Vooruitblik seizoen Neptunus-Schiebroek 6

Aanvoerder Jeffrey Banis zet meteen hoog in.

Het enige senioren team dat zich, weliswaar enigszins noodgedwongen, flink roerde op de transfermarkt heeft grote doelstellingen. In een leuke poule, zoals de in Pijnacker wonende Gerhard Häupler terecht opmerkte, gaat het zesde elftal voor de hoogst haalbare positie; het kampioenschap.

Nick Heikens, die net zijn HBO studie heeft afgerond, heeft waarschijnlijk de platte kar al besteld. Enkele anderen gaan het komend seizoen vanwege drukke studie bezigheden (tijdelijk) stoppen met voetbal. Het zesde elftal zag Bas Posner, Daan van Rooijen, Friso van der Werf, Mert Öztürk, Renze Straatsma, Ties Verhagen en Wouter Jansen om uiteenlopende redenen afzeggen. Daarbij komt, zo lijkt het nu, ook Lennart Harreman.

Dat betekende werk voor de eindverantwoordelijke ‘technische zaken’; Sjoerd Kolner. In een vroeg stadium vond hij Amar Mahmood bereid om zich vanaf komend seizoen weer definitief bij het team te voegen. ‘Paco’ was afgelopen seizoen al regelmatig invaller. Vervolgens werden ook twee spelers vastgelegd die al eerder voor de club speelden: Milan Koster en Jack Kuipers.

Via selectiespeler Nick Erkelens kwam Kolner in contact met Sjors Joosen. Na een gezellige kennismaking op donderdagavond, waarbij ook Matthijs van der Wagt betrokken was als mede onderhandelaar, was de deal met hem en de broers Van Dorp, Jeroen en Michiel, snel gesloten. Ook Marc van Marum lijkt zich nog te gaan aansluiten bij het team, maar hij heeft de contractuele verplichtingen nog niet gecompleteerd.

Tussendoor werd Kolner onaangenaam verrast door de interne transfer van doelman Jesse Swagemakers. De doelman gaat vanaf komend seizoen aansluiten bij de selectie van Neptunus-Schiebroek. Daar zal een flinke afkoopsom tegenover hebben gestaan denk ik zo. Dat wordt overigens scherp in de gaten gehouden door Bas de Jong. Hij is nog altijd in onderhandeling met de opleiding van Lennart Harreman, zo last-minute vertrekken moet natuurlijk minstens een paar Pitchers opleveren. Sjoerd schakelde overigens snel en startte de onderhandeling met een nieuwe doelman. De voormalig A1 doelman, Willem Lugard, had men het afgelopen seizoen zien groeien onder de lat en werd voor minimaal één seizoen gecontracteerd.

Terwijl Wessel Vis alles via de groepsapp stilzwijgend en gedogend volgt, houden afwisselend Vincent Veldhuizen en Ravi Rajcomar hun conditie deze zomer op de donderdagavond op peil samen met Matthijs, Nick en Sjoerd. En zo kwam men opnieuw in gesprek met Thomas van Kan. De sterke verdediger van het tweede elftal kan alle verplichtingen van het selectie voetbal de eerste maanden van het komende seizoen niet waarmaken en zal dus tot rond de winterstop de gelederen van het zesde elftal komen versterken. Een uitstekende huur deal!

Daarmee lijkt Kolner klaar te zijn op de transfermarkt. Volgens geruchten verblijft hij op dit moment echter in Kroatië op zoek naar meer nieuw ‘gezellig’ talent. Terwijl Kolner Split en omgeving onveilig maakt, maakte de KNVB de competitie indeling alvast bekend. Na de derde plaats het afgelopen seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Aanvoerder Jeffrey Banis nam alvast een voorschot op de doelstelling van komend seizoen.

Als we kijken naar de competitie indeling, die start op 17 september, valt ons meteen een paar dingen op. Neptunus-Schiebroek is samen met Zestienhoven de enige club uit Rotterdam. Er zal vooral gespeeld worden in de Oostmeerpolder, Lansingerland met uitstapjes naar Zoetermeer &, jawel, Delft én men komt een oude bekende tegen, namelijk Soccer Boys 7. Vorig seizoen was de derde bekerwedstrijd tegen de Bleiswijkers. Het werd een teleurstellende einduitslag, waardoor Soccer Boys zich plaatste voor de tweede bekerronde. De Bleiswijkers konden in de competitie (eveneens zevende klasse) geen potten breken en eindigde met een zesde plaats in de middenmoot.

Uiteraard kijken we ook even naar alle andere komende tegenstanders, waarvan we vooral hopen dat ze allemaal wél het seizoen zullen afmaken en het seizoen niet weer met slechts negen teams zal eindigen. Opvallend is dat er vier (!!) voormalige zesde klassers in de competitie zijn ingedeeld. Drie daarvan, Oosterheem 9, Oliveo 3 en Wippolder 1 zaten in dezelfde poule. De laatste twee eindigden daarin roemloos onderaan. Oosterheem werd nog zevende, maar kreeg wel 72 doelpunten te verwerken. DWO 7 is het team dat het afgelopen seizoen het beste presteerde, desondanks werd het slechts vierde in de zesde klasse. Wellicht hebben zij het mogelijke vertrek van een aantal spelers niet kunnen opvangen.

DSO 13 kwam het afgelopen seizoen slechts vijf punten te kort om concurrent DVC 6 van de titel te houden in de zevende klasse en gaat voor een herkansing. Ook het studententeam van Ariston’80, het tiende, kwam uit in de zevende klasse. Ondanks dat men laatste werd met 111 tegendoelpunten, durft men het dit seizoen opnieuw aan in de zevende klasse. Ook zijn er drie voormalige achtste klassers in deze competitie opgenomen. DSVP 8 hield Oosterheem 10 op veilige afstand en vierde de titel na een rechtstreeks duel (2-2). Pas op de laatste speeldag verloren de Pijnackers hun eerste en enige seizoensnederlaag toen de prijzen al lang en breed verdeeld waren en er in Honselersdijk nog slechts om des keizersbaard gespeeld werd.

De anders achtste klassers waren Berkel 6 (afgelopen seizoen werd in de beker met 5-0 gewonnen van Berkel 5) en Zestienhoven 8 (een ieder zal zich vast nog de wedstrijden tegen Zestienhoven 7 van afgelopen seizoen herinneren).

Voordat de competitie begint zullen er ter opwarming drie bekerwedstrijden gespeeld worden. De indeling daarvan volgt waarschijnlijk volgende week. Op maandag 22 augustus staat de eerste officiële training van dit seizoen gepland.

Bron: Een beetje feiten gemixt wat humor en fabels.