschil met koploper Hermandad blijft 3 punten. Volgende week gaat het team op bezoek bij hekkensluiter SDV. Zij staan met 0 uit 8 troosteloos onderaan. Voor onderschatting zal echter gewaakt moeten worden en in de eerste helft al scherp zijn zou ook wel wenselijk zijn. Aftrap aan het Toepad is volgende week om 15.00 uur.