JO19-2 start met dubbele overwinning

Nieuw team laat Pitchers veelvuldig vullen na maximale score in twee duels.

De JO19-2 dat vorig seizoen op het onderlinge toernooi zijn meerdere moest erkennen in het voormalige B4 startte dit eerste seizoen bij de club voortvarend in de bekercompetitie. De JO19-2 oftewel A2 ontstond nadat het voormalige A1 elftal stopte door studie en twee spelers daarvan toch nog wilden blijven voetballen t.w. Gijs de Graaf en Stijn van Rooijen. Gijs bouwde verder een team om hem heen en kreeg in Marcel Vroon een enthousiaste trainer en leider. Een vierde studententeam in drie jaar tijd en daar zijn we, op z'n zachts gezegd, best een beetje trots op!

Nadat vorige week in de seizoensopener de uitwedstrijd bij Soccer Boys gewonnen werd (2-4) was het deze tweede zaterdag van het seizoen tijd om op eigen veld te spelen en gastheer te zijn voor Kethel Spaland, dat eveneens de openingswedstrijd wist te winnen. Het nieuwe Neptunus-Schiebroek team kwam al na 2 minuten op achterstand, dat was even slikken. De leuk voetballende en aardig combinerende thuisploeg stelde echter onderleiding van aanvoerder Rex Vroon nog voor rust orde op zaken. Tot drie maal toe werd het net gevonden na goede aanvallen, waaronder een juweeltje van de jarige Gijs de Graaf!

Na de 3-1 ruststand werden de irritaties bij de bezoekers nog groter in de tweede helft. Enkele onbesuisde, gemene en stiekeme overtreding waarbij de scheidsrechter soms ogen te kort kwam. De bezoekers mochten na afloop dan ook niet klagen met slechts twee gele kaarten. Vooral een aanslag op de benen van aanvaller Willem van Dommelen, waarbij de leidsman voor de vrede liet doorspelen, had een donkerrode kaart niet misstaan. Neptunus-Schiebroek trok zich ondertussen weinig aan van de tegenstander en antwoordde zoals het hoort: met de voeten! Eenvoudige liep men uit naar 7-1, waaronder twee strafschoppen. De laatste werd door Rex afgestaan aan Gijs. De nu ook 18-jarige schoot onder toezicht van zijn ouders niet feilloos raak, maar liet de doelman kansloos en scoorde!

Na afloop werd er uiteraard meegedaan aan de goede gebruiken van onze club. De Pitchers waren niet aan te slepen. Bij het opruimen telden we er 9! En die zullen tussendoor best eens dubbel gevuld zijn geweest. Zo zien we het graag!