B1 neemt afstand van laatste plaats

En, dat is geen verlate 1 april grap… Na 10 nederlagen, nu 5 wedstrijden ongeslagen! Niets is onmogelijk als we het samen doen!

In een rechtstreeks dubbel duel met DSVP B2 heeft Neptunus-Schiebroek B1 afstand genomen van de laatste plaats in de competitie. De competitie indeling in de tweede klasse bleek misschien net iets teveel van het goede, al werden er ook hele goede wedstrijd helften gespeeld. Bijvoorbeeld bij koploper TOGB, of twee keer tegen de nummer 2; Zoetermeer.

Toch lukte het B1 niet om punten te pakken, terwijl het wel vaak meer recht had op meer dan 0 punten. Het wedstrijdprogramma van de KNVB hielp er ook niet echt bij. De sterkste teams werden eerst twee keer getroffen en nu pas is de andere helft van de competitie aan de beurt. Het team stond in het seizoen bol van onrust met wisselende samenstellingen en blessures. De meest recente is die van doelman Thijs Menke. Hij zal waarschijnlijk dit seizoen in de competitie niet meer in actie komen vanwege een armbreukje.

Het team, dat best al wat tegenslagen overwonnen heeft, bracht een ommekeer in de uitwedstrijd bij RKDEO B3 op 13 februari, toen nog met Thijs. Het duel eindigde in 1-1. Dankzij een doelpunt van Dennis Snoeck kwamen we op voorsprong, maar we moesten nog een gelijkmaker toestaan. Een week later gingen we op bezoek bij AGE B1 en de rust in het team leek eindelijk weergekeerd. Nu hadden we een tegenstander die daar onrust in probeerde te brengen. Het leek ze te lukken en na de afkoelingsperiode kwamen me met een makkelijk gegeven vrije trap op een 1-0 achterstand. B1 toonde veerkracht. De getergde Jordy Oudenalder maakte in de dying seconds of the game de gelijkmaker, 1-1!

Op de woensdagavond training die daarop volgde sloeg het noodlot andermaal toe. Thijs raakte tijdens de training geblesseerd en het zag er niet best uit en dat bleek. Vlak voor de derby bij VOC een aderlating voor de ploeg. Alle B teams speelden op (bijna) hetzelfde tijdstip en dus kon er geen vervangende doelman geleend worden. Vervanging werd uiteindelijk gevonden in voormalig doelman en nu C1 veldspeler Kaz van Vliet. Veel vertrouwen had B1 in het uitduel bij de buren en dat was nu niet veranderd. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd er op eigen veld gelijkgespeeld na een 2-0 voorsprong in de bekerpoule. Dat moest nu beter. We kwamen ontketend uit de startblokken. Dennis en vice-captain Tom Houtschilt zetten ons binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong. We vergaten echter de genadeslag toe te brengen en lieten VOC er de tweede helft in helpen geloven. Eindstand: 2-2.

B1 hield vertrouwen houden in een goed vervolg en koos voor de thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst, DSVP B2, voor het vertrouwde recept. Aanvallen vanuit de verdediging. Ruimte houden om te voetballen. En zie er werd gewonnen, met 4-1! Een eigen doelpunt van DSVP was de inleiding. Mo el Makhloufi, Tom en Jordy maakten de doelpunten. Met twee hoekschoppen namen we een terechte 2-0 voorsprong. Toch lieten we DSVP terugkomen in de wedstrijd. Even dacht men aan het VOC-scenario van een week eerder, maar ditmaal werd eindelijk de overwinning binnen gehaald.

Na een rustig paasweekje (vrij van training- en wedstrijdverplichting) stond de return tegen DSVP op de agenda en opnieuw zat het niet mee. Invaller doelman Kaz had zich bij zijn eigen wedstrijd (C1) verstapt en had teveel last van zijn enkel. Dennis werd aangewezen als nieuwe doelman. Kasper Priem werd als extra veldspeler bereid gevonden om met ons mee te gaan. Na een matige eerste helft, van beide kanten, stond het halverwege nog 0-0 in Pijnacker. Tom bracht ons met een verlossende treffer op voorsprong in de tweede helft, maar ondanks dat Dennis behoorlijk goed stond te keepen kon hij de 1-1 niet voorkomen.

Daarna was Neptunus-Schiebroek B1 los en vooral de zomerse aanwinst Guiminha Contreiras, die diezelfde zomer zijn been brak, hij scoorde zijn eerste doelpunt in onze clubkleuren en deed er meteen nog drie bij. Tussendoor werd, de goedspelende, Jayson Binda voor de zoveelste keer naar de grond gewerkt en verkreeg hij een strafschop, die feilloos werd verzilverd door Nabil Saddik. Tomas Visser verving de moegestreden Tom en Bram Commerell kwam de 70 minuten zeer verdienstelijk spelende Kasper Priem vervangen. Captain Karim Lamiri hield het team samen met Jay Lachman en Mo Tajdirti scherp tot de laatste minuten. Eindstand: 1-6.

Vanwege een beter doelsaldo heeft B1 niet alleen afstand genomen van de laatste plaats, maar is het zelfs twee plaatsen gestegen en ook RKDEO gepasseerd. Met de thuisduels tegen VOC, RKDEO en AGE nog voor de boeg kunnen we eindelijk weer eens omhoog kijken, ook al duurt het seizoen nog maar 3 weken. In de resterende wedstrijden zal het team voor elkaar moeten blijven knokken en verder werken aan gezamenlijke goede resultaten. Het kan, dat hebben we nu zelf gezien!

"Niets is onmogelijk als we het samen doen!” Op naar behoudt van de ongeslagen status en met vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden… Aankomende zaterdag volgt de return tegen VOC, aftrap om 12.00 uur, inzet de zevende plaats van de ranglijst.