B1 wint derby en stijgt verder op de ranglijst

Zes wedstrijden ongeslagen. Eindelijk het geluk aan onze zijde.

Nadat Neptunus-Schiebroek B1 vorige week de laatste plaats verliet na een moeizaam seizoen begint het steeds beter te draaien bij het team en heeft het ook eindelijk het geluk aan hun zijde. Voor de thuisderby tegen VOC hoef je geen speler te motiveren en dat bleek, maar in de twee eerdere ontmoetingen met deze tegenstander (op het scherpst van de snede) werd er beide keren (één keer beker en één keer competitie) een 2-0 voorsprong uit handen gegeven, werden er kansen niet benut en uiteindelijk met 2-2 gelijk gespeeld. De laatste versie, slechts enkele weken geleden, stond ons nog vers in het geheugen.

Ook vandaag stond Kaz van Vliet weer in het doel bij B1 en begonnen we om iets na 12.00 uur de derby onderleiding van scheidsrechter Hans Teijn. Mede door het kort te houden en geen kleine overtredingen toe te staan ontstonden er geen verhitte situaties op het veld. Voor de spelers met een vechtersmentaliteit erg lastig en dus moest er ‘gevoetbald’ worden, iets wat B1 goed kan als alle neuzen dezelfde kant op staan en dat wil nog wel eens anders zijn. Ook VOC bestaat uit een mix van spelers met een vechtersmentaliteit en goede voetballers. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, maar de grootste kansen opnieuw voor ons waren. Mo el Makhloufi maakt halverwege de eerste helft de openingstreffer na een keurig uitgevoerde aanval over de rechterflank, 1-0!

De veldbezetting was echter niet optimaal en dus moest de thuisploeg met enige regelmaat met de rug tegen de muur. We speelden zo ongeveer zonder middenveld, terwijl er daar in de opstelling toch echt vijf (!!) bij naam genoemd zijn. Halverwege werd dat (nogmaals) aangekaart, waardoor het in de tweede helft beter begon te lopen. Het duel ging wat vaker meer gelijk op, maar omdat we beter in positie stonden hadden we wel de controle. Op het middenveld werd een overtreding over het hoofd gezien waardoor VOC de bal snel kon inbrengen en één onoplettend moment de gelijkmaker inleidde, 1-1.

Weer hadden we VOC terug laten komen in de wedstrijd, weer stond er een gelijke stand op het virtuele scorebord. We poogden wat meer druk te zetten op de zwakke defensie van de bezoekers. Nadat er een paar keer goed druk gezet was en onder toeziend oog van het eerste elftal de kansen elkaar opvolgden bleef de stand toch gelijk. Totdat Tom Houtschilt tien minuten voor tijd fel druk zette en de verdediger geen kans gaf bij de moeilijk bal, hem passeerde, de bal aannam en snoeihard de verlossende 2-1 voorsprong in te schieten. De beslissing leek twee minuten voor tijd te komen toen Guiminha Contreiras de hele defensie van VOC op snelheid aan stukken scheurde en de noodrem eraan te pas moest komen. Binnen de zestienmeter werd de overtreding gemaakt, maar de bal ging (zonder gele of rode kaart) buiten het strafschopgebied. De vrije trap leverde geen doelpunt meer op waardoor het nog twee minuten spannend bleef. Het eindsignaal klonk als een verlossing! De drie punten werden tevreden binnengehaald en de felicitaties waren dan ook meer dan terecht.

Alle spelers, deze keer niet allemaal bij naam genoemd, verdienen een compliment voor een uitstekende teamprestatie. Laten we deze lijn nog twee wedstrijden doorzetten en dit seizoen afsluiten met een grote glimlach. Volgende week staat de ontmoeting met RKDEO B3 op het programma. Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd hebben we toch eigenlijk wel iets goed te maken tegen deze tegenstander, die op dit moment hetzelfde puntentotaal heeft. Door een beter doelsaldo staan wij nog altijd boven hen en dat willen we graag zo houden. Aftrap is volgende week om 10.30 uur.