Zesde elftal pakt volle buit bij seizoensopening

Vijf van acht nieuwe aanwinsten maken debuut.

Nadat vorige week al vroeg bekend was dat de openingswedstrijd van het seizoen 2016-2017 tegen Barendrecht niet doorging kon het zesde elftal dit weekend dan ook eindelijk beginnen aan het nieuwe seizoen.

Voor deze eerste bekerwedstrijd kwam Spirit 7 naar de Hazelaarweg. Neptunus-Schiebroek 6 heeft de afgelopen zomer een behoorlijke metamorfose ondergaan en roerde zich, weliswaar noodgedwongen, behoorlijk op de transfermarkt. Meer dan een handvol spelers besloot te stoppen met voetbal omdat de combinatie met school nog nauwelijks te maken was. Die vacant gekomen posities moesten natuurlijk worden ingevuld en dat lukte onder leiding van Sjoerd Kolner en iedereen dacht met hem mee.

Tussendoor werd Kolner onaangenaam verrast door de interne transfer van doelman Jesse Swagemakers naar de selectie, maar die positie werd snel ingevuld omdat Willem Lugard vrij kwam bij het verder nagenoeg gestopte A1. Nieuwe spelers betekent wennen en zoeken naar de juiste posities en de daarbij horende balans. Op woensdagavond puzzelden aanvoerder Jeffrey Banis en trainer Wilko Poulie een eerste maal en dat bleek uiteindelijk goed uit te pakken.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd met bij de thuisploeg soms veel onwennigheid, maar er werden ook veel goede dingen geconstateerd. Beide teams probeerden het elkaars defensie lastig te maken, maar kwamen beide niet tot hele grote kansen. Met 0-0 leek men af te steven op de rust, maar vijf minuten voordien kwam Bas de Jong (heerlijk als hij er weer bij is en weer fit en vrij van blessures) vrij en behield hij het overzicht mede met dank aan de coaching van Milan Koster die de bal ontving. In een uiterste poging om de bal te blokken bij het schot van Milan raakte een van de verdedigers de bal met de hand, waarna een strafschop volgde. Het buitenkansje werd door Bas verzilverd, 1-0!

De rust kwam als geroepen, de conditie is nog niet helemaal wat het zou moeten zijn en het mocht ook nog behoorlijk warm genoemd worden deze zaterdagmiddag. In de tweede helft moest er vervolgens weer hard gewerkt worden om Spirit van het eigen doel af te houden en dat lukte door hard werken. De bezoekers hadden meer balbezit en gingen proberen om van grotere afstand het doel te bereiken. Bij één van die pogingen vervulde Willem een heldenrol door de bal, die hij pas laat zag aankomen, op knappe wijze uit het doel te houden. Na een half uur spelen ging de grootste druk van Spirit eraf nadat het niet tot resultaat had geleid. De 1-0 tussenstand leek lange tijd ook de eindstand te worden, maar het zesde liep verder uit in het laatste kwartier.

Net buiten de zestienmeter mocht de thuisploeg een vrije trap nemen. Milan nam plaats achter de bal en bereikte bij de tweede paal Jeffrey Banis die vrij en tegendraads de bal keurig inkopte, 2-0! Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Bas de bal op een presenteerblaadje van de doelman. Ook dit buitenkansje was een prooi voor de aanvaller, waarvan Amar Mahmood blij was dat Bas toch niet was gaan werken, en rondde keurig af en bepaalde daarmee de eindstand: 3-0! Een heerlijke start van het nieuwe seizoen!

Vandaag maakten Michiel van Dorp en Sjors Joossen hun clubdebuut en Jack Kuipers, Milan Koster en Willem Lugard hun debuut bij het zesde. Volgende week is het naar waarschijnlijkheid de beurt aan Jeroen van Dorp, Furkan Basbug en Jaydon Welles.

De eerste overwinning werd met een goede derde helft, die al in de kleedkamer begon, na het zoeken van ballen, goed gevierd! Volgende week speelt het zesde om 13.00uur uit bij VVOR alwaar men zich bij winst of gelijkspel plaatst voor de volgende bekerronde!